Portorož - Slovinskem od Alp až k moři

0
Predjamský hrad Areál Bernardino Areál hotelu Bernardino Bernardino Bled BLed Bled Bohinj Bohinj Bohinj IMG_3764 Jídelna hotelu Bernarino Kopper Lipice Lipice Lipice Lublaň Lublaň - J. Plečnik UNI Marina hotelového areálu Bernardino Piran Piran Piran Piran Piran Piran Piran Piran Portorož Sečovlje saliny Skočjanská jama Vintgar Vintgar Vogel Vogel Vogel Z Piranu směr Alpy Západ Slunce Západ slunce od hotelu

Zájezd pořádá

Cestovní kancelář ČiLe s.r.o.
Rybník 244, 56002 Česká Třebová

Slovinsko / Julské Alpy
Cena od: 9 990
V nabídce od: 28.04.2022
Kód zájezdu: 1259

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Vile Park:

***Hotel Vile Park je umístěn blízko pláže (travnaté a betonové), čtyři vily hotelu se nacházejí kousek od moře v hotelovém komplexu hotelu Bernardin. Jedná se o velmi oblíbený živý resort na bezvadném místě mezi letovisky Piran a Portorož. Nabízí pěknou soukromou pláž, venkovní bazén a přístup do krytých bazénů v hotelu Histrion. Je zde i několik stylových restaurací, směnárna, animační programy, za poplatek wellness, kadeřnictví a vodní sporty.


Pokoje hotelu Vile Park Premium jsou dvou až třílůžkové, jednolůžkové za příplatek, pokoje mají vlastní příslušenství, TV a fén, výjimečně mají balkón, jsou v nové opravené části hotelu. Disponují klimatizací a malou ledničkou.


Areál je postavený kolem zvonice kostela sv. Bernardina z 12. století. Vile Park je starší komplex, jednodušší ubytování v rámci luxusního resortu, který celý klienti využívají. V areálu je také dětské hřiště a mini klub, pláž i dětský bazén.


Vily jsou propojeny stylovou nákupní ulicí s bary a restauracemi, která vede do mariny s bujnou středomořskou vegetací. Snídaně i večeře se podávají v hotelu Histrion, přes který se prochází i do wellness a bazénů.


Areál je 2 km od centra starého Piranu a 2 km od luxusní Portorože. Na obě strany lze dojít asi 30 minutovou pohodovou procházkou po břehu moře nebo MHD.


V sousedním hotelu Histrion je možné využívat Aquapark Termaris.

Slovinskem od Alp až k moři:

Slovinské Alpy – Jaderské moře – Bledské jezero – Bohinjské jezero – lanovka na Vogel – Triglav – Piran – Portorož (Přístav růží) – saliny Sečovlje – Lipica – Predjamský hrad – Postojnská jeskyně – Lublaň


* Pobyt v hotelu u moře s akvaparkem a s výlety.

* Vhodné i pro rodiny s dětmi. Krátká cesta.


Ubytování: hotel ***

Strava: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: : Odjezd ve večerních hodinách (Česká Třebová kolem 21. hod.) směrem Brno, Vídeň a Graz.

2. den: : Ráno přijedeme do národního parku Triglav ve Slovinských Alpách. Den začneme pod vrcholem hory Vogel . Zájemci mohou vyjet lanovkou do výšky 1 535 m n. m., odkud se naskýtá překrásný panoramatický výhled na Bohinjské jezero a Julské Alpy , včetně nejvyšší slovinské hory Triglav (2 864 m n. m.). Další sedačkovou lanovkou lze vystoupat na Orlove Glove , kde nás čeká lehká turistika s překrásnými výhledy. Pokračovat budeme k Bohinjskému jezeru, kde se projdeme ke kostelíku s krásnými výhledy na jezero. Odpoledne přejedeme do rušného lázeňského městečka Bled , které si oblíbily mnohé slavné osobnosti. Kolem Bledského jezera se vydáme k vyhlídce na malebný středověký hrad, rozkládající se na 139 metrů vysoké skále nad jezerem. Ostrůvek s kostelíkem Panny Marie ze 13. století uprostřed jezera se stal symbolem Slovinska a uvidíte jej snad na všech propagačních materiálech. K večeru odjedeme na ubytování k Jaderskému moři do hotelu Vile Park mezi Portoroží a Piranem, kde také povečeříme a možná se stihneme i vykoupat.

