Francouzská Polynésie

0
2022 Francouzská Polynésie 2019 Francouzská Polynésie 2020 Francouzská Polynésie 2020 Francouzská Polynésie 2022 Francouzská Polynésie 2023 Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie Foto - Francouzská Polynésie

Zájezd pořádá

CK AVETOUR s.r.o.
Počernická 699/62a, 10800 Praha 10

Franc. Polynézie
Cena od: 134 990
V nabídce od: 26.11.2021
Kód zájezdu: 150922FRP

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Ztraceni v ráji... Alespoň jednou v životě! Objevte neskutečnou krásu Francouzské Polynésie!

Poloha: Dle programu


Ubytování: hotel ***
Dle programu

Strava: vlastní
Dle programu

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 15. 9. čtvrtek – odlet z Prahy z Letiště Václava Havla z Terminálu č. 2. s leteckou společností Air France přes Amsterdam (zpět přes Paříž) a Los Angeles do Francouzské Polynésie.

2. den: 16. 9. pátek – ráno místního času (časový posun - 12 hodin) přílet do Papeete na ostrově Tahiti, ještě ráno možný nákup v největším supermarketu ostrova – Carrefour, poté následný přelet na ostrov Moorea (Air Tahiti). Ostrov byl mimo jiné svědkem kultovního velkofilmu Vzpoura na Bounty s charismatickým Melem Gibsonem a krásnými záběry, již samotný přelet nad ostrovem řekne mnohé. Posléze transfer na místo ubytování – vyložení zavazadel a kratší posečkání na vydání pokojů s následným relaxem u překrásné pláže – laguny, korálové útesy, koupání a šnorchlování, pozdě odpoledne fakultativně možnost návštěvy tradiční vesničky Tiki s nejvyhlášenějším představením polynéských tanců v celém Pacifiku (cca 120 euro), původní zvyky, tradiční pokrmy připravené v zemní peci (večeře), hotel Linareva.

3. den: 17. 9. sobota – nájem vozidel – okružní jízda ostrovem - „zahrady ráje“ s ananasovými a vanilkovými plantážemi, papája, avokáda, manga, banány, návštěva malého trhu s exotickým ovocem, návštěva destilerie netradičních ovocných likérů, džusů a pálenek spojená s ochutnávkou, úchvatné horské scenérie s jedinečnými rozhledy z vyhlídky Belvedere, poklidné zátoky kapitána Cooka a Opunohu, údolí se starými polynéskými chrámy – marae, hotel Linareva.

4. den: 18. 9. neděle – mírně náročný výstup na „Magickou horu“ (cca 45 minut chůze, 209 metrů nad mořem) s jedinečnou vyhlídkou na severní část ostrova, laguny a přilehlé ostrůvky, po zbytek dne možnost dalších kratších treků, nebo relax na pláži s možností pronájmu kajaku, malé motorové lodě atd., případně plavání s delfíny, hotel Linareva.

5. den: 19. 9. pondělí - dopolední odlet na ostrov Huahine, transfer z letiště na hotel – po poledni ubytování Fare Maeva, možnost nájmu jízdního kola, nákupy, případně výjezd do hlavního letoviska ostrova, lze i relaxovat, nebo se můžete koupat na přilehlé pláži, volný program apod., ubytování Fare Maeva.

6. den: 20. 9. úterý – návštěva perlové farmy Huahine Nui Pearls, vesnička Faie – krmení posvátných modrookých úhořů, spanilá vyhlídka Belvedere, Marae Maeva – nejrozsáhlejší rituální komplex na Společenských ostrovech, fotogenická bílá pláž v zátoce Avea Bay či zastávka u pláže La Cité de Corail – plavání a šnorchlování v korálové podmořské „zahradě“, ubytování Fare Maeva.

7. den: 21. 9. středa – dopoledne odlet na Raiatea, pronájem aut, přesun na ubytování, odpoledne relax, plavání v laguně, ubytování Atiapiti.

