Myanmar

0

Zájezd pořádá

BON TON, s.r.o.
Masarykovo náměstí 17, 75301 Hranice

Barma
Cena od: 49 990
V nabídce od: 20.08.2019
Kód zájezdu: 20660101

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

MYANMAR (Barma)…tajemné země tisíců pagod, tradic a úžasných obyvatel…

Rangún (Yangon), Golden Rock, Bago, Bagan, Popa, Mandalay, Inwa, Sagaing…

Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha – Rangún a Bangkok - Praha, místní přelety Rangún – Bagan a Mandalay - Bangkok, přepravu klimatizovanými minibusy, 7x ubytování ve dvoulůžkových pokojích v hotelích kat. 3***                     se snídaněmi, 5x oběd, 1x večeře, vstupy do všech navštívených památek uvedených v programu, služby místního anglicky hovořícího průvodce a tlumočícího zástupce CK BonTon, pojištění CK ve smyslu zákona 159/99 Sb. Cena nezahrnuje: komplexní cestovní pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění storna + 990,- Kč,  on-line vízum do Myanmaru 1.390 Kč, výlety a jiné služby nad rámec programu (fakultativní), spropitné  Příplatek za jednolůžkový pokoj: + 5.990,- Kč


Ubytování: různé

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: setkání na letišti v Praze, odlet Rangúnu s přestupem

2. den: přílet do Rangúnu, kde nás přivítá místní průvodce. Hned dopoledne započne naše objevování tajemného hlavního města Myanmaru (dříve Barma). Při celodenní prohlídce navštívíme pagodu Chauk Htet Gui – nejznámější budhistický chrám celého Myanmaru, která je 65 metrů dlouhá a 16 metrů vysoká. Poté  se přesuneme do centra města – čtvrť Sule, kde navštívíme Park Mahabandula s dominantním obeliskem Nezávislosti. Park je obklopen majestátními budovami z dob britské koloniální nadvlády – městská radnice zvaná Pyatthat (největší v zemi), nejvyšší soud, budovu bývalého telekomunikačního centra a původní obchodní centrum Rowe & Co, které nyní slouží jako národní banka. Na náměstí nalezneme také baptistický kostel, mešitu, hinduistický chrám i pagodu, které dokreslují, jak bohatá je kultura této země. Odpoledne navštívíme společně trh Bogyoke Aung San plný barev a rozmaniných vůní. Trh přestavuje galerii pod širým nebem nabízející rukodělné výrobky místních mistrů, umělecké předměty, šperky i nepřeberné množství dalších suvenýrů. Další zastávkou bude pagoda Shwedagon – nejkrásnější pagoda ve městě s 99 metrů vysokou pozlacenou špicí. Plni zážitků ochutnáme barmskou kuchyni při večeři v místní restauraci. Cestou do našeho hotelu se ještě zastavíme na večerním plovoucím trhu na jezeře Kandawgyi, ubytujeme se a strávíme první noc v kouzelném Myanmaru.

3. den: dobře vyspaní se po snídani vydáme do oblasti „Zlatých skal“, cesta barmským venkovem nám dá možnost si povídat o historii i současnosti této zajímavé země. Před příjezdem do základního tábora v Golden Rock poobědváme a přestoupíme na malé otevřené džípy, které nás vyvezou vysoko do kopců. Poslední úsek již budeme muset asi hodinovou procházkou zvládnout po svých. Odměnou nám bude jedno z nejkrásnějších míst naší planety, fantastický pohled na zlatou skalní pagodu Kyaiktiyo a okolní krajinu zalitou odpoledním sluncem. Poté se vrátíme do hotelu a přenocujeme v oblasti Golden Rock v resortu tvořeném bungalovy.

