Izrael, Palestina

0
2023 Izrael, Palestina 2021 Izrael, Palestina 2021 Izrael, Palestina 2021 Izrael, Palestina, Jordánsko 2023 Izrael, Palestina Foto - Izrael, Palestina Foto - Izrael, Palestina Foto - Izrael, Palestina

Zájezd pořádá

CK AVETOUR s.r.o.
Počernická 699/62a, 10800 Praha 10

Izrael
V nabídce od: 27.06.2019
Kód zájezdu: 131019HRD

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Jedinečný zájezd s oslavou židovského svátku Sukot doplněný přednáškami v doprovodu Mgr. Karla Hrdličky!

Poloha: Dle programu


Ubytování: hotel ***
Dle programu

Strava: polopenze
Polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 13. 10. neděle - sraz všech účastníků na Letišti Václava Havla v 08:00 hodin ráno v odletové hale SEVER TERMINÁL 1 napravo u skleněné stěny, u odbavovacích pultů od č. 171-178, přičemž vlastní odlet je v 11:10 hodin. Dostatečný časový limit (3 hodiny) před odletem je nezbytný z důvodů bezpečnostních kontrol. Po příletu na Ben Gurionovo mezinárodní letiště u Tel Avivu a absolvování vstupních formalit přesun autobusem na hotel do Betléma, ubytování na hotelu, večeře, po večeři možnost zúčastnit se přednášky o židovském svátku Sukot, jehož oslav se příští den zúčastníme v Jeruzalémě, nocleh.

2. den: 14. 10. pondělí - snídaně, celodenní pobyt v Jeruzalémě, který bude spojen s oslavou židovského svátku Sukot - skvělý zážitek, dopoledne prohlídka Starého Města: Chrámová hora - biblická hora Moria - autentické místo prvního a druhého židovského chrámu, Zeď nářků, hora Sion - hrob krále Davida, možnost osobního volna v uličkách Starého Města, případně možnost navštívit nové části Jeruzaléma, návrat na hotel do Betléma, večeře, nocleh.

3. den: 15. 10. úterý - snídaně, Caesarea Přímořská - ohromující trosky antického Herodova města, které po jeho smrti užívali římští prokurátoři včetně Piláta Pontského, Akko - starobylé přístavní město - jedno z nejmalebnějších městských historických center Izraele - procházka Starým Městem a přístavem, návrat na hotel do Betléma, večeře, nocleh.

4. den: 16. 10. středa - snídaně, přesun do oblasti kolem Mrtvého moře, přírodní rezervace En Gedi se specifickou faunou a flórou – krásná kaskádovitá jezírka a tzv. Davidův vodopád, Masada – pevnost posledního odporu proti Římanům v židovském povstání v letech 66-74 n.l., odpoledne koupání v Mrtvém moři, návrat do Betléma, večeře, po večeři možnost zúčastnit se přednášky na hotelu o dějinách Židů ve Svaté zemi, nocleh.

5. den: 17. 10. čtvrtek - snídaně, dopoledne návštěva Herodionu, jedné z důležitých pevností krále Heroda Velikého, v níž byl rovněž nalezen Herodův hrob, návrat do Betléma, oběd v malebné restauraci v centru Betléma, odpoledne prohlídka Betléma a jeho důležitých památek - bazilika Narození, kostel sv. Kateřiny, Mléčná jeskyně, poté možnost osobního volná v centru Betléma a nákupu levných suvenýrů z olivového dřeva, návrat na hotel, večeře, nocleh.

6. den: 18. 10. pátek - snídaně, Jaffa - významný starověký přístav, procházka podél přístaviště, kam připlouvali židovští imigranti, odpoledne možnost koupání na krásné městské pláži v Tel Avivu, fakultativně též možnost návštěvy Tel Avivu s příklady jeho úžasné funkcionalistické architektury, návrat na hotel do Betléma, večeře, nocleh.

7. den: 19. 10. sobota - snídaně, Judská poušť – krásná vyhlídka na pouštní údolí Wádí Kelt - muslimské poutní místo Nabí Músa, kde muslimové ukazují Mojžíšův hrob, Kumrán - jedna z nejvýznamnějších archeologických lokalit 20. století - místo nálezu tzv rukopisů od Mrtvého moře, kde žila významná židovská skupina tvz. Esénů, Jericho - město, které se pyšní titulem nejstaršího a nejníže položeného města na světě, Kasr al-Jahúd - řeka Jordán - místo Ježíšova křtu v řece Jordán a zároveň místo, kde podle židovské tradice přešli Izraelité řeku Jordán na své cestě do Země zaslíbené, návrat na hotel do Betléma, večeře, po večeři možnost zúčastnit se přednášky na hotelu o rabínském judaismu, jehož významná místa navštívíme v následujících dnech, nocleh.

8. den: 20. 10. neděle - snídaně, přesun údolím řeky Jordán do oblasti údolí Jizreel - Bejt Alfa – prohlídka zbytků synagogy z 6. st. n. l. s vzácnou mozaikovou podlahou, Bejt Šearim - významné centrum rabínského judaismu, přesun do Nazaretu, prohlídka Nazaretu, ubytování na hotelu, večeře, nocleh.

9. den: 21. 10. pondělí - snídaně, Safed – svaté město judaismu – významné centrum židovské mystiky s řadou krásných synagog a zároveň umělecké centrum, kde tvoří umělci inspirovaní židovskou mystikou – prohlídka města, přesun do oblasti Galilejského prohlídka archeologického areálu starověké Tiberiady, která rovněž patří mezi 4 svatá města judaismu, plavba po Galilejském jezeře - příjemné zakončení dne, návrat na hotel do Nazaretu, večeře, nocleh.

10. den: 22. 10. úterý - snídaně, Golanské výšiny – překrásná přírodní rezervace Gamla (nejvyšší vodopád v Izraeli) s pozůstatky stejnojmenného starověkého města (zbytky starověké synagogy postavené ještě před rokem 70 n. l.), tajemné dolmeny, přesun dále na sever po drúzské oblasti Golanských výšin, prameny Jordánu v přírodní rezervaci Banjás, kde se též dochovaly vzácné památky z římského období, průjezd městem Kirjat Šmona a návrat kolem přírodní rezervace Chula na hotel do Nazaretu, večeře, nocleh.

11. den: 23. 10. středa - snídaně, Karmel, jeskyně proroka Eliáše, překrásná vyhlídka na město Haifa, vyhlídka na tzv. Baháiské zahrady, možnost oběda v drúzské restauraci na pohoří Karmel, přesun na Ben Gurionovo mezinárodní letiště u Tel Avivu, vlastní odlet 17:55 hod. s příletem do Prahy na Letiště Václava Havla ve 21:00 hod.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • leteckou dopravu Praha - Tel Aviv - Praha
  • letištní a bezpečnostní
  • palivový příplatek
  • autobusová přeprava
  • 10x ubytování s polopenzí
  • 1x oběd v Betlémě
  • servis průvodce
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • příplatek 130 USD vybírá se v Izraeli v USD (zahrnuje: vstupy do vybraných objektů
  • plavba lodí po Galilejském jezeře
  • bakšiš na hotelích
  • bakšiš pro řidiče)
  • připojištění proti storno poplatkům (nepovinné) 700 Kč / 28 € osoba / pobyt
  • do 18 let 630 Kč / 26 € / osoba / pobyt v případě zájmu nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • více na www.avetour.cz/pojisteni.html nebo na vyžádání v CK)
  • jednolůžkový pokoj za 3 900 Kč / 156 € / pobyt
(Popis zájezdu byl aktualizován 27.06.2019)