Kvetoucí Přírodou Irska

0
409 401 402 407 408 412 413 moherske-utesy np-connemara priroda-irska ulice-dublinu univerzita-trinity-cellege

Zájezd pořádá

Periscope Skandinávie, s.r.o.
Smetanova 347/9, Veveří, 60200 Brno

Irsko
V nabídce od: 20.02.2015
Kód zájezdu: 04IR

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hostelubytování: hostel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Expedice

Pokud patříte mezi ty, které láká dovolená v aktivnějším pojetí, a dáváte přednost letadlu před dlouhou cestou autobusem, je tento zájezd určen právě vám. Irsko je pro lehčí turistiku jako stvořené. Navštívíme NP Wicklow, Killarney a Connemara, ve kterých budeme podnikat túry a procházky. Budeme se kochat krásnými výhledy z pohoří Brandon na poloostrově Dingle a vystoupáme na Diamond Hill. V Dublinu a v Galway můžeme díky ubytování v centru vyrážet za noční zábavou. Nevynecháme ani nejznámější místa ostrova, mezi která patří Mohérské útesy nebo Rock of Cashel.


Ubytování: hostel

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: Odpoledne odlet z Prahy do Dublinu. Po příletu se přesuneme na ubytování do oblasti národního parku Wicklow, asi 50 km jižně od Dublinu.

2. den: Tento den začneme túrou v okolí jezer, které daly tomuto místu jméno. Irsky znamená „Gleann Dá Loch“, právě „Údolí dvou jezer“. Navštívíme ruiny raně křesťanského kláštera v Glendalough. Prohlédneme si válcovou věž, trosky katedrály, několik kamenných kostelů a jedny z nejzachovalejších zdobených křížů v Irsku. Poté opustíme Wicklow a vydáme se na přejezd do západní části ostrova. Cestou si prohlédneme Rock of Cashel – nejzachovalejší románský kostel v Irsku s obří katedrálou a věžovým hradem. Přejezd do hrabství Kerry na ubytování v Killarney (3 noci). 

3. den: Tento den strávíme v oblasti NP Killarney. Nejdříve se přesuneme na místo zvané Lady´s View, s krásným výhledem na jezera Lough Leane a Lough Uachtarach, a podnikneme túru spojenou s výstupem na horu Torc, zakončenou u malého vodopádu. Poté se budeme procházet krásnými parky a zahradami panství Muckross, navštívíme trosky opatství, samotnou hlavní budovu panství nebo muzeum tradičních irských hospodářství Muckross Farm. 

4. den:  Uskutečníme okružní jízdu „Ring of Dingle“ po pobřeží stejnojmenného poloostrova, který si vás jistě získá nejen krásnými výhledy na moře, strmými pastvinami a divokými útesy, ale i svými majestátními horami. Zastavíme se v malebném rybářském městečku Dingle a navštívíme Gallarus oratory – nejlépe dochované oratorium v Irsku. Během dne se budeme věnovat turistice v pohoří Brandon. Návrat na ubytování.

5. den: Přejezd do hrabství Clare, cestou se přeplavíme trajektem přes řeku Shannon. Nejprve se krátce zastavíme na nejnavštěvovanějším místě v Irsku – Mohérských útesech. Pohled z útesů, které se tyčí až do výšky 200 metrů, je úžasný. Poté se zastavíme v oblasti Burren, která je většinou tvořena kamenitým, zvrásněným vápencovým povrchem. Ubytování v centru Galway (2 noci). Doporučujeme návštěvu některého z místních pubů, Galway je totiž vyhlášeným centrem noční zábavy a hudby na západním pobřeží.

6. den: Tento den strávíme v oblasti Connemara, známé svou rozlehlou a divokou krajinou, které dominují dva horské hřebeny národního parku. Navštívíme opatství Kyllemore Abbey, romanticky vyhlížející stavbu na břehu jezera, obehnanou hradbami s cimbuřím a krásnými zahradami. Pak v národním parku podnikneme výstup na horu Diamond Hill. Návrat do Galway.

7. den: Dopoledne se přesuneme do hlavního města Irska. Cestou se zastavíme v palírně irské whiskey. Prohlédneme si centrum Dublinu, navštívíme katedrálu sv. Patrika, která je největším kostelem v celém Irsku. Budete moci spatřit známá místa jako irskou univerzitu Trinity College, nábřeží řeky Liffey, O´Connell Street, čtvrť Temple Bar a další. Volno na nákupy. Ubytování v centru města. Večeře s programem irských tanců v hotelu Arlington (nutno hlásit se při objednání zájezdu).8. den: Dopoledne krátký transfer na letiště v Dublinu a odpoledne odlet do Prahy.

8. den:  Dopoledne krátký transfer na letiště v Dublinu a odpoledne odlet do Prahy.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 04.01.2019)