8. den: 22. 9. čtvrtek – Raiatea – nejposvátnější ze všech ostrovů, místo odkud se v dávných dobách osídlovali další ostrovy Polynésie. Ubytování cca 2 minuty chůze od nejvýznamnějšího obřadního chrámu Francouzské Polynésie – Marae Taputaputea. Dopoledne se nám nabídne možnost objet dokola celý ostrov s mnoha dech beroucími zastávkami – vyhlídky, vodopády, pláže, apod. Zbytek dne volno, relax, šnorchlování u korálového útesu bohatého na ryby a korály, možnost výletu na lodi k nedalekému ostrůvku se šnorchlováním (cca 20 EUR na osobu), pronájem kajaku (cca 12 EUR na kajak), krmení mořských murén, ochutnávka exotického ovoce přímo z plantáží - pomelo, rambutan, guáva, atd., případně výšlap na Mount Tapioi (cca 2 hodiny) s překrásnou vyhlídkou na lagunu mezi ostrovy Huahine a Tahaa, ubytování Atiapiti.

9. den: 23. 9. pátek – dopoledne ještě možnost ranního vykoupání v laguně a poté přejezd do hlavního „města“ – Uturoa, kde bude možnost individuálně poobědvat, poté odpoledne odlet na jeden z nejkrásnějších ostrovů světa Bora Bora, lodí transfer na nejluxusnější místo celého ostrova na Matira Point, kde budete také ubytováni, seznámení s okolím, návštěva marketu (nákup potravin) apod., hotel Maitai - v případě zájmu si lze s předstihem za příplatek v tomto resortu objednat exkluzivní bungalov umístěný nad azurovou vodou laguny.

10. den: 24. 9. sobota – snídaně, součástí programu i ceny zájezdu bude exotický a v pravdě hodnotný téměř celodenní výlet lodí po okolních lagunách mezi moty (ostrůvky) s koupáním a šnorchlováním se všemi možnými mořskými „šelmami“, pro odvážnější krmení přímo z ruky, během výletu bude poskytnuto bohaté barbecue – hodování s posezením v modré laguně, hotel Maitai.

11. den: 25. 9. neděle – snídaně, dopoledne možnost potápění s kyslíkovou helmou (zcela jednoduché a bezpečné) a vznášení se na mořském dně v hloubce 3 – 4 metry - tzv. Aqua Safari - cca 30 minut ve společnosti velkého množství mořských obyvatel – barakudy, velké ostencovité ryby, rejnoci, klauni, sasanky, korály, spousty dalších ryb a živočichů nevídaných barev a krásy (cca 90 - 100 EUR na osobu), hotel Maitai.

12. den: 26. 9. pondělí – snídaně, bude-li zájem, během dne obkroužíme v pohodovém tempu celý ostrov na jízdních kolech cca 32 kilometrů a „prozkoumáme“ několik zajímavých míst tohoto bájného ostrova (děla z 2. světové války, starý přístav, slavná, ikonická restaurace Bloody Marys, vyhlídky, posvátné marae aj.), hotel Maitai.

13. den: 27.9. úterý - snídaně, celodenní pobyt, volný program - relax, koupání, kajak (může být zdarma poskytován resortem), šnorchlování, vyhlídkové lety helikoptérou (fakultativně) a mnohem více, zkrátka pohodový den, NEBO lze uskutečnit celodenní výlet rychlou motorovou lodí na sousední ostrov Maupiti s výšlapem (45 minut) na nejvyšší horu ostrova Teurafaatiu, kde se vám naskytne pohled, který snad ani není z tohoto světa…., poté výlet po vnitřní laguně ostrova s plaváním mezi ladnými Mantami, hotel Maitai.

