Antalya - Krásy Kappadokie A Turecké Riviéry - Akce Senior ****

0

Zájezd pořádá

FlyDovolená s.r.o.
Vodičkova 41, 11000 Praha

Turecko
Cena od: 8 480
V nabídce od: 23.04.2019
Kód zájezdu: AT12

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poloha: Turecko je největším muzeem pod otevřeným nebem s nepřeberným množstvím nádherných míst a památek. Nicméně pokud bychom Vám měli doporučit něco zcela jedinečného, tak určitě Kappadokii. Tato divoká bizarní krajina pohádkových skalních formací byla vytvořena působením přírodních a posléze lidských sil. Kappadokie je opravdu naprosto unikátní a jedinečné místo, kterému se taky někdy přezdívá měsíční krajina. CK FlyDovolená Vám nabízí ideální kombinaci poznávaní této unikátní oblasti a odpočinku u moře na Turecké riviéře.

Program zájezdu:
1. den: Přílet do Antalye:
Přílet do Antalye. Po přivítaní s delegátem, následuje transfer do Vašeho hotelu a informační schůzka, kde se dozvíte podrobnosti o Vašem programu.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry.

2. den: Antalya – Konya - Kappadokia:
Po snídani se vydáme na cestu, která vede přes působivé pohoří Taurus do bývalého hlavního města Selčucké říše, do Konye – města tančících dervišů. Navštívíme impozantní mešitu a muzeum Mevlana, který je považován za největšího islámského filozofa a zakladatele tančících dervišů, jež jsou charakterističtí pro toto město. Myšlenky tohoto řádu jsou dodnes vyznávány mnoha věřícími. Po prohlídce následuje oběd, poté další cesta do oblasti centrální Kappadokie a po příjezdu ubytování na hotelu.
Přenocování v 4* hotelu v Kappadokii.

3. den: Kappadokia: Goreme - Ozkonak:
Po snídani odjíždíme do podzemního města Ozkonak – starobylé město postavené na severních svazích hory Idis – cca 14 km severovýchodně od Avanosu. Město má mnoho vrstev sopečné žuly a jeho větší plochy jsou vzájemně propojeny tunely. Poté následuje oběd. Další zastávkou bude úchvatné Goreme – lokalita pohádkových komínů a skalních útvarů. Budeme moci obdivovat slavné jeskynní kostely a jejich zachovalé fresky. Pro hosty, kteří mají zájem o nevšední výlet – je možné zúčastnit se „letu balonem“ (více info na konci).
Přenocování v 4* hotelu v Kappadokii.

4. Den: Kappadokia: Avanos – Ortahisar:
Po snídani následuje odjezd směrem k ústřednímu bodu Kappadokie Ortahisar – odsud se nabízí překrásný pohled do celého okolí. Cesta dále pokračuje do starého města Avanos s výhledem na nejdelší řeku Turecka tzv. Red River. Nejznámějším historickým rysem Avanosu, který je stále relevantní a viditelný doposud je výroba kameniny a keramiky. Množství výroben zpracovávají keramických jíl z červeného bahna a jednu výrobnu i navštívíme. V průběhu dne budeme mít také možnost navštívit a shlédnout jednu z místních tkalcoven. Následuje oběd. Podíváte se, jak koberec vzniká od samého začátku až po výsledný konečný produkt.
Přenocování v 4* hotelu v Kappadokii.

5. den: Kappadokia - Antalya:
Po snídani se s Kappadokií rozloučíme a po starověké „Hedvábné stezce“ se malebnou krajinou přesuneme zpět na Tureckou riviéru. Cestou navštívíme Selčuckou karavanseráj, kde se ve středověku na svých dalekých cestách zastavovaly karavany velbloudů. Jednalo se o jakési „zájezdní hostince“ pro obchodníky. Během cesty zastávka na oběd a poté ubytování v hotelu na Tur. riviéře.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry.

6. den: Antalya:
Dnes navštívíme Antalyi – největší město regionu s více jak 1 milionem obyvatel. Prohlídka centra města, návštěva zlatnictví, obchodu s koženým zbožím a bazaru, kde si můžete zakoupit čerstvé koření, drobné suvenýry apod. Během prohlídky oběd. Přejezd do posledního hotelu s možností čerpání programu ALL INCLUSIVE (klienti s balíčkem B).
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry.

7. den: Volný den:
Den plný relaxu s možností čerpání programu ALL INCLUSIVE (klienti s balíčkem B).
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry.

8. den: Odlet zpět
Tento den se bohužel musíme rozloučit a čeká Vás transfer na letiště v Antalyi a let do Prahy.



