Velký okruh napříč Chile

0
chile velikonocni ostrov 02 patagonie 12 patagonie 15 patagonie 11 patagonie 14 patagonie 16 chile velikonocni ostrov 08 chile velikonocni ostrov 04 chile velikonocni ostrov 01 chile velikonocni ostrov 03 chile velikonocni ostrov 05 chile velikonocni ostrov 06 chile velikonocni ostrov 07 chile velikonocni ostrov 09 chile velikonocni ostrov 13 chile velikonocni ostrov 14 chile velikonocni ostrov 15 chile velikonocni ostrov 16

Zájezd pořádá

SOLEADA s.r.o.
Moskevská 658/41, 46001 Liberec

Chile / Atacama
Cena od: 127 900
V nabídce od: 31.12.2021
Kód zájezdu: 2355

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

SANTIAGO DE CHILE – VALPARAÍSO – VINA DEL MAR – SAN PEDRO DE ATACAMA – VALL E DE LA LUNA – SALAR DE ATACAMA – EL TATIO – PUERTO MONTT – PUERTO VARAS – FRUTILLAR – JEZERO LLANQUIHUE – CHILOE – PETROHUE – PUNTA ARENAS - PUERTO NATALES - NP TORRES DEL PAINE

Chile - země geografických extrémů, nabízející bohaté zážitky díky své rozmanitosti. Navštivte s námi poušť Atacama na severu země, region Santiaga de Chile a pacifického pobřeží a také jezerní oblast kolem vulkánu Osorno. Dalším skvostem programu je ostrov Chiloe se svojí nezaměnitelnou kulturou a více než 150 dřevenými kostely. Dále navštívíme i nejjižnější část země - Patagonii.

Minimum: 8 osob


Ubytování: hotel ***+
Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Strava: snídaně

Doprava: letecky
Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.

2. den: Přílet do Santiago de Chile , transfer do hotelu a ubytování. V odpoledních hodinách nás čeká prohlídka centra, kdy navštívíme místa jako např. Plaza de Armas, katedrála, Palacio de la Moneda, Mercado Central, pahorek Cerro Santa Lucía a moderní čtvrti - Bellavista a Providencia. Nocleh.

3. den: Po snídani odjezd k pobřeží Pacifiku do největšího přístavu Chile – Valparaíso , města bohémů, otlučených barevných domů vtěsnaných do blízkých svahů a krásných náměstí. Projedeme se některou z kuriózních lanovek (v centru jich najdete cca 14), které spojují dolní centrum s částmi v kopcích s fascinujícím výhledem na město. Uvidíme dům Pabla Nerudy – nejslavnějšího chilského spisovatele. Poté zhlédneme mondénní přímořské město Viña Del Mar , luxusní letovisko s kasiny a nádhernými hotely. Díky mnoha parkům a zeleni je nazýváno „zahradním městem“. Navečer návrat do Santiaga.

4. den: Brzy ráno odlet na sever Chile do města Calama. Transfer do městečka San Pedro de Atacama . Ubytování. Odpoledne se vypravíme do nedalekého údolí nazvaného Valle de la Luna –„ Měsíční údolí“. To je ideální místo pro pozorování západu slunce zbarvující okolní vrcholky a písečné útvary do nádherných barev. Po setmění návrat do hotelu.

5. den: Jedno z nejsušších míst na světě – poušť Atacama nabízí úchvatné přírodní scenérie. Tento den podnikneme celodenní výlet kolem solné planiny - Salar de Atacama. U jezera Caxa je možné pozorovat tři druhy plameňáků, kteří zde každoročně hnízdí. Dále budeme pokračovat až k Laguně Miscanti a Miňiques, ležící ve výšce 4220 m.n.m. Navštívíme místní komunitu ve vesnici Socaire a budeme pokračovat do vesnice Toconao se stavbou kostela San Lucas Tower z vulkanického kamene. Odpoledne návrat do San Pedro de Atacama a procházka centrem vesnice.

6. den: Ještě za setmění vyrazíme na El Tatio – nejvýše položené gejzíry na světě nacházející se ve výšce 4300 m.n.m. tryskající do výše 30 m. Po snídani koupel v termálních pramenech. S prvními slunečními paprsky budeme obdivovat majestátní gejzíry s jasným azurovým pozadím náhorní plošiny – Altiplana. Při zpáteční cestě můžeme pozorovat místní flóru a faunu – lišky, lamy a vikuně. Zastávka v malé pastevecké osadě Machuca s typickými obydlími z nepálených cihel a se slaměnými střechami. Návrat do San Pedra de Atacama a transfer na letiště. Odlet do Santiaga. Nocleh.