4. den: brzy ráno si vychutnáme úchvatný východ slunce v oblasti „Zlatých skal“, poté se vrátíme do hotelu na snídani. Další naše putování nás povede do města Bago, které bylo ve starověku hlavním městem etnické skupiny Monů (příbuzní Khmérům). V Bagu navštívíme místní vyhlášený trh a pagodu Schwmawdaw z 10. století – pagoda Zlatého Boha, která se svou výškou 114 metrů nejvyšší pagodou Myanmaru. V pagodě jsou relikvie Budhových vlasů. Další program nás povede k prohlídce další, neméně zajímavé pagody Shwe Tha Lyuang – pagoda odpočívajícího Budhy se sochou dlouhou 55 metrů a vysokou 16 metrů vybudovanou již v roce 994 králem Monského národa Migadepaem. Před cestou zpět do Rangúnu poobědváme v místní restauraci a zastavíme se v obci Taukkyan na impozantním hřbitově padlích spojeneckých britských vojáků za druhé světové války. Ubytujeme se v nám již známém hotelu v Rangúnu a večer třeba využijeme nabídku úžasných (a velmi levných) masáží.

5. den: po snídani přeletíme vnitrostátním letem do Baganu, kde nás bude čekat snad to nejkrásnější co Myanmar nabízí – chrámový komplex se stovkami stúp a pagod (významem a velikostí podle historiků předčí i chrámový komplex Angkor Wat v Kambodži). Komplex zahrnuje celou řadu chrámů z 11. století – Myinkaba Gubyaukkyi, Manuha, Manpaya a pagod – Swezigon a další. Odpoledne se přesuneme na venkov do vesničky Minnanthu se stejnojmenným klášterem a dalšími chrámy. Západ slunce si dnes vychutnáme z výšky Baganské věže. Zážitky a emoce z dnešního dne probereme společně u výborné večeře a zapijeme třeba dobrým místním pivem. Nocleh opět v Baganu.

6. den: po snídani budeme pokračovat v poznávání krás Baganu. Odvážnější romantické duše možná využijí nabídky fakultativního letu balónem při východu slunce nad tisíci baganskými pagodami. Dopoledne navštívíme trh Nyaung, kde si budeme moci koupit rukodělné suvenýry a tradiční oblečení a budeme pozorovat život místních lidí – velmi zajímavého asijského etnika. Po dobrém obědě v místní restauraci navštívíme chrámy Wetkyi-Inn Gubuaukgy a Htilominio známé pro své nástěnné fresky. Odpoledne nás bude čekat ještě architektonické mistrovské dílo – chrám Ananda, který se nachází ve stejnojmenném mnišském klášteře a také nejvyšší chrám Baganu Thatbyinyu při západu slunce. Večer zpět do hotelu.

7. den: po snídani se vydáme do oblasti Mandalay. V Amarapuře nasvítíme klášter Maha Gandaryon, budhistickou univerzitu, kde si také prohlédneme, jak mniši tkají tradičním způsobem hedvábí a bavlnu. Po 1200 metrů dlouhém teakovém mostě přejdeme k pagodě Mahamuni s bronzovou sochou Budhy, která zde byla vytvořena již za Budhova života. Po dalším skvělém obědě v místní restauraci navštívíme v centru Mandalay Královský palác, trh Zaygyo a klášter Shwenandaw, který je znám pro své dřevořezby. Před odjezdem do hotelu ještě prohlédneme opravdový národní klenot – pagodu Kuthodaw, která je známá jako největší knihovnice světa se stovkami kamenných desek umístěných na budhistických sochách. Výhledem na západ slunce z kopce nad městem se rozloučíme s dnešním dnem a ubytujeme se v centru Mandalay a strávíme poslední noc v Myanmaru.

8. den: po snídani se vydáme na cestu do Inwa, slavného bývalého hlavního města země známého historicky také jako Ava. Město si nejdříve prohlédneme stylově z koňského povozu. Po obědě v místní restauraci navštívíme klášter Bagaya Kyuang (nádherné dřevořezby a ornamenty z teakového dřeva) a chrám Maha Aungmye Bonzan zdobeného uměleckými štukami. Poslední naší zastávkou bude Sagaing, které je chápáno jako hlavní budhistické centrum Myanmaru se stovkami klášterů, chrámů, ze kterých se linou zvuky gongů, bubnů, zvonů a vůně vonných tyčinek. Zde navštívíme přinejmenším pagody Oominthonese a Swanoopinyashin. Večer se vrátíme na poslední noc v Barmě do Mandalay.

9. den: po snídani se transferem přepravíme na letiště v Mandalay a přeletíme do Thajského Bangkoku. V Bangoku přestup a odlet do Prahy s přestupem

10. den: přílet do Prahy v ranních hodinách

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 20.08.2019)