Poznámka: - Tato akce platí pouze pro osoby starší 50 let. Osoby mladší 50 let jsou za příplatek 2 000,- Kč / osoba.
- Počet dětí u poznávacích zájezdů je omezen. Děti jsou na vyžádání u CK.
- Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny.
- Konkrétní jména hotelů jsou upřesněny na místě delegátem. Fotografie ubytování u nabídky jsou ilustrativní.
- Transfer na jednotlivé výlety a památky, vstupy do navštívených objektů a výklad průvodce během výletů není zahrnutý v ceně zájezdu. Transfery, vstupy a výklady průvodců jsou obsaženy v programovém balíčku A. nebo B.
- KLIENTI MOHOU POUZE VYCESTOVAT S PASEM PLATNÝM 6 MĚSÍCŮ PO ODLETU Z TURECKA.


Ubytování: hotel ****
Vybavení pokojů: Ubytování: hotel "no name" kategorie min. 4*.

K dispozici jsou dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky, pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením (toaleta, sprcha nebo vana, fén), telefonem, TV, klimatizací, minibarem (za poplatek) a trezorem (možnost poplatku). Většina pokojů i s balkonem nebo terasou.

Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním hotelu. Jména hotelů se dozvíte až po příletu do místa od delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky. Fotografie ubytování v této nabídce jsou pouze ilustrační.

Strava: polopenze
POLOPENZE - (snídaně a večeře formou bufetů, nápoje u večeře se hradí extra). Možnost dokoupení programu ALL INCLUSIVE na 7. a 8. den pobytu (viz programové balíčky).

Doprava: letecky

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • Charterovou letenku Praha - Antalya - Praha- Transfery mezi jednotlivými hotely a do oblasti Kappadokie - Letištní a bezpečnostní taxy vč. paliva- Ubytování na 7 nocí / 8 dní v min. 4* hotelech místní kategorizace dle programu (1+3+1+2)- Polopenze formou bufetu- Cesta do oblasti Kappadokie (bez transferů k památkám, vstupů do objektů, obědů a výkladů průvodce)- Dotaci vybrané země Europe Senior Tourism a Senior Voyage- Služby česky hovořícího delegáta- Povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona č. 159/99 Sb

Cena neobsahuje

  • Vstupy do navštívených objektů a památek, transfery k památkám a objektům, obědy a odborný výklad průvodce- Spropitné- Nápoje během jídel- Komplexní cestovní pojištění vč. pojištění storna zájezdu
  • Možnost přiobjednat:
  • Komplexní cestovní pojištění vč. pojištění storna zájezdu za 480,- Kč / os. / pobyt
  • Fakultativní příplatky, výlety a služby (možnost dokoupení u delegátů na místě)
  • Fakultativní služby (možnost přiobjednat na místě u delegáta):
  • Programový balíček A za 169,- Eur, který obsahuje:
  • 5 obědů během všech výletů (nápoje nejsou zahrnuty v ceně)
  • Vstup do Muzea filozofa Mevlany (oblast Kappadokie)
  • Vstup do podzemního města Ozkonak (oblast Kappadokie)
  • Vstup do přírodního skanzenu Goreme (oblast Kappadokie)
  • Návštěva turecké karavanseráje
  • Návštěva hlavního města Tur. riviéry – Antalye
  • Návštěva místní mešity
  • Transfer na jednotlivé výlety
  • Odborný výklad českého zkušeného průvodce během všech výletů a prohlídek
  • Programový balíček B za 199,- Eur, který obsahuje:
  • ALL INCLUSIVE na 6. – 7. den pobytu (zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu, lehké občerstvení během dne, nealkoholické a místní alkoholické nápoje dle otevírací doby jednotlivých barů na hotelu)
  • 5 obědů během všech výletů (nápoje nejsou zahrnuty v ceně)
  • Vstup do Muzea filozofa Mevlany (oblast Kappadokie)
  • Vstup do podzemního města Ozkonak (oblast Kappadokie)
  • Vstup do přírodního skanzenu Goreme (oblast Kappadokie)
  • Návštěva turecké karavanseráje
  • Návštěva hlavního města Tur. riviéry – Antalye
  • Návštěva místní mešity
  • Transfer na jednotlivé výlety
  • Odborný výklad českého zkušeného průvodce během všech výletů a prohlídek
  • Možnost dalších fakultativních výletů:
  • vyhlídkový let balónem nad krajinou Kappadokie - naskytnou se Vám spektakulární výhledy na měsíční krajinu, skalní města, pohoří i údolí Kappadokie; let trvá cca 1. hod a je zakončen ceremoniálem s občerstvením a sektem, let se koná v 3. den programu; orientační cena: 200,- Eur / osoba
  • Turecký večer - Jedná se o cca 3 hod. program s neomezenou konzumaci lokálních nápojů (alkoholických i nealkoholických), jehož součástí je vystoupení okouzlujících břišních tanečnic a folklórních skupin doprovázených živou hudbou s ukázkou typického tureckého folklóru z různých oblastí Turecka. Cena 35 Eur / osoba
  • Noc dervišů - Představení tančících dervišů. Cena 25 Eur / osoba
(Popis zájezdu byl aktualizován 30.07.2020)