Nauders - Křížem krážem nejen Tyrolskem

0
Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders Hotel Kristall*** Nauders

Zájezd pořádá

CK MAUTHNER, s.r.o.
Michalská 430/3, 11000 Praha

Rakousko / Tyrolsko
V nabídce od: 14.03.2021
Kód zájezdu: 5435

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Aktivní dovolená

Kratší termíny jsou možné.

Hotel Gasthof Kristall*** Nauders:
Základní informace

Destinace:

Lyžařská oblast Nauder: Perfektně upravených sjezdovek zajistí okouzlující zimní dovolenou v lyžařském středisku Reschenpass. Vzhledem ke své vysoké poloze Nauders patří mezi top lyžařská střediska v oblasti bezpečnosti sněhu až do jara. Ty, kteří hledají dobrodružství bude líbit snowboardový Funpark s Boardercross běhu. Počet vleků Sedačková lanovka 11 Gondolová lanovka 3 Vlek 10 Lanovka Dětská lanovka Jiné Sjezdovky 114 km Modrá 44 km Červená 50 km Černá 20 km Dětská

Skipasy - přehled cen:

Křížem krážem nejen Tyrolskem:

Shrnutí: Nauders, malé městečko, se nachází na hranici trojúhelníku Tyroslko, Alto Adige a Švýcarsko. V okolí je nádherná horská krajina, která vybízí k výletům pěším, cyklistickým nebo na motorkách. Nauders je ideálním výchozím k výletům na motorkách směr ledovec Kaunertal, Arlberg, Stilvio nebo Timmelsjoch. Naše nabídka tras Vás provede po silnicích Tyrolska anebo také Itálie a Švýcarska. Většinou se jedná o delší celodenní trasy, které ovšem můžete pozměnit dle aktuálních podmínek a spojit jízdu na motorce se zastávkou u některých z turistických výletních cílů.

Poznámka:

Kratší termíny jsou možné.


Ubytování: hotel ***

Strava: vlastní

Doprava: vlastní

Program zájezdu

1. den: 1. den: Příjezd do Rakouska: Individuální příjezd do Nauders (vzdálenost z Prahy cca 660 km, z Brna cca 690 km). Ubytovat se můžete od 14:00. Odpoledne se můžete projít po okolí hotelu.

2. den: 2.den: Návštěva Vorarlberska: První trasa vás zavede z Tyrolska do sousedního Vorarlberska. Projížďka začíná v Tyrolském Jerzens vede přes Imst jeden ze 7 passu Hahntennjoch(1894 m). Pokračujete přes Boden na Gaichtpass(1093 m) a následuje Oberjoch-Pass(1174 m). Dále jedete přes Sonthofen, Fischen na Riedbergpass(1420 m). Přes Balderschwang opět do Rakouska opět poračujete přes Hittisau, Lingenau, Egg, Andelsbuch, Hirschau až na Furkajoch(1486 m). Dále projíždka vede přes Laternsertal, Rankweil, Göfis, Satteins, Bludenz do horského Montafon. Tam navazuje silnice Zeinisjochstrasse, kde je horské jezero Kops Stausee. Přes Paznaun, Ischgl, Kappl se končíi opět v Jerzens. Na úseku se platí mýtné 15 EUR.

3. den: 3. den: Odpolední projížďka: Odpolední projížďka je poměrně náročná trasa, která ale rozhodně stojí za to! Zavítáte do Itálie i Švýcarska a projedete několik známých dvoutisícových průsmyků (např. průsmyk Passo di Stelvio , Umbrailpass). Trasu můžete absolvovat celou nebo v případě, že vyjíždíte z Nauders, můžete ji rozdělit na dvě kratší trasy do dvou dní, což je ideální v případě špatného počasí nebo únavy.

4. den: 4. den: Tour de Ötzi: S nejznámějšími tyrolskými průsmyky a vesničkami Vás provede trasa Tour de Ötzi. Okruh, který začíná v Tyrolském Jerzens měří přibližně 280 km, vede přes Arzl, Imst, Strad na průsmyk Holzleitensattel(1110 m). Pokračuje směr Telfs, Pettnau, Kematen, Mutters, kde se dostanete přes průsmyk Brennerpass(1370 m) do Jižního Tyrolska (Itálie). Zajímavost - ve vesničce Ötz byla na začátku 90. let nalezena 3000 let stara mumie.

5. den: 5. den: St. Moritz: Přes vyhlášené švýcarské zimní středisko St. Moritz Vás provede trasa, která je dlouhá cca 400 km. Trasu lze zkrátit vynecháním italského úseku.

6. den: 6. den: Merano a zatopená kostelní věž v Reschensee: Reschenským průsmykem a kolem vodní nádrže Reschensee s tyčící se věží pojedete do Itálie, kde navštívíte známé italské Merano. Následně se pokocháte i krajinou Tyrolska.

7. den: 7. den: Maxi Tour: Maximální zážitek s Maxi Tour dlouhou 300 km. Maxi Tour má přes 300 Km a začíná v Jerzens. Vede přes Leins, Imsterberg, Zams, Pettneu až na první průsmyk Arlbergpass(1793 m), kde si můžete koupit suvenýr na památku. Po necelých 10 Km na vás čeká další průsmyk tzv. Flexenpass (1773 m). Dále pokračujete přes Lech, Warth až na průsmyk Hochtannbergpass(1676 m). Přes Schröcken, Schoppernau, Au a Damüls se dostanete na průsmyk Furkajoch(1761 m). Projížďka vede dál přes Innerlaterns, Thal, Übersaxen, Thüringen, Bludenz přes Montafon až na průsmyk Zeinisjoch (1842 m), kde se přes Galtür, Paznaun, Kappl, See, Tobadill, Prutz a poslední průsmyk Pillerhöhe (1073 m) dostanete znovu do Jerzens.

8. den: 8. den: Závěrečný den: Poslední den v duchu návratu zpět do ČR. Check-out je do 10 hodin.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 21.05.2021)