Francouzská Polynésie

0
2024 Francouzská Polynésie 2024 Francouzská Polynésie 2024 Francouzská Polynésie 2024 Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie

Zájezd pořádá

CK AVETOUR s.r.o.
Počernická 699/62a, 10800 Praha 10

Franc. Polynézie
Cena od: 135 990
V nabídce od: 31.01.2023
Kód zájezdu: 150923FRP

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Objevte 7 ostrovů Francouzské Polynésie a vychutnejte si opravdový pozemský ráj - zájezd doprovází zkušený průvodce Jiří Koubek.

Poloha: Dle programu


Ubytování: hotel ***
Dle programu

Strava: vlastní
Dle programu

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 15. 9. pátek – odlet z Prahy z Letiště Václava Havla z Terminálu č. 2. s leteckou společností Air France v 11:45 hod. přes Paříž a Los Angeles do Francouzské Polynésie.

2. den: 16. 9. sobota – ráno místního času (časový posun - 12 hodin) přílet do Papeete na ostrově Tahiti, ještě dopoledne možný nákup ve velkém supermarketu ostrova, poté následný přelet na ostrov Moorea (Air Tahiti). Ostrov byl mimo jiné svědkem kultovního velkofilmu Vzpoura na Bounty s charismatickým Melem Gibsonem a krásnými záběry, již samotný přelet nad ostrovem řekne mnohé, nájem vozidel a transfer na místo ubytování – vyložení zavazadel a kratší posečkání na vydání pokojů s následným relaxem u písčité pláže, laguny, korálové útesy, koupání a šnorchlování, večer fakultativně možnost návštěvy tradiční vesničky Tiki (bude-li ten den představení) s nejvyhlášenějším představením polynéských tanců v celém Pacifiku (cca 120 euro), původní zvyky, tradiční pokrmy připravené v zemní peci (večeře), ubytování v bungalovech/vilách. Na pláž je cca 1 km, nicméně máte k dispozici vozidla, pokud byste vyžadovali transfer autem.

3. den: 17. 9. neděle – bude-li zájem, návštěva katolického kostela se silnou atmosférou a melodickými náboženskými chorály, mírně náročný výstup na „Magickou horu“ (cca 45 minut chůze, 209 metrů nad mořem) s jedinečnou vyhlídkou na severní část ostrova, laguny a přilehlé ostrůvky, po zbytek dne možnost dalších aktivit, nebo relax na pláži s možností pronájmu kajaku atd. Tento den možnost odpoledního fakultativního výletu – nezapomenutelný zážitek v podobě plavání/šnorchlování s velrybami (cena 3 790 Kč / osoba), viz https://youtu.be/iVai2YcCEho. V případě zájmu je nutné závazně rezervovat při objednání zájezdu!

4. den: 18. 9. pondělí – okružní jízda ostrovem - „zahrady ráje“ s ananasovými a vanilkovými plantážemi, papája, avokáda, manga, banány, návštěva malého trhu s exotickým ovocem, návštěva destilérie netradičních ovocných likérů, džusů a pálenek spojená s ochutnávkou, úchvatné horské scenérie s jedinečnými rozhledy z vyhlídky Belvedere, poklidné zátoky kapitána Cooka a Opunohu, údolí se starými polynéskými chrámy – marae.

5. den: 19. 9. úterý – dopolední vykoupání a cca v 10:00 hod. odjezd na letiště – odlet na jeden z nejkrásnějších ostrovů světa Bora Bora, lodí transfer na nejluxusnější místo celého ostrova na Matira Point, kde budete také ubytováni, seznámení s okolím, návštěva marketu (nákup potravin) apod., hotel Maitai.

6. den: 20. 9. středa – snídaně, volný den – nabízející luxusní lenošení – relax, pohodu a koupání ve vnitřní laguně Bory Bory, podvečer odjezd na společnou večeři do světoznámé restaurace Bloody Mary´s, kterou navštívilo i nespočet amerických legend stříbrného plátna, jednotná večeře v ceně pro všechny, nápoje sami zvlášť, hotel Maitai.