3. den: : Po snídani nás čeká odpočinkový den, který můžeme strávit koupáním v moři či relaxací v areálu hotelu a jeho bazénech . Odpoledne se vydáme do nedalekého luxusního letoviska s vyhlášenými písečnými plážemi Portorož (Přístav růží) a do Piranu. Součástí Portorože jsou slavné saliny Sečovlje. Zájemci půjdou na exkurzi do salin podívat se, jak se těží sůl, ostatní si vystoupí v Portoroži a projdou si moderní letovisko či se vykoupou. Do hotelu se vrátíme na večeři.

4. den: : Po snídani nás čeká výlet do Postojnské jeskyně (UNESCO) , největšího jeskynního systému v Evropě s více než 24 km chodeb. Během prohlídky, z části pěší a z části podzemním vláčkem , uvidíme podzemní říčku Pivku, bohatou krasovou výzdobu a tajemné endemity, k nimž patří např. macarát jeskynní. Poté se krátce zastavíme na vyfocení Predjamského hradu , nejznámějšího slovinského hradu postaveného ve skále, spojeného s loupeživým rytířem Erasmem. Odpoledne navštívíme vesnici Lipica , která dala jméno ušlechtilým bílým koním Lipicánům , chovaným pro španělskou jezdeckou školu už od 16. století. Dnes zde chovají asi 300 koní a my se za nimi podíváme do stájí i na pastviny. Do hotelu se vrátíme na večeři.

5. den: : Po snídani nás čeká odpočinkový den , který je možné využít ke koupání i příjemné procházce po pobřežní promenádě. Na jejím konci nás čeká starý Piran , přezdívaný Slovinské Benátky, který leží na mořském ostrohu a má dokonale zachovalé historické jádro, plné úzkých kamenných uliček. Z Kampanily se nám otevře nezapomenutelný výhled nejen na město, ale i na mořský záliv, v němž leží. Ve městě je úžasná atmosféra. Večeře.

6. den: : Po snídani vyklidíme pokoje a odjedeme z hotelu domů, přičemž cestou navštívíme malebnou Lublaň , hlavní město Slovinska. S průvodcem tu projdeme nejznámější památky města a neopomeneme ani hrad , k němuž lze vyjet zubačkou či vyjít pěšky. Po krátkém volnu odjedeme zpět do ČR.

7. den: : Návrat do ČR (Česká Třebová kolem 1. hod., další dle trasy.)

Termíny a ceny

24.08. - 30.08.24 sobota - pátek
vlastní autokarem
9 990 Kč
cena za 7 dní (4 noci)

Cena obsahuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací včetně vjezdů a parkovného;
  • 4x ubytování ve dvoulůžkovém pokoji s možností přistýlky a s příslušenstvím ***hotelu; 4x snídani (formou bufetového stolu); 4x večeři (formou bufetového stolu); využívání hotelové pláže, bazénu pro děti, wifi; využívání aqua parku Termaris s vnitřními vyhřívanými bazény; všechny autobusové výlety uvedené v programu zájezdu; služby průvodce; pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • Pojištění léčebných výloh ERV pojišťovny Standard 6–10 dnů (pokud není objednané ve smlouvě); pojištění storna PLUS zájezdu 5 % z ceny zájezdu k pojištění LV, 7 % bez pojištění LV; pobytové taxy (asi 2,5 € /os./noc, nutno platit na místě); vstupné a lanovky (asi 90 €)
(Popis zájezdu byl aktualizován 18.11.2023)