Třeboň - Jižní Čechy, kraj rybníků a památek UNESCO

0
Červená Lhota Červená Lhota Červená Lhota Český Krumlov Český Krumlov Hluboká Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec Telč Telč Telč Trocnov

Zájezd pořádá

Cestovní kancelář ČiLe s.r.o.
Rybník 244, 56002 Česká Třebová

Česká republika / Třeboň
Cena od: 4 190
V nabídce od: 21.01.2021
Kód zájezdu: 211

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Poloha: Telč – Červená Lhota – Jindřichův Hradec – Třeboň – Borovany – Trocnov – Český Krumlov – Holašovice – Zlatá Koruna – Hluboká  – Písek – Zvíkov – Orlík
Pobyt v hotelu vedle rybníka Svět nedaleko lázní přímo v Třeboni.
NOVINKA

Třeboň, hotel Svět:

Jižní Čechy, kraj rybníků a památek UNESCO:


Ubytování: hotel ***
3 x ubytování ve 2–4 lůžkovém pokoji s příslušenstvím  v *** hotelu Svět Třeboň

Strava: snídaně
3x snídaně (formou bufetového stolu)

Doprava: autokarem
Doprava zájezdovým autobusem s WC a klimatizací.

Odjezdová a svozová místa: Česká Třebová, Litomyšl, nebo Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Pardubice, Chrudim, Havlíčkův Brod.

+ 300 Kč: Lanškroun, Choceň, Svitavy, Vamberk.

Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy.

Program zájezdu

1. den: : 1. den: Odjezd, Česká Třebová okolo 6 hodiny ranní směrem H. Králové, Pardubice, Havlíčkův Brod k romantickému zámku na jezeře Červená Lhota , známého z mnoha českých pohádek jako např. Kouzla králů. Procházka kolem zámeckého rybníka. Přejezd do Telče (UNESCO), které si díky jedinečnému historickému jádru s měšťanskými domy zasloužilo přívlastek „Moravské Benátky“. Volný čas na pozdní oběd a návštěvu okolí renesančního zámku s krásnou zahradou v anglickém stylu. Krátká zastávka v Jindřichově Hradci , prohlídka historického centra s mohutným hradem, který byl v minulosti sídlem významného šlechtického rodu Vítkovců. Večer dojezd do Třeboně a bytování v hotelu Svět nedaleko slavného rybníka a Třeboňských lázní. Součástí areálu je restaurace Rybářská bašta.

2. den: : Snídaně, volný den, kdy můžete vyrazit naučnou stezkou na “cestu kolem Světa”, resp. kolem rybníka Svět, případně plavbu lodí. Lze také navštívit jednu z nejzajímavějších staveb jižních Čech, Schwarzenberskou knížecí hrobku nebo Třeboňské Lázně , zahrát si minigolf v areálu hotelu nebo vyrazit do historického centra Třeboně . V případě zájmu lze objednat exkurzi do pivovaru Regent .

3. den: : Snídaně a celodenní výlet. Cesta přes Trocnov , rodiště Jana Žižky. Navštívíme sídlo mnoha mocných českých rodů, Český Krumlov (UNESCO), které bylo vystavěno na ohybu řeky Vltavy. Procházka městem s úzkými uličkami, které lemují gotické a renesančními domy a Lazebnický most s nádhernými výhledy na zámek i řeku Vltavu. Volný čas využijeme k příjemným posezením nebo návštěvě rozsáhlého zámeckého areálu. Možnost prohlídky některé ze zámeckých tras a procházka přes Plášťový most s nádhernými výhledy na město. Přejezd do malebné vesničky Holašovice , která byla díky dochované barokní architektuře selských statků zařazena pod ochranu UNESCO. Návrat do Třeboně.

4. den: : Po snídani vyklidíme pokoje, a vydáme se na cestu zpět. První foto zastávka bude u kouzelného zámku Hluboká , na kterém bydlela oblíbená Pyšná princezna. Dále zastavíme v Písku , kde projdeme historické centrum a podíváme se na Kamenný most, nejstarší dochovaný most v Česku. Přejedeme k hradu Zvíkov a užijeme si krásných vyhlídek na soutok řek Vltava a Otava. V případě pěkného počasí poplujeme lodí k zámku Orlík (dochované sídlo staré rodové šlechty Schwarzenbergů). Projedeme přes Žďákovský most a slavné husitské město Tábo r směrem do východních Čech. Návrat ve večerních hodinách, Česká Třebová okolo 22. hodiny. Program je orientační, bude přizpůsobován počasí a okolnostem.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací;
  • všechny autobusové výlety uvedené v programu;
  • 3x ubytování ve 2–4 lůžkovém pokoji s příslušenstvím  v *** hotelu Svět Třeboň- 3x snídani (formou bufetového stolu);- wifi, minigolf;- pobytové taxy;
  • služby průvodce;
  • pojištění CK proti úpadku
  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací
  • všechny autobusové výlety uvedené v programu
  • 3x ubytování ve 2–4 lůžkovém pokoji s příslušenstvím  v *** hotelu Svět Třeboň
  • 3x snídani (formou bufetového stolu)
  • wifi, minigolf
  • pobytové taxy
  • služby průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • vstupné do památek;- příplatek za jednolůžkový pokoj - 1400 Kč
  • vstupné do památek
  • příplatek za jednolůžkový pokoj - 1400 Kč
(Popis zájezdu byl aktualizován 22.05.2021)