Island Všemi Smysly

0
-65 -24 306 308 315 -4-25 -4-27 np-thingvellir-skala-zakonu-na-snemovnich-planich plavba-po-ledovcove-lagune-jokulsarlon utesy-latrabjarg utesy-na-poloostrove-sanefelsness zpod-lavy-vytekajici-struzky-vodopadu-hraunfossar

Zájezd pořádá

Periscope Skandinávie, s.r.o.
Smetanova 347/9, Veveří, 60200 Brno

Island
V nabídce od: 20.02.2015
Kód zájezdu: 18IS

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

GARANCE MENŠÍ SKUPINY DO 18 KLIENTŮ.
Zájezd nejen pro ty, kteří si oblíbili Island při předchozí návštěvě, ale i pro ty, kteří ho znají „jen“ z vyprávění přátel. Navštívíme některá méně známá, přesto atraktivní místa, kam se podívá jen málo turistů a  kde je ještě Island „necivilizován“.
Hlavním lákadlem této části jsou tajemné severozápadní fjordy, poloostrov Snaefelsness i vulkanicky aktivní souostroví Vestmannaeyjar.
Turisté i fotografové si užijí jak v barevných horách Landmannalaugar, tak při túře v zelené oáze Ţórsmörk. 
Koupat se budeme jak v bazénech u ubytování, tak v přírodním termálu Hveravellir i v moderní Modré laguně. 
Ubytování je zajištěno v turistických ubytovnách, penzionech a chatkách ve dvoulůžkových pokojích se snídaní. Během zájezdu jistě dvakrát oceníte, že  ubytování je dvě noci na stejném místě. Během dne není obecně možnost zakoupit si teplou stravu.


Ubytování: hotel

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy přímým letem (dle nabídky v roce 2022). Po příletu na letiště v Keflavíku přejezd na ubytování na poloostrově Reykjanes.

2. den: Dopoledne možnost procházky k čerstvému lávovému poli z roku 2021. Přes hlavní město Reykjavík pojedeme kolem jezera Ţingvallavatn do vnitrozemí stezkou Kaldidalur, průsmykem mezi ledovci Ok a Langjökull. Poté si prohlédneme dva kouzelné vodopády v lávě Hraunfossar a Barnafoss. Odpoledne přejezd na ubytování na poloostrově Snćfellsnes (2 noci).

3. den: Na Snaefellsnes uvidíme mimo jiné lávové útvary v moři u Arnarstapi a rozbrázděnou postvulkanickou krajinu, které vévodí „Verneova“ sopka Snćfell (1446 m n. m.). Podnikneme též túru podél pobřeží, přičemž program bude přizpůsoben aktuálnímu stavu počasí.

4. den: Poplujeme trajektem z městečka Stykkishólmur mezi malebnými šérovými ostrůvky přes fjord Breiđafjörđur do odlehlých severozápadních fjordů. Zde navštívíme nejzápadnější místo Islandu a také Evropy - až několik set metrů vysoké útesy Látrabjarg. Navečer se ubytujeme v některé z typických rybářských osad.

5. den: Zastavíme se u monumentálního vodopádu Dynjandifoss (Fjallfoss) a ze střediska SZ Islandu, města Ísafjörđur, můžeme uskutečnit výlet lodí na malebný ostrůvek Vigur, kde se nachází jediný větrný mlýn na Islandu a ptačí kolonie. Večer se ubytujeme u jednoho z tajemných fjordů.

6. den: Dnes se rozloučíme s drsným islandským severozápadem a podél různorodých fjordů, které ústí do hlavního fjordu Ísafjarđardjúp, přejedeme cestou s krásnými vyhlídkami na ubytování u poloostrova Vatnsnes, kde možná zahlédneme i tuleně.

7. den: Ráno se již vydáme do islandského vnitrozemí po stezce Kjölur. U termálního pole Hveravellir se projdeme po aktivní horké zemi, osvěžíme svá těla v přírodní „vaně“ s teplou vodou, a pokud nám to počasí dovolí, podíváme se do nedaleké kouzelné horské geotermální oblasti Kerlingarfjöll („Čarodějné hory“). Ubytování na jihu Islandu.

8. den: Na další cestě vnitrozemím nás čeká unikátní termální oblast Landmannalaugar. Zde překonáme mladé lávové pole a projdeme se po okolních barevných („duhových“) rhyolitových horách s aktivní postvulkanickou činností; nakonec se vykoupeme v teplé říčce. Odpoledne se přesuneme po fascinující terénní cestě kolem soutěsky Eldgjá na jih ostrova. Ubytování.

9. den: Ráno se vydáme k ledovcové laguně Jökulsárlón, na níž můžeme absolvovat plavbu obojživelnou lodí. Odpoledne dorazíme na nejjižnější bod Islandu do osady Vík. Uvidíme zde zajímavé černé pláže, skalní bránu a také ptačí útesy Dyrhólaey. Nedaleko vodopádu Skógafoss se ubytujeme (2 noci).

10. den: Výlet lodí na ostrov Heimaey v souostroví Vestmannaeyjar (v ceně zájezdu), kde můžeme vystoupit na aktivní sopku Eldfell, která naposledy explodovala v roce 1973. Ostrov je též známý početnými ptačími koloniemi. Návrat navečer.

11. den: Výlet do pohádky, do zelené oázy Ţórsmörk (v překl. Thórův les), rozkládající se mezi ledovci Eyjafjallajökull a Mýrdalsjökull, kde se projdeme malebným březovým lesíkem s výhledy na ledovce. Navečer se přesuneme po jižním pobřeží na polostrov Reykjanes na ubytování.

12. den: Dopoledne se můžeme vykoupat v unikátních termálních lázních Modrá Laguna (viz příplatek, nutno objednat při přihlášení), pro ostatní určí průvodce náhradní program dle zájmu a počtu lidí. Odlet z Islandu odpoledne, přílet do Prahy večer - podle nabídky v roce 2022 se jedná o přímý let. Pozn.:  Změna programu v případě změn letových časů, nepříznivého počasí nebo nesjízdnosti některých cest pro mikrobus vyhrazena.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 01.03.2023)