Berchtesgadensko - Hitlerovo Orlí hnízdo, Berchtesgaden a jezero Königsee

0
Kehlsteinhaus Kehlsteinhaus - Orlí hnízdo, Berchtesgaden Konigsee Königsee Orlí hnízdo- Kehlstein  Berchtesgaden Schonau am Königsee Watzmann Berchtesgaden Watzmann Berchtesgaden

Zájezd pořádá

Cestovní kancelář ČiLe s.r.o.
Rybník 244, 56002 Česká Třebová

Německo
Cena od: 1 490
V nabídce od: 03.12.2021
Kód zájezdu: 1279

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Poloha: Orlí hnízdo – Kehlsteinhaus – podzemní kryty Obersalzbergu – jezero Königssee (lodí ke kostelíku sv. Bartoloměje nebo koupání) – městečko Schönau am Königssee. Spousta zážitků během jediného dne!

Hitlerovo Orlí hnízdo, Berchtesgaden a jezero Königsee:
Hitlerovo Orlí hnízdo, Berchtesgaden a jezero Königssee

Orlí hnízdo – Kehlsteinhaus – podzemní kryty Obersalzbergu – jezero Königssee (lodí ke kostelíku sv. Bartoloměje nebo koupání) – městečko Schönau am Königssee.

Spousta zážitků během jediného dne!



Ráno přijedeme do Obersalzbergu , kde přestoupíme na speciální autobusy (28 € vč. budovy Dokumentace), které nás vyvezou na horu Kehlstein (1 717 m n. m.). Pokračovat budeme tunelem do středu hory a výtahem (124 m) na Orlí hnízdo k historické čajovně, odkud si v případě hezkého počasí budeme moci vychutnat úchvatný rozhled na celý Berchtesgaden , druhou nejvyšší německou horu Watzmann a na nejhlubší jezero této země Königssee.

Po návratu na parkoviště si prohlédneme budovu Dokumentace (dočasně uzavřeno) v Obersalzbergu s rozsáhlými podzemními kryty, v nichž bývala i pracovna vedoucího Hitlerovy kanceláře Martina Bormanna.

Odpoledne přejedeme k nejčistšímu německému jezeru Königssee , které je jako fjord zaříznuté mezi stěnu Watzmannu a Jenneru. Tady nás čeká nádherná procházka po nábřeží, možnost nákupů či posezení v malebném městečku Schönau am Königssee . Zájemci se mohou v jezeře i vykoupat.

Vyplujeme lodí (asi 15 €) přes jezero ke kostelíku svatého Bartoloměje , ukrytému přímo pod horou Watzmann. Večer odjezd zpět do ČR.


Ubytování: různé
Bez ubytování.

Strava: vlastní
Bez stravy.

Doprava: autokarem
Zájezdovým autobusem s WC a klimatizací

Odjezdová a svozová místa: Česká Třebová, Litomyšl, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady (OMV), Praha, Benešov, Tábor, České Budějovice;

+ 300 Kč/os.: Lanškroun, Svitavy, Choceň, Chrudim, Jaroměř, Žamberk, Letohrad, Vamberk, Kostelec nad Orlicí, Týniště nad Orlicí, Třebechovice.

Pro uzavřené skupiny, nebo při plném obsazení svozového vozidla (4 či 8 osobami na jedné smlouvě) cena dle dohody.

Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v nočních hodinách (Česká Třebová okolo 22.00, Praha okolo 1.00) směrem Dolní Dvořiště, Salzburg. Ráno přijedeme do Obersalzbergu , kde přestoupíme na speciální autobusy (asi 18 €), které nás vyvezou na horu Kehlstein (1 717 m n. m.). Pokračovat budeme tunelem do středu hory a výtahem (124 m) na Orlí hnízdo k historické čajovně, odkud si v případě hezkého počasí budeme moci vychutnat úchvatný rozhled na celý Berchtesgaden , druhou nejvyšší německou horu Watzmann a na nejhlubší jezero této země Königssee. Po návratu na parkoviště si prohlédneme budovu Dokumentace v Obersalzbergu (asi 3 €) s rozsáhlými podzemními kryty, v nichž bývala i pracovna vedoucího Hitlerovy kanceláře Martina Bormanna. Odpoledne přejedeme k nejčistšímu německému jezeru Königssee , které je jako fjord zaříznuté mezi stěnu Watzmannu a Jenneru. Tady nás čeká nádherná procházka po nábřeží, možnost nákupů či posezení v malebném městečku Schönau am Königssee . Zájemci se mohou v jezeře i vykoupat. Vyplujeme lodí (asi 15 €) přes jezero ke kostelíku svatého Bartoloměje , ukrytému přímo pod horou Watzmann. Večer odjezd zpět do ČR. Návrat do ČR v pozdních nočních až časných ranních hodinách (Česká Třebová okolo 3.00), další dle trasy.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací včetně vjezdů a parkovného;- služby průvodce

Cena neobsahuje

  • pojištění léčebných Allianz pojišťovny, a. s. (42 Kč dospělý, 21 Kč dítě do 15 let, 84 Kč senior nad 70 let);- vstupné (asi 40 €). Uvedená cena vstupů je orientační a jejich celková výše závisí na okolnostech (např. počasí) a rozhodnutí klienta. Klient nemusí absolvovat všechny prohlídky, zvolí si sám dle svého uvážení. Vstupenky a jízdenky budou zajištěny předem, aby odpadly dlouhé čekací doby
(Popis zájezdu byl aktualizován 25.02.2022)