Sněhobílé Japonsko

0
<p>NP Akan</p> Hrad Macumoto pod sněhem Chrám Zenkódži, Nagano Japonské opice v horkých pramenech Kanál Otaru v zimní podvečer Kanazawa - v tradičním domě gejš Kenrokuen – japonská zahrada v zimním hávu (Kanazawa) Moderní šinkansen Olympijský stadion, Nagano Ostrov Hokkaidó Tržiště Ómičó Vlaky na venkově Zasněžené březové pralesy na ostrově Hokkaido

Zájezd pořádá

CHINA TOURS, s. r. o.
Vítězné náměstí 2, 16000 Praha 6

Japonsko
V nabídce od: 02.04.2017
Kód zájezdu: 10820

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Japonsko je nádherné v každém ročním období. Něžné květy sakur je krášlí na jaře, pestré barvy květin v létě a zlatorudé listy stromů na podzim. Nyní vám nabízíme jedinečnou příležitost poznat i Japonsko bílé, tedy zimní, kdy zažijete křišťálově čistý vzduch, melancholickou ztichlou krajinu pod dokonale bílým sněhem a také zmrzlá jezera a moře. Na naší cestě navštívíme pyšné město řemesel Kanazawu s jednou z nejslavnějších japonských zahrad Kenrokuen, která bude nyní v zimním hávu. Nevynecháme slavné olympijské Nagano, jeden z nekrásnějších japonských hradů Macumoto a vykoupeme se v horkých pramenech Jamanouči, které milují i místní divoké opice. Přejedeme nejnovější tratí šinkansenu na nejsevernější ostrov Japonska Hokkaidó, kde nás čeká také kdysi olympijské Sapporo – přátelské velkoměsto plné skvělého jídla a pití – a jeho slavný Sněhový festival. Navštívíme romantické rybářské městečko Otaru, kde lze ochutnat možná nejlepší suši na světě. Proplujeme lodí mezi driftujícími ledy a v Širetoko, přírodní rezervaci UNESCO, se projdeme po zamrzlém moři a při troše štěstí vyfotíme i slavné „tančící“ jeřáby tančó v národním parku Akan.
Velikost skupiny:

6–16 účastníků


Ubytování: hotel ***

Strava: snídaně
snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Tokio : přílet v podvečer; přejezd expresním vlakem do města a ubytování. 1. varianta: V zimním duchu – v lyžařském středisku Niseko , které je zatím na západě známé jen relativně malému počtu gurmánských lyžařů a snowboardistů. Podle mnohých je tu nejlepší prašan na světě a naprosto spolehlivé sněhové podmínky, nepřekvapivě skvělé zázemí služeb a vynikající jídlo , a jako bonus navíc večer pro zahřátí přírodní termální koupel . Kvalitní vybavení lze samozřejmě bez problému zapůjčit. 2. varianta: Na „jarním“ ostrově Okinawa , který v tuto dobu nabízí odpočinek na pláži a koupání v moři pro lehce otužilé a především exotické mořské speciality . Pobyt lze zpetřit výlety – město Naha, skvělé akvárium , rybářský trh , zahrady Šikina, ruiny hradů Nakagusuku a Nakidžin a řada památek spojených s boji druhé světové války. Kontaktujte prosím naši prodejní kancelář – sestavíme a naceníme Vám prodloužení cesty dle Vašeho přání a preferencí.

3. den: okio – Kanazawa : přejezd slavným expresem šinkansen do Kanazawy – jedna z nejslavnějších japonských zahrad Kenrokuen pod sněhem , zimní melancholická nálada v tradiční čtvrti gejš Higašičaja, tržiště Ómičó – jedno z nejzajímavějších v Japonsku.

4. den: Kanazawa – Nagano : ranní cesta šinkansenem do centra Japonských Alp , horského Nagana – nádherný chrám Zenkódži ; zastavení u památníku Zimních olympijských her z r. 1998, na kterých slavilo naše hokejové mužstvo jeden ze svých největších úspěchů; muzeum umění Šinano.

5. den: Nagano – Jamanouči : celodenní výlet do oblasti Jamanouči, která je díky geotermální aktivitě bohatá na vřídla – návštěva Opičího parku , který proslavily divoké opice koupajících se v horkých pramenech ; i my se necháme inspirovat a užijeme si koupel v jednom z mnoha místních tradičních onsenů .

6. den: Nagano – Macumoto : celodenní výlet do Macumota – původně dochovaný stejnojmenný hrad (přezdívaný Vraní hrad ), proslavený černou tvrzí , tentokrát cudně schovanou pod bílou sněhovou čepicí , procházka historickou čtvrtí obchodníků Nakamači, muzeum slavných japonských dřevořezeb ; večerní návrat šinkansenem do Tokia.

7. den: okio – Hakodate : šinkansenem na severní japonský ostrov Hokkaidó – během čtyř hodin ujedeme téměř tisíc kilometrů a užijeme si proměnlivou scenérii severní poloviny o. Honšú ; odpoledne procházka půvabným přístavním městem Hakodate – historická čtvrť Motomači, cihlové budovy přístavu se skvělými restauracemi zaměřenými na ryby a mořské plody ; vyjedeme lanovkou na horu Hakodate a pokocháme se výhledem na krásně osvětlené noční město .

8. den: Hakodate – Sapporo : přejezd superexpresem do hl. města nejsevernějšího japonského ostrova, kde každou zimu napadne v průměru pět metrů sněhu – procházka centrem města s historickou hodinovou věží, starou radnicí a zábavní čtvrtí Susukino, druhou největší v Japonsku; večer fakultativně místní jehněčí specialita na grilu zvaná „Čingischán“.

9. den: Sapporo – Otaru : celodenní výlet do malebného přístavního města s festivalem tzv. Cestičkových světýlek – historické centrum osvětlené malými světýlky, romantický vodní kanál , tradiční sklářská výroba; svěží mořský vzduch a možná nejlepší suši na světě .

10. den: Sapporo – Abaširi : přesun letadlem a vlakem do rybářského města ; jedinečný výlet malými "ledoborci" po Ochotském moři za ledovými krami , které jsou zdejší slavnou atrakcí – přímo z paluby lodi budeme moci sledovat nespočetné ledové bloky driftující od ústí Amuru k břehům Hokkaida.

11. den: Abaširi – Kuširo – Širetoko: přejezd místním vlakem do NP Akan , kde při troše štěstí uvidíme – a fotografové vyfotí – slavné „tančící“ jeřáby mandžuské (v Japonsku zvané tančó ).

12. den: Širetoko : den v přírodní rezervaci chráněné UNESCO – krátké procházky parkem, zmrzlý vodopád Furepe, zamrzající moře a na závěr pro zahřátí koupel v místním horkém vřídle – onsenu.

13. den: Širetoko – Sapporo : dopoledne vlakem a letecký návrat do Sappora, kde navštívíme slavný sněhový festival Juki Macuri ; večer volno na nákupy či posezení u sklenice vyhlášeného místního piva Sapporo v tomto uvolněném velkoměstě plném obchodů, skvělého jídla a zábavy .

14. den: Sapporo – Praha: rozloučení se Sapporem a odlet (přes Tokio či Ósaku) do Prahy; přílet domů týž den večer. INDIVIDUÁLNÍ PRODLOUŽENÍ – 2 VARIANTY: (více informací v kanceláři)

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 08.09.2020)