7. den: Ráno odlet ze Santiaga do Puerto Montt a transfer do hotelu v Puerto Varas. Toto město leží na břehu jezera Llanquihue, za kterým se tyčí nádherně symetrický vulkán Osorno a vulkán Calbuco. Odpoledne se vypravíme do městečka Frutillar, ležící na západním břehu jezera, které je spjato s německými kolonizátory z 19. století. Návštěva místního muzea. Návrat do Puerto Varas.

8. den: Dnešní den věnován prohlídce ostrova Chiloe, který je díky svému unikátnímu kulturnímu i přírodnímu bohatství zařazen na seznamu UNESCO. Pro ostrov je příznačné mlhavé a deštivé počasí, malebné dřevěné kostelíky (více než 150), svébytná kultura místních obyvatel, typické domečky na kůlech (palafitos) na pobřeží a výborná kuchyně. Nejprve navštívíme město Ancud a poté se přesuneme do města Castro. Snad nejtypičtější město ostrova, kde při procházce centrem nejlépe načerpáte místní atmosféru. Navečer návrat na pevninu. Nocleh.

9. den: Ráno odjezd podél východního pobřeží jezera Llanquihue směrem k národnímu parku Vicente Pérez Rosales. Tento park patří k nejkrásnějším v Chile a nabízí nádherná jezera, vulkány, vodopády a bohatou faunu i flóru. Nejprve navštívíme mohutné vodopády Petrohué, které leží na stejnojmenné řece vytékající z jezera Todos los Santos. Poté nás čeká zastávka v osadě Ensenada v těsné blízkosti vulkánu Osorno. Navečer odlet do Punta Arenas.

10. den: Ráno začneme prohlídkou Punta Arenas, největšího města chilské části Patagonie. Malebné centrum, navštívime místní muzeum a poté se vydáme cca 60 km na jih od města, kde se nachází pozůstatky původního osídlení Puerto del Hambre. Dále navštívíme pevnost Fuerte Bulnes, založenou v roce 1843. Návrat do Punta Arenas.

11. den: Brzy ráno vyrazíme lodí na ostrov Isla Magdalena, kde najdete největší místní kolonii tučnáků. Po návratu návštěva repliky lodě Victoria, na které se plavil Fernando Magallanes v roce 1520. Poté odjezd směrem na sever do vnitrozemí. Navečer příjezd do Puerto Natales, které je vstupní branou do národního parku Torres del Paine.

12. den: Celodenní výlet do národního parku Torres del Paine, který je vyhlášen za biosférickou rezervaci UNESCO a patří mezi největší turistické atrakce celé Patagonie. Nádherná tyrkysová jezera, ledovce, žulové masivy a husté lesy vytvářejí úchvatný obraz přírody, který musí spatřit každý návštěvník Patagonie.

13. den: Celodenní výlet lodí do NP Bernando O Higgins. Plavba fjordy až k ledovci Balmaceda a Serano. Po cestě dokonce v dáli spatříme vrcholky NP Torres del Paine.

14. den: Volné dopoledne v Puerto Natales a poté přelet zpět do Santiago de Chile. Nocleh.

15. den: Volné dopoledne v centru Santiaga, odpoledne transfer na letiště a odlet do Evropy.

16. den: Přílet do Prahy.

Termíny a ceny

05.02. - 20.02.25 středa - čtvrtek
snídaně letecky (Praha)
127 900 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

Cena obsahuje

  • letecká doprava Praha – Santiago – Praha včetně letištních tax v ceně 24.000 Kč
  • vnitrostátní přelety Santiago- Calama – Santiago – Puerto Montt – Punta Arenas - Santiago
  • 14x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • privátní dopravu a transfery
  • uvedený program včetně vstupů
  • česky mluvícího průvodce po celou dobu zájezdu (minimum 8 osob)
  • pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • fakultativní program, spropitné

Příplatky

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 22000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 PANDEMIC (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2100 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3840 Kč)

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny
(Popis zájezdu byl aktualizován 15.02.2024)