Nový Zéland

0
Nový Zéland Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna Nový Zéland © Foto: Jakub Cejpek, archiv CK Kudrna

Zájezd pořádá

KUDRNA s.r.o.
Lidická 17, 60200 Brno

Cena od: 57 500
V nabídce od: 10.04.2019
Kód zájezdu: 220881

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená
    • Turistika

Nový Zéland, Aotearoa, Země dlouhého bílého oblaku. Koho pohltilo strhující vyprávění anglického mořeplavce Jamese Cooka, jistě již nad knihou zatoužil vyplout v jeho stopách kolem světa a na vlastní oči spatřit ostrovy proslulé nádhernou přírodou s mnoha unikátními živočišnými i rostlinnými druhy - okouzlující „Středozem“. I my na vlastní oči spatříme opuštěné pláže a zátoky, divoké fjordy, gejzíry, bublající termální jezírka hýřící všemi možnými barvami i do nebe sahající vulkány. Objevte s námi tento tajuplný pohádkový svět.


Nový Zéland individuálně: zájezd je možné uspořádat v libovolném termínu a bez průvodce. My zajistíme vše potřebné - letenky, ubytování, transfery, pronájem vozu, vstupy, navrhneme vám optimální program dle vašich představ a vypracujeme vám manuál, podle něhož pak cestu absolvujete. Ideální pro rodiny i malé skupinky přátel.

Program: 1. Po příletu do největšího města Zélandu, Aucklandu, vás přivítá český průvodce a čeká vás transfer do vašeho hostelu/lodge v centru města. Prohlídka centra města Auckland s českým průvodcem. Projdete si centrum největšího novozélandského města, uvidíte známou tepnu města Queen street, historickou radnici nebo krásnou budovu divadla. Možná je také návštěva nejvyšší věže jižní polokoule, Sky Tower. Poté následuje odpočinek a aklimatizace po náročné cestě. Nocleh v hostelu/lodge 2*- 3*.

2. Dopoledne nás čeká přejezd busem do jedné z nejznámějších oblastí severního ostrova, města Rotorua. Následuje prohlídka města. Zde můžete vidět geotermální parky, termální koupele a maorskou kulturu. Večer fakultativně možnost vyzkoušet termální prameny, nebo si vybrat z našich fakultativních výletů tradiční večeři s maorským vystoupením. Nocleh v hotelu či motelu 3*. Fakultativně možný odpolední výlet do Hobbitonu.

3. Dopoledne návštěva nejlepšího geotermálního parku (Wai-o-Tapu) s gejzíry , bublajícím bahnem a jezírky je v ceně. Ukážeme Vám na koupání v horkých pramenech v přírodě, kam chodí jen místní. Odpoledne Vás čeká přejezd k jezeru Taupo, které se nachází asi 130 km od Rotorui, návštěva vodopádů Hukka Falls. Pokračujeme kolem jezera do Turangi. Nocleh v v Turangi.

4. Ráno jedeme krátký úsek od jezera do NP Tongariro, asi 50 km, do vesničky v srdci tohoto vyhlášeného národního parku, který je znám díky svým sopkám a krásným trekům. Máme téměř celý den na procházku či túru dle vlastního uvážení do blízkosti sopek. Dostane se nám krásných výhledů na sopky a sopečná jezírka. Nachází se zde jeden z nejhezčích treků Nového Zélandu, Tongarriro Crossing. Nocleh opět u jezera Taupo.

5. Cesta od jezera Taupo do Wellingtonu (cca 340 km), zastávky po cestě, jedeme novozélandskou krajinou, pohodová jízda až do Wellingtonu. Odpoledne krátká prohlídka hlavního města Wellington a jeho pamětihodností, včetně domu parlamentu, nebo třeba válečného památníku. Nocleh ve Wellingtonu.

6. Probudíte se ve městě Wellington, dopoledne či v čase oběda nás již čeká trajekt na jižní ostrov. Během několikahodinové plavby se můžete kochat krásnou scenérií okolních ostrůvků, která rozhodně stojí za to. Po vylodění na jižním ostrově pokračujeme do města Nelson, kde nás čeká nocleh. Nelson je vstupní branou k dalšímu nádhernému národnímu parku Abel Tasman.

7. Abel Tasman - Celý den je určen k prohlídce tohoto krásného národního parku, který nabízí krásné a divoké pláže, skvělé treky podél pobřeží, možnosti kajakování a zahlédnout můžeme i lachtany. Zajištěna plavba loďkou podél pobřeží s možností projít se z jedné pláže na další, uvidíte tak podstatnou část celého NP Abel Tasman. Možnost koupání na krásných plážích s křišťálovou vodou. Nocleh v Nelsonu. Plavba lodí po pobřeží tohoto NP je v ceně.