7. den: 21. 9. čtvrtek – snídaně, dopoledne fakultativní možnost potápění s kyslíkovou helmou a vznášení se na mořském dně - tzv. Aqua Safari – cca 30 minut ve společnosti velkého množství mořských obyvatel – např. barakudy, velké ostencovité ryby, rejnoci, klauni, sasanky, korály, spousty dalších ryb a živočichů nevídaných barev a krásy (cca 90 EUR na osobu). Bude-li zájem, odpoledne obkroužíme v pohodovém tempu celý ostrov na jízdních kolech (cca 4 hodiny, 32 kilometrů, rovinatý asfaltový terén) a „prozkoumáte“ několik zajímavých míst tohoto bájného ostrova (děla z 2. světové války, starý přístav, vyhlídky, posvátné marae, aj.), se zastávkou i v hlavním městě ostrova Vaitape, hotel Maitai.

8. den: 22. 9. pátek – snídaně, součástí programu i ceny zájezdu bude exotický a v pravdě hodnotný téměř celodenní výlet lodí po okolních lagunách mezi moty (ostrůvky) s koupáním a šnorchlováním se všemi možnými mořskými „šelmami“, pro odvážnější krmení přímo „z ruky“, během výletu bude poskytnuto bohaté barbecue s posezením v modré laguně, hotel Maitai.

9. den: 23. 9. sobota – snídaně, celodenní pobyt, volný program – relax, koupání, kajak (může být zdarma poskytován resortem), šnorchlování, vyhlídkové lety helikoptérou (fakultativně) a mnohem více, lze případně zorganizovat i výlet do vnitrozemí ostrova (do hor), zkrátka pohodový den, hotel Maitai.

10. den: 24. 9. neděle – snídaně, poslední lahodné vykoupání v malebné laguně Bory Bory, před polednem předání pokojů, individuální oběd a kolem v 15:00 hod. transfer busem a lodí na odlet z Motu Mute na ostrov Raiatea – nejposvátnější ze všech ostrovů, místo odkud se v dávných dobách osidlovaly další ostrovy Polynésie, na letišti nájem vozidel a poté večerní transfer na ubytování.

11. den: 25. 9. pondělí – objezd kolem celého ostrova s mnoha dech beroucími zastávkami – vyhlídky, vodopády, útesy, pláže, zastávka v hlavním městě Uturoa, přístav, městská tržnice, nákupy atd., prohlídka nejvýznamnějšího obřadního chrámu Francouzské Polynésie – Marae Taputaputea, možný výšlap na vyhlídku vypínající se nad Marae Taputaputea (cca 45 minut tam i zpět), odkud si prohlédneme toto magické místo z jiné perpektivy.

12. den: 26. 9. úterý – jedinečný celodenní lodní výlet do překrásné laguny na vanilkový ostrov Tahaa se skvělým šnorchlováním v korálové zahradě a osobní návštěvou vanilkové a perlové farmy, na jednom z motu bude poskytnutý i oběd.

13. den: 27. 9. středa – kolem poledne ještě návštěva hlavního městečka ostrova – Uturoa, kde budete mít možnost individuálně poobědvat, odpoledne odlet na kouzelný a fascinující ostrov, menšího „bratra“ Bora Bora – Maupiti, po příletu transfer lodí na ubytování, večeře.

14. den: 28. 9. čtvrtek – snídaně, zdatnější účastníci jsou zváni k výstupu na nejvyšší horu ostrova Mount Teurufaatiu (380 m nad mořem, cca 1,5 hodiny), kde vyhlídka z hory dohání až k halucinogenním stavům (citace Lonely Planet), poté se nabízí nájem kol a postupné objetí ostrova – celkem 10 kilometrů jen s jedním kopcem, interakce s místními obyvateli, poté relax, možnost koupání na nejkrásnější pláži ostrova Tereira Beach a kochání se z této lahodné perly na „konci světa“, večeře.

15. den: 29. 9. pátek – snídaně, v případě zájmu, lze uskutečnit výlet na lodi po lagunách ostrova a čelit tak výzvě šnorchlování s majestátními mantami obrovskými ladně se pohybujícími mezi korály, povětšinou v krátké vzdálenosti od plavce, pravděpodobně na cestě spatříte i další druhy rejnoků a také žraloky, kteří nikdy neublíží, vhledem k dostatku přirozené potravy v tamních vodách, součástí tohoto fakultativního výletu (cca 70 EUR na osobu) je i piknik a pohoda na korálovém ostrůvku (motu) a šnorchlování v korálové zahradě, ostatní mohou trávit čas sluněním, plaváním a lahodným nicneděláním na hlavním ostrově - mohou strávit celý den jen pro sebe, nechat se hýčkat a užívat všemi doušky tohoto rajského místa, kolem 15:00 hod. odplouváme na letiště k odletu na hlavní ostrov – Tahiti.

