Říční plavba po romantickém Rýnu

0
Mapa itineráře fitness 9 interiér kajuty 28 interiér kajuty 29 Koblenc 2 live cooking na palubě 1 loď A-Rosa 13 Mannheim 2 masáže ve spARosa 1 Mohuč 3 restaurace 4 říční plavba 11 shuffleboard 3

Zájezd pořádá

IC TOUR s.r.o.
Hradební 1547, 68601 Uherské Hradiště

Německo
V nabídce od: 07.10.2015
Kód zájezdu: 31022

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: loď / jachtaubytování: loď / jachta
    strava: all inclusivestrava: all inclusive
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy

Nechte se nadchnout jižní částí Rýna a seznamte se s jeho půvaby na dovolené strávené na luxusní lodi. Čekají na vás all inclusive služby, wellness centrum, sauna a další vybavení kategorie 5*.

Kromě okouzlující přírody se těšte hlavně na Štrasburk. Nasajte francouzskou chuť do života a vyzkoušejte alsaské speciality - například výtečný Tarte Flambée se sklenkou skvělého vína.

Vyplouváme z Kolína nad Rýnem, který se pyšní svou gothickou katedrálou Sv. Petra, známou po celé Evropě. V Kolíně se také každoročně konají vánoční trhy, které trvají od listopadu až do Vánoc. Můžete navštívit třeba muzeum čokolády, kde nechybí čokoládová fontána i ukázka výroby kvalitní a nejjemnější čokolády.

Proplouvat budeme pasáží Loreley, což jsou skály v pohoří Taunus na východním břehu Rýna. Je to nejužší místo Rýna mezi ústím a hranicí Švýcarska. Přesný původ názvu není jasný, ale za nejpravděpodobnější se považuje varianta, že vznikl složením staroněmeckého „lureln“ (šumět, mručet) a keltského „ley“ (skála). Šumění mohl způsobovat vodopád, který se zde možná nacházel nebo prudký proud zesilovaný odrazem o skálu. Jménem Loreley se označuje i vodní víla, která podle pověsti láká svým zpěvem plavce k záhubě podobně jako Sirény z řecké mytologie.

Za francouzskými hranicemi zamíříme do přátelského města Štrasburk v Alsasku. Slouží jako významná křižovatka díky přítomnosti institucí Evropské unie.V obdivuhodně bohatém historickém centru nalezneme velkolepý orloj, který denně spouští ve 12:30 hru života. V tomto okamžiku můžete spatřit různá období lidského života, ztělesněná dítětem, mladistvým, dospělým a starcem, která procházejí kolem Smrti.

DÍTĚ do 15 let v doprovodu min. jedné dospělé osoby ZDARMA

Našim klientům nabízíme dva typy plaveb - mezinárodní a německé. Na mezinárodních plavbách jsou veškeré materiály jako lodní noviny, jídelní lístek, hlášení rozhlasu, atd. v angličtině. Stejně tak výlety jsou dostupné s anglicky hovořícími průvodci a na palubě většina personálu mluví anglicky. Na německých plavbách se minimálně na recepci domluvíte anglicky (většinou i někdo z personálu mluví česky, slovensky, apod.), ale veškeré materiály i výlety jsou dostupné pouze v němčině. O jakou plavbu se jedná bude vždy upřesněno v nabídce, popř. uveďte do poznámky v poptávce, o který typ máte zájem.


Ubytování: loď / jachta
A-ROSA BRAVA, VIVA, AQUA


Stejně jako A-ROSA BRAVA jsou zařízené i lodě A-ROSA VIVA, A-ROSA AQUA. V letošním roce mezi mezinárodní lodě patří loď na řece rýn A-ROSA Viva a A-ROSA Flora. Na mezinárodních lodích je servis klientům nabízen v angličtině. Ale není pravdou, že byste se na jiných lodích anglicky nedomluvili. Mnohdy někteří z posádky, jako například kapitán, číšníci hovoří i slovensky.

LODĚ V ČÍSLECH:

Rok vyrobení: 2009 A-ROSA AQUA, 2010 A-ROSA VIVA, 2011 A-ROSA BRAVA
Délka: 135 m
Šířka: 11,4 m
Rychlost: 22 km/h
99 venkovních kajut
Maximální počet pasažérů: 202
Kategorie ubytování: S, A, C, D
Rychlost: max. 22km/h

VYBAVENÍ SPOLEČNÝCH PROSTOR LODI:

restaurace, bary, whirlpool, sprcha, minigolf, jamkoviště, hra Shuffleboard, foyer, recepce, SPA centrum (masáže, beauty, wellness), fitness centrum, sanarium, klidová zóna, prostor pro hry, WC, obchůdek se suvenýry

VYBAVENÍ KAJUT:
koupelna + WC, TV, telefon, sejf, klimatizace

KATEGORIE S - vnější kajuta s oknem, dvě postele (možnost přistýlky), koupelna se sprchovým koutem, 1. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE A - vnější kajuta s oknem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 1. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE C - vnější kajuta s francouzským balkonem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 2. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE D - vnější kajuta s francouzským balkonem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 3. podlaží, rozloha 14,5 m2

Na každém patře (kategorie A, C, D) jsou právě dvě kajuty se spojenými dveřmi, které se dají použít jako rodinné kajuty. Číslo kajuty Vám sdělíme na vyžádání.

Strava: all inclusive

Doprava: vlastní
Časy uvedené v itineráři jsou orientační a můžou se lišit v závislosti na konkrétních podmínkách a situacích.

Program zájezdu

1. den: Kolín | Připlutí: - | Odplutí: 17:00

2. den: Mainz | Připlutí: 11:00 | Odplutí: 21:00

3. den: Špýr | Připlutí: 09:00 | Odplutí: 18:00

4. den: Štrasburk - Kehl | Připlutí: 08:00 | Odplutí: 19:00

5. den: Koblenc | Připlutí: 16:30 | Odplutí: 22:00

6. den: Kolín | Připlutí: 06:00 | Odplutí: -

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 07.07.2020)