Velké putování Mexikem

0
Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem

Zájezd pořádá

Delfín travel s.r.o.
Biskupská 1754/3, 11000 Praha

Mexiko
Cena od: 74 990
V nabídce od: 13.12.2019
Kód zájezdu: 376

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Vydejte se s námi do jedné z nejkrásnějších zemí Latinské Ameriky. Projedete přes pohoří s aktivními sopkami jako je Popocatépetl, krajinou kaktusů a kaňonů až do oblasti úrodných údolí. Prohlédnete si honosná koloniální města z dob španělské nadvlády i prosté vesničky indiánů. Navštívíte archeologické památky světového významu jako je Teotihuacán či Chichen Itzá. Na závěr si užijete bělostného písku na plážích poloostrova Yucatán a komfortu 4* resortu s programem all inclusive.


Ubytování: hotel ****

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:

2. den: ODLET PRAHA - MEXICO CITY V ranních hodinách odlet z Prahy do Mexico City (přestup v Amsterdamu). Ve večerních hodinách transfer do hotelu. Ubytování.

3. den: TEOTIHUACÁN Snídaně. Odjezd k archeologickému nalezišti Teotihuacán . Cestou projedete přes náměstí Tří kultur , kde můžete obdivovat stavby z dob Aztéků, Španělů a moderní mexické architektury. Návštěva Teotihuacánu (UNESCO), jedné z nejvýznamnějších památek starověkého světa. Prohlídka paláců, chrámů a pyramid Slunce a Měsíce. Návrat do Mexico City a prohlídka baziliky Panny Marie Guadalupské , nejvýznamnější katolické svatyně v celé Latinské Americe . Návrat do hotelu v Mexico City.

4. den: MEXICO CITY Snídaně. Prohlídka Mexico City s hlavními třídami Paseo de la Reforma a Avenida Juárez a historickým centrem ( UNESCO ). Navštívíte hlavní náměstí Zócalo s Národním palácem a katedrálou. Podíváte se na ruiny hlavního aztéckého paláce . Poté návštěva Antropologického muzea , které se nachází v historickém parku Chapultepec . Návrat do hotelu v Mexico City.

5. den: TAXCO Snídaně. Odjezd do historického města Taxco , jež leží v překrásné scenérii na úpatí hory. Město bylo známé pro těžbu stříbra a jeho zpracování. Stříbro se zde již netěží, ale můžete si zakoupit překrásné stříbrné výrobky. Prohlídka koloniálního centra města. Ubytování.

6. den: POPOCATÉPETL A PUEBLA Snídaně. Odjezd do města Puebla . Za příznivého počasí je možno cestou spatřit sopky Popocatépetl a Iztaccihuatl . Vulkány dominují celému údolí, ve kterém leží město Puebla , které je opravdovým skvostem koloniální architektury ( UNESCO ). Budete moci obdivovat kouzelná náměstí, barokní paláce, katedrálu či místní trh. Poté odjezd do města Oaxaca překrásnou krajinou s typickými kaktusy. Ubytování.

7. den: OAXACA Snídaně. Návštěva starodávného hlavního města Zapotéků Monte Albán ( UNESCO ) umístěného na jedinečném místě na vrcholku hory. Prohlídka observatoře, paláců či stadionu pro hru zvaná pelota. Dále následuje exkurze do výrobny produkující typický místní nápoj Mezcal . Ten proslul převážně červy “ gusano rojo “, kteří se vkládají přímo do lahve s pálenkou. Poté prohlídka historického centra města Oaxaca (UNESCO), které se nachází 1 500 metrů nad hladinou moře. Návštěva kostela Santo Domingo a bývalého dominikánského kláštera, jež nyní slouží regionálnímu muzeu.  Možnost návštěvy místního trhu. Ubytování v Oaxace.

8. den: TULE Snídaně. Odjezd do Tule a prohlídka místního 2000 let starého stromu, jehož obvod je neuvěřitelných 58 metrů . Poté navštívíme významné archeologické naleziště Mitla , obývaného kulturami Zapotéků a Mixtéků , jež je obklopeno současným městečkem San Pablo de Mitla . Poté přejezd přes pohoří Sierra Madre do města Tuxtla Gutierrez ve státě Chiapas. Ubytování.

9. den: KAŇON SUMIDERO A INDIÁNSKÁ KOMUNITA Snídaně. Odjezd do přístavu a projížďka lodí kaňonem Sumidero . Můžete obdivovat strmé stěny, zdvíhající se až do výšky jednoho kilometru po obou stranách kaňonu či místní bohatou faunu a flóru. Poté přejezd do země Mayů , návštěva místní indiánské komunity ve vesnici San Juan Chamula a Zinacantán, kde indiáni stále udržují své tradiční kroje a zvyky. Příjezd do města San Cristóbal de las Casas – prohlídka hlavního náměstí, individuální volno.  Ubytování.

10. den: PALENQUE Odjezd v brzkých ranních hodinách do města Palenque . Návštěva zapomenutého města mayské civilizace Palenque ( UNESCO ), obklopeného deštným pralesem. Město tvoří přes 500 budov a vy si prohlídnete ty nejvýznamnější z nich, jako je chrám Nápisů či chrám Slunce . Ubytování a individuální volno.

11. den: CAMPECHE Snídaně. Přejezd do státu Campeche a do stejnojmenného města, ležícího na břehu mexického zálivu. Prohlídka centra města Campeche , jež je známé svou překrásnou koloniální architekturou ( UNESCO ) a jež bylo jedním z hlavních španělských přístavů při cestách do Nového světa . Ubytování.

12. den: ARCHEOLOGICKÉ LOKALITY UXMAL A KABÁH Snídaně. Navštěva mayských archeologických lokalit Uxmal (UNESCO) a Kabáh . V podvečerních hodinách příjezd do Meridy . Ubytování.

13. den: CHICHÉN ITZÁ A TULUM Snídaně. Návštěva nejvýznamnější a nejzachovalejší archeologické památky Yukatánu Chichén Itzá (UNESCO), založeného již v roce 514 našeho letopočtu. Prohlídka celého areálu s observatoří , Kukulkánovou pyramidou či chrámem Jaguára . Cestu po mayských významných místech zakončíme na břehu Karibského moře v městečku Tulum , kde se nachází jediné mayské chrámy umístěné na břehu moře. Poté odjezd do letoviska Playa de Carmen na Mayské riviéře. Ubytování.

14. den: VOLNÝ DEN All inclusive . Odpočinek na pláži. Možnost fakultativního výletu koupání v zatopených jeskyních Cenotes .

15. den: VOLNÝ DEN All inclusive . Odpočinek na pláži.

16. den: VOLNÝ DEN - ODLET All inclusive . Odpočinek na pláži. V odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet zpět do ČR s přestupem.

17. den: PŘÍLET DO PRAHY V odpoledních hodinách přílet do Prahy.

18. den:

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 20.12.2021)