Francie - Auvergne s dobrou partou

0
francie-auvergne-1 francie-auvergne-2 francie-auvergne-3 francie-auvergne-4

Zájezd pořádá

CK Poznání s.r.o.
Palackého třída 2744, 53002 Pardubice

Francie
V nabídce od: 27.07.2016
Kód zájezdu: ARG

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: vlastní stanyubytování: vlastní stany
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Turistika

Francie - Auvergne s dobrou partou


Ubytování: vlastní stany
Budeme nocovat kempech, tři noci u jezera Lac Chambon a čtyři noci na břehu řeky Tarn u městečka Millau. V obou kempech je restaurace, v pěším dosahu je také možnost nákupu potravin. Oba kempy mají pěkné okolí, zejména u jezera Lac Chambon je dostatek možností vyžití, můžete si tedy kdykoliv udělat volný den. Pro stanovou variantu potřebujete vlastní stan, spacák a karimatku. Za příplatek je možné ubytování v mobilhomu, což je chatkový apartmán se dvěma oddělenými dvoulůžkovými ložnicemi, vybavenou kuchyní, sprchou a záchodem. Je nutné vzít si vlastní spacák (popřípadě vlastní povlečení), ručník, toaletní papír a hadr na mytí nádobí. Na konci pobytu je třeba zanechat mobilhome uklizený.

Strava: vlastní
Stravování je z vlastních zdrojů. Můžete přibalit lehký vařič a jídlo, bude však také možné vždy po několika dnech dokupovat potraviny v supermarketech (poprvé 3. den programu dopoledne), kde jsou ceny často jen mírně vyšší než v ČR. Další možností je ochutnávání francouzské kuchyně, které můžeme jen doporučit. V případě nocování v mobilhomu je k dispozici vybavená kuchyňka, vařič tedy nepotřebujete.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: večer odjezd z ČR, tranzit přes Německo do Francie.

2. den: hlavní město regionu Auvergne CLERMONT-FERRAND (černá katedrála Notre-Dame postavená z vyvřelého tufu, románská bazilika a historické domky ze sopečného kamene, jezdecká socha galského náčelníka Vercingetorixe), tři noci v kempu u jezera Lac Chambon.

3. den: lázeňské horské městečko MONT-DORE, výstup na nejvyšší vrchol Centrálního masivu, sopku PUY-DE-SANCY (1 885 m), vpodvečer relax u jezera LAC CHAMBON nebo možnost procházky na skalní útvar Dent du Marais.

4. den: výstup na sopku PUY-DE-DÔME (1 465 m) – symbol Auvergne, pro zájemce túra přes hřeben s řetězem vyhaslých vulkánů až na sopečný kužel PUY-DE-PARIOU (možnost sestoupit do kráteru), vesnice ORCIVAL s bazilikou - klenot románské architektury, vyhlídka na skalní útvary roches Tuiliere et Sanadoire.

5. den: SAINT-NECTAIRE – centrum výroby stejnojmenného sýra, románská katedrála v typickém auvergnském stylu, nejvýše položené vulkanické jezero LAC PAVIN (1 197 m), zastávka u VIADUC DE GARABIT, mostu Gustave Eiffela krásně zasazeného do krajiny, čtyři noci ve stejném kempu.

6. den: div moderní techniky – viadukt MILLAU (nejvyšší dálniční most v Evropě), exkurze v sýrárně v ROQUEFORT-SUR-SOULZON, turistika ve skalním městě MONTPELLIER-LE-VIEUX.

7. den: opevněné městečko LA COUVERTOIRADE – sídlo templářského řádu, zajímavý přírodní útvar CIRQUE DE NAVACELLES - suchý meandr řeky Vis, výšlap z malebné vesnice Navacelles s kamenným mostem k mlýnům Moulin de la Foux a k cedrovému lesu.

8. den: jedinečná jeskyně AVEN-ARMAND s lesem 400 stalagmitů více než 100 metrů pod zemí, turistika nad kaňony řek TARN a Jonte.

9. den: poutní místo LE PUY-EN-VELAY postavené na sopečné skále (tradiční začátek Svatojakubské cesty), noční tranzit přes Francii a Německo.

10. den: návrat do ČR v ranních až dopoledních hodinách.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 28.02.2020)