16. den: 30. 9. sobota – snídaně, pronájem aut a celodenní objížďka kolem ostrova Tahiti Nui a jeho menšího „brášky“ Tahiti Iti – podle časových možností zastávky u pyramidové Marae Arahurahu – jedinečná ukázka starodávného polynéského shromaždiště a chrámu v krásném prostředí, jeskyní zatopených vodou Maraa Grottos, v botanické zahradě Vaipahi Water Garden, na vyhlídce Taravao, u krásné černé pláže Tautira, vodních gejzírů Arahoho, vodopádů Faarumai a na mysu Venus Point u zátoky Matavai Bay - historicky význačná v souvislosti s přistáním prvních evropských objevitelů a misionářů Jamese Cooka a slavné lodi Bounty, prohlídka hlavního města Papeete - jeho bulváry spolu s jedinečnou městskou tržnicí Marche de Papeete, kde lze zakoupit suvenýry, ovoce, perly atd., Katedrála Notre-Dame de Papeete a další zajímavosti města, případný volný večerní program ve městě (lze i individuálně), možnost venkovní večeře v přístavu u tzv. les roulottes a ochutnávka polynéských specialit, např. poisson cru (syrové ryby v kokosovém mléce) a delikatesní ryby mahi-mahi s vanilkovou omáčkou.

17. den: 1. 10. neděle – jedinečná možnost navštívit soukromý atolový ostrov Marlona Branda – Tetiaroa, v rámci celodenního fakultativního výletu luxusním katamaránem včetně snídaně, oběda a nealko nápojů. Tento atol je dokonalým rajským místem nevšední krásy. Zažijeme pohodovou plavbu na vlnách Pacifiku, skvělé šnorchlování, návštěvu skvostných pláží a lagun, navštívíme ptačí ostrov aj. (cena 4 490 Kč / osoba, nutno závazně rezervovat při objednání zájezdu) více info na http://www.tahiti-charter-catamaran.com, kdo se výletu nezúčastní, má možnost vlastního alternativního programu - pobyt na pláži, treky, návštěva hlavního města, nákupy, volné aktivity – pro ty, kdo se nezúčastní organizovaného výletu, není v tento den organizovaná doprava na ostrovech.

18. den: 2. 10. pondělí – odlet ráno v 07:40 hod. z Papeete zpět do České republiky opět přes Los Angeles a Paříž.

19. den: 3. 10. úterý – přistání v Praze na letišti Václava Havla večer ve 21:55 hod.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • oboustrannou leteckou dopravu – Praha – Paříž – Los Angeles – Papeete – Los Angeles – Paříž – Praha
  • lokální přelety s Air Tahiti mezi všemi ostrovy
  • letištní a bezpečnostní taxy
  • palivové příplatky
  • 16 x ubytování různého typu
  • snídaně
  • obědy
  • večeře – dle denního rozpisu
  • celodenní výlet lodí po laguně na ostrově Bora Bora s barbecue
  • celodenní výlet lodí na ostrov Tahaa s barbecue
  • extra večeře v Bloody Mary
  • doprava všemi dostupnými prostředky – mikrobus
  • taxík
  • loď
  • transfery letiště / hotel / letiště
  • servis českého průvodce
  • pojištění CK proti úpadku dle zákona č. 159/1999 Sb

Cena neobsahuje

  • příplatek 50 Euro/osoba (spropitné)
  • fakultativní akce a výlety
  • stravu (mimo výše uvedené)
  • ESTA povolení
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí 1 160 Kč / 49 Eur / os. / pobyt
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí + pojištění stornopoplatků 2 400 Kč / 100 Euro / os. / pobyt - v případě zájmu
  • nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • podmínky viz http://www.avetour.cz/pojisteni.html nebo na vyžádání v CK)
(Popis zájezdu byl aktualizován 24.02.2023)