8. Cesta z Nelsonu do městečka Greymouth. Většina cesty vede po krásném pobřeží plném skvělých vyhlídek. Odpoledne zastávka na místě zvaném Punakaiki (palačinkové skály), které jsou oblíbenou turistickou atrakcí. Po cestě si můžeme udělat procházku k útesu, odkud můžete vidět kolonii tuleňů – dle počasí. Nocleh v oblasti Greymouth, případně Kumara.

9. Celodenní výlet do národního parku Arthur's Pass za krásnou novozélandskou přírodou. Procházky v přírodě a zastávka ve skalním měste Castle Hill, kde se natáčel film Pán prstenů. Návrat zpět a nocleh v Greymouth/Kumara.

10. Ráno přejezd z Greymouth do vesničky Franz Josef, asi 150 km. Zde máme celé odpoledne na prohlídku vyhlášeného ledovce Franz Josef/Fox, můžete využít fakultativní túry přímo po ledovci s profesionálním průvodcem, anebo výlet helikoptérou nad ledovcem. Náš průvodce Vás vezme na vyhlídku k ledovci krátkou procházkou a pojedeme se podívat také na ledovec Fox. Nocleh ve vesnici FJ nebo Fox. Doporučujeme fakultativně túru s průvodcem po ledovci, nebo vyhlídkový let helikoptérou.

11. Dopoledne prohlídka nedalekého zrcadlového jezera Matheson lake. Naše cesta pokračuje dále k jihu až k městečku Wanaka, ležícího u pěkného jezera obklopeno krásnou přírodou. Dále, dle času, zastávka v historickém zlatokopeckém městečku Arrow Town. Odtud pokračujeme až do Queenstownu. Nocleh v Queenstownu či blízkém okolí.

12. Celý den je určen na prohlídku nejhezčího města jižního ostrova Queenstown, které je centrem všeho dění na tomto ostrově a můžeme říci také nejhezčím městem Zélandu. Průvodce Vás během dopoledne provede městečkem, odpoledne volný program, můžete se např. lanovkou podívat na krásnou vyhlídku nad městem. Možnost mnoha aktivit, kterých se zde nabízí velký počet. Městečko leží v krásné přírodě u jezera, sevřeno horami a kaňony. V zimě se stává Queenstown lyžařským centrem. Nocleh v Queenstownu či blízkém okolí. Fakultativně výlet parníkem po jezeře na typickou zélandskou farmu.

13. Ráno cesta k jezeru a vesničce Te Anau, odkud pokračujeme do národního parku fjordů až k vyhlášenému místu zvanému Milford Sound, které je podle mnohých nejhezčím místem Nového Zélandu. Projížďka na lodi mezi fjordy, kolem uvidíte lachtany a vodopády. Poté návrat zpět do vesnice Te Anau se zastávkami na zajímavých místech. Nocleh v Te Anau, u krásného jezera. Projížďka lodí na Milford Sound je v ceně.

14. Cesta z Te Anau do vesnice Mount Cook, asi 420 km, po cestě můžete vidět typickou scenérii Zélandu, jezera a ovce. Zastavíme na focení u nádherných jezer a vyhlídek, pojedeme a zastavíme také na místě Lindis Pass, kde budete mít další krásnou vyhlídku na místa. Nocleh ve vesnici Twizel  či okolí, nedaleko NP Mt. Cook.

15. Ráno Vás čeká krátká cesta do vesnice Mt. Cook, odkud můžete vyrazit obdivovat nádherný národní park, nabízejí se zde krásné túry, průvodce Vás vezme na snadnou 3-4 hodinovou procházku údolím s výhledem na štíty hor, jezera a ledovce. V době oběda jedeme kolem krásných jezer Tekapo a Pukaki, s úchvatnou mléčnou barvou, zastávka na oběd a procházka, pokračujeme potom dále až do Christchurch. Nocleh v Christchurch k poslednímu přenocování na Novém Zélandu. Fakultativně možnost scénického letu vyhlídkovým letadlem či helikoptérou s přistáním na ledovci.

16. Pokud vyjde čas, můžete se podívat do centra města Christchurch a okolí, vše dle času odletu. V průběhu dne transfer na letiště a odlet zpět do Evropy dle mezinárodních letenek.


Ubytování: různé

Strava: vlastní

Doprava: letecky

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena obsahuje

  • veškerou dopravu po ostrovech komfortním a prostorným minibusem s profesionálním řidičem včetně letištních transferů
  • 15x nocleh ve 2* hostelech nebo motelech (2 až 4 osoby na pokoji)
  • průvodce
  • výlety do geotermického parku Wai-o-Tapo
  • výlet lodí v Abel Tasman
  • výlet lodí na Milford Sound – fjordy
  • trajekt mezi severním a jižním ostrovem
  • pojištění léč. výloh a zákonné pojištění CK

Cena neobsahuje

  • letenku (orientační cena zpáteční letenky od 28.000 Kč včetně tax)
  • stravu
(Popis zájezdu byl aktualizován 25.09.2019)