Jizerky na běžkách

0
Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách Foto - Jizerky na běžkách

Zájezd pořádá

Delfín travel s.r.o.
Biskupská 1754/3, 11000 Praha

Česká republika /
Cena od: 7 800
V nabídce od: 26.11.2020
Kód zájezdu: 971

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená

Jizerská náhorní plošina je kraj běžkařům zaslíbený ? V čem tkví kouzlo a krása? Výškové metry nastoupáte autobusem, ubytujete se, dobře se najíte, odpočinete si, a pak už si jen užíváte krás jizerskohorské přírody z bíle stopy.
Protržená přehrada, Smědava, Jizera, Pytlácké kameny, Paličník, to je jen zlomek toho, co uvidíte v bílém hávu ?. Ale nebojte, nebude se jednat o jizerský maraton. Vše bude na pohodu a o radosti z pohybu. Trasy jsme naplánovali v délce od 8 do 22 kilometrů a vždy je lze individuálně upravit, a to do plusu i do mínusu.
Ubytováni budete ve velmi komfortním 4* hotelu Jizerka 4, což samo o sobě bude zážitkem!
Mějte se fajn a běhu na lyžích v Jizerkách zdar!
Mgr. Tomáš Hubka – autor zájezdu


Ubytování: hotel

Strava: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: příjezd a ubytování, etapa č.1: Jizerka - Bukovec Odjezd od Fantovy kavárny na hlavním nádraží v Praze v ranních hodinách. Po příjezdu na Jizerku ubytování a oběd. Odpoledne zahřívací vyjížďka v okolí Jizerky – Mořina, Hnojový dům, Promenádní – u bunkru, vyhlídka na Souš, Bukovec. Délka etapy cca 8 km.

2. den: etapa č. 2: Smědava – Jizera Hned po ránu namažeme lyže a pomažeme ku Smědavě, středobodu severní části Jizerek. Po občerstvení, borůvkové knedlíky z místních borůvek jsou neodolatelné, se vydáme na běh kolem Jizery. Při dobré konstelaci staneme i na skalnatém vrcholu druhé nejvyšší hory Jizerek a vychutnáme si nekonečné obzory ???? Délka etapy cca 22 km. Kratší varianta bez Jizery cca 14 km.

3. den: etapa č. 3: Pytlácké kameny – Paličník Nad Jizerkou se tyčí krásné skalky s mýtickým názvem Pytlácké kameny. Túra kolem nich opravdu stojí za to. Navíc se jedná o túru mimo hlavní lyžařské tahy, takže si tu užijete krásné jizerské ticho. Přes Velkou Jizerskou louku doputujete až ke skalní vyhlídce Paličník odkud jsou parádní výhledy na celé Frýdlantsko a vesničky na úpatí Jizerek. Délka etapy cca 22 km. Kratší varianta bez Paličníku cca 16 km.

4. den: etapa č. 4: Orle (Polsko) Čtvrtou etapu nasměrujeme k našim polským sousedům, do horské osady Orle. Užijete si nejen zapadlou horskou romantiku, ale i něco z tradiční gastronomie polských horalů. Vzdáme hold místní sklářské minulosti a kolem hory Bukovec se vrátíme opět za naši českou pec. S ohledem na poslední společný večer to za pecí i patřičně rozjedeme ????. Délka etapy cca 11 km.

5. den: etapa č. 5: Údolím Jizery na Mýtiny, odjezd do Prahy Domů netřeba pospíchat! Tudíž věci po snídani naložíme do autobusu, opět skočíme do lyží a vychutnáme si poslední den parádními kilometry. Čeká nás etapa údolím Jizery, kterým dojedeme až na úpatí Krkonoš na Mýtiny. Zde se pochválíme za parádní sportovní výkony a další kilometry již necháme autokaru směr Praha. Délka etapy cca 7 km.

6. den: 6. a 7. den - individuální pobyt na vyžádání Pro zájemce s vlastní dopravou, je možné pobyt na vyžádání prodloužit o sobotu a neděli, a to za cenu 1 250 Kč / osoba / noc / snídaně.

7. den:

8. den:

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 03.12.2020)