Ukrajina a Černobyl

0
Ukrajina a Černobyl Ukrajina a Černobyl © Foto: Lu Vejslíková, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Martin Mitáš, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Martin Mitáš, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Martin Mitáš, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Martin Mitáš, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Ochma, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Ochma, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Ochma, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna Ukrajina a Černobyl © Foto: Václav Culka, archiv CK Kudrna

Zájezd pořádá

KUDRNA s.r.o.
Lidická 17, 60200 Brno

Ukrajina /
V nabídce od: 13.11.2018
Kód zájezdu: 219323

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená
    • Turistika

Ukrajina je zemí kde se prolínají ruské, polské, litevské i uherské dějiny a každé období zanechalo své stopy. My navštívíme naši bývalou podkarpatskou Rus, Lvov, město charakterem spíše polské a rakouské, Kyjev, nazývaný matka ruských měst nebo nový Jeruzalém a černobylskou jadernou elektrárnu. Co oblast, to jiný svět. Uvidíme rozdíly v kultuře i životní úrovni dnešní Ukrajiny. Zcela unikátním zážitkem bude návštěva uzavřené oblasti bývalé černobylské jaderné elektrárny a opuštěného města Pripjať. Vstup nám zprostředkuje ukrajinská agentura a její průvodce.

Program: 1. - 2.  Ve večerních hodinách vyrazíme z Brna na Ukrajinu a to přes Slovensko a Maďarsko. V ranních hodinách dorazíme na ukrajinské území. Projedeme kolem Užhorodu a po noční jízdě se protáhneme procházkou k Šipotským vodopádům. Zbytek dne strávíme v Koločavě pátráním po stopách Nikoly Šuhaje a budeme zde také nocovat.

3.  Dnešní den nás čeká přesun přes půl Ukrajiny a na vlastní zadek pocítíme kvalitu zdejší silniční sítě. Oddych si dáme ve městě Žitomir, kde se zastavíme. Navečer dorazíme do Kyjeva, kde se na tři dny ubytujeme.

4.  Po dnech strávených převážně v autě se protáhneme prohlídkou starého KYJEVA  , projdeme po Majdanu, podíváme se k dominantě Kyjeva, monumentální soše Matka vlast a sousednímu klášternímu komplexu Kyjevskopečerská lávra, zvoleném za jeden z divů Ukrajiny.

5. Pro někoho vrchol zájezdu, pro každého však hluboký zážitek v uzavřené zóně černobylské jaderné elektrárny. O naši bezpečnost se bude starat certifikovaný ukrajinský průvodce, který taktéž bude po celou dobu sledovat úroveň radiace. Během osmihodinového pobytu v zóně navštívíme město Černobyl vzdálené 20 km od stejnojmenné elektrárny, památník prvním obětem, odkladiště techniky, opuštěné město Pripjať a jeho známá místa – plavecký bazén a obří ruské kolo. Z bezpečné vzdálenosti uvidíme starý i nový sarkofág a zajdeme i k obřímu radaru Duga, nazývaném ruský datel. V závěru proběhne dozimetrová kontrola pro naši bezpečnost. V ceně výletu je zahrnuta také oběd. Po večerním návratu do Kyjeva můžeme naše dojmy probrat v některém z mnoha místních barů.

6. Ráno nás bude čekat další přejezd, tentokrát v opačném směru. V odpoledních hodinách se ještě stihneme seznámit se LVOVEM , prý nejvíce ukrajinským městem plným zeleně. Město s četnými hezkými budovami z období baroka a dalších za ním následujících architektonických stylů si zachovalo svůj původní středověký půdorys se zřetelnými hranicemi mezi etnickými komunitami, které tady v minulosti žily. Kousek od centrálního náměstí se nachází jeden z mnoha zdejších parků Vysokij zamok, ze kterého uvidíme na celé město.

7. Dopoledne si ještě užijeme města, podíváme se na věž radnice, odkud uvidíme celé historické jádro. Poté můžeme udělat závěrečný nákup suvenýrů a rozloučíme se s Ukrajinou. Po překonání hranic zamíříme přes Slovensko zpět k domovu s návratem do Brna v podvečerních hodinách.


Ubytování: různé

Strava: vlastní

Doprava: autokarem

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • dopravu mikrobusem
  • 5x ubytování v penzionu nebo v soukromí bez stravy
  • vstup do uzavřené zóny Černobylu včetně oběda
  • průvodce
  • pojištění léč. výloh a zákonné pojištění CK

Cena neobsahuje

  • stravu
(Popis zájezdu byl aktualizován 04.06.2019)