14. den: 28. 9. středa - dopoledne poslední možnost koupání ve vlnách lagun ostrova Bora Bora, později transfer lodí na letiště a posléze odlet na hlavní ostrov Tahiti, přesun na hotel – ubytování, potom prohlídka hlavního města Papeete - jeho bulváry spolu s jedinečnou městskou tržnicí Marche de Papeete, kde lze zakoupit suvenýry, ovoce, perly atd., volný večerní program ve městě, možnost venkovní večeře v přístavu u tzv. les roulottes a ochutnávka polynéské speciality poisson cru (syrové ryby v kokosovém mléce) a delikatesní ryby mahi-mahi s vanilkovou omáčkou, hotel Airport Motel Papeete.

15. den: 29. 9. čtvrtek – časně ráno – soukromý korálový atol, ostrov Marlona Branda – Tetiaroa (Ptačí ostrov), celodenní výlet privátním katamaránem (již v ceně) včetně snídaně, oběda a nealko nápojů, tento atol je dokonalým rajským místem nevšední krásy, zažijete pohodovou plavbu na vlnách Pacifiku, skvělé šnorchlování, návštěvu skvostných pláží a lagun, návrat cca 18:00 – 19:00 hod, ubytování Papeete.

16. den: 30. 9. pátek – pronájem aut a celodenní objížďka kolem ostrova Tahiti Nui a jeho menšího „brášky“ Tahiti Iti – zastávka u pyramidové Marae Arahurahu – jedinečná ukázka starodávného polynéského shromaždiště a chrámu v krásném prostředí, jeskyní zatopených vodou Maraa Grottos, v botanické zahradě Vaipahi Water Garden, na vyhlídce Taravao, u krásné černé pláže Tautira, vodních gejzírů Arahoho, vodopádů Faarumai a na mysu Venus Point u zátoky Matavai Bay - historicky význačná v souvislosti s přistáním prvních evropských objevitelů a misionářů Jamese Cooka a slavné lodi Bounty, ubytování Papeete.

17. den: 1.10. sobota – zcela volný den, který si můžete v závěru pobytu prožít jakkoliv dle svého gusta, lze si např. i před cestou už jen odpočinout – téměř celodenní pobyt s obědem (cca 10:00 – 18:00 hod.) v luxusním resortu hotelu Intercontinental, kde si můžete užít v plnosti jednodenní členství (cca 90 USD) tohoto prestižního hotelového řetězce (bazény, restaurace, bary, půvabné pláže s tyrkysovou vodou apod.), ubytování Papeete.

18. den: 2. 10. neděle – ráno odlet z Papeete zpět do České republiky opět přes Los Angeles a Paříž s minimálním čekáním na přestupech

19. den: 3. 10. pondělí – přistání v Praze na Letišti Václava Havla

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • oboustrannou leteckou dopravu - Praha – Amsterdam – Los Angeles – Papeete – Los Angeles – Paříž – Praha
  • lokální přelety s Air Tahiti mezi všemi ostrovy
  • letištní a bezpečnostní taxy
  • palivové příplatky
  • 16 x ubytování různého typu
  • 5 x snídaně
  • 2 x večeře
  • celodenní výlet lodí na ostrově Bora Bora s barbecue
  • celodenní výlet katamaránem na korálový atol Tetiaroa
  • doprava všemi dostupnými prostředky - mikrobus
  • taxík
  • loď
  • transfery letiště / hotel / letiště
  • servis českého průvodce
  • pojištění CK proti úpadku dle zákona č. 159/1999 Sb

Cena neobsahuje

  • příplatek (bakšišné) 40 Euro
  • fakultativní akce a výlety
  • stravu (mimo výše uvedené)
  • ESTA povolení
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí 1 160 Kč / 47 Eur / os. / pobyt
  • připojištění proti stornu (nepovinné
  • ale doporučujeme) 2 400 Kč / 96 Euro / os. /pobyt - v případě zájmu
  • nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • podmínky viz http://www.avetour.cz/pojisteni.html nebo na vyžádání v CK)
(Popis zájezdu byl aktualizován 29.06.2022)