Jarní Toskánsko

0
Florencie - Arial view of Florence, Italy

Zájezd pořádá

IDEAL - TOUR PRAHA, s.r.o.
Milady Horákové 17, 17000 Praha 7

Itálie / Florencie
V nabídce od: 06.02.2018
Kód zájezdu: 500044

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Florencie - Lucca - Pisa - San Gimignano - Cinque Terre

Navštivte s námi Toskánsko a Cinque Terre, právě v této době plné květů a vůní. Kraj proslulý světoznámým uměním a historií, kde se kultura prolíná s prostým venkovským životem a vytváří tak jedinečné kouzlo tohoto regionu známého po celém světě. Toskánsko, to je nádherná krajina, výborné víno, vynikající kuchyně, města obklopená etruskými hrady, olivové háje, bohatá vegetace cypřišů a především Florencie.

Zahrady Boboli: Zahrady, které patří k Palazzo Pitti vznikaly postupně už od 15. století. Dnes nabízí renesanční a barokní části s mnoha fontánami, sochami a dokonce i jeskyněmi. Díky své poloze je ze zahrad i krásný výhled na Florencii. V dobách renesance se v zahradách konaly slavnosti a bály, které pořádali členové rodu Medici. Po nich patřily zahrady rodu Lotrinských a ještě později rodu Savojských.

Galleria degli Uffizi: Nejnavštěvovanější galerie ve Florencii a zároveň jedna z nejslavnějších galerií na světě. Nachází se v paláci Uffizi na nábřeží řeky Arno a má tvar písmene ,,U“. V rozsáhlých sbírkách se nacházejí díla od autorů jako jsou Giotto, Masaccio, Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci, Lucas Cranach, Albrecht Dürer, Michelangelo Buonarroti, Raffaelo Sanzio, Tizian, Peter Paul Rubens, Caravaggio, Rembrandt a mnozí další.

Neptunova fontána: Tato památka, kterou najdeme na Piazza della Signoria, pochází z roku 1565 a vytvořil ji Bartolomeo Ammannati. Zakázku na fontánu původně získal Baccio Bandinelli, který však stihl pouze návrh a po jeho smrti fontánu dokončil jeho žák – výše zmíněný Ammannati. Sochy na fontáně jsou jak z mramoru tak z bronzu a celá fontána dosahuje výšky více než pěti metrů.

Socha Davida: Nejznámější florentskou sochu vytvořil v letech 1501-1504 renesanční umělec Michelangelo Buonarotti na objednávku florentské Signorie. Původně byla umístěna před Pallazzo Vecchio, ale později byla přemístěna do Accademia di Belle Arti (Akademie „krásného“ umění) a na její místo byla vystavena replika. Socha je vytvořena z mramoru, váží 18 tun a s podstavcem měří úctyhodných 517 cm (bez podstavce 410 cm). Michelangelo za ni dostal zaplaceno 900 dukátů, což z něj udělalo na dnešní poměry mnohonásobného milionáře. Pro zajímavost, Leonardo da Vinci takovou částku nevydělal za celý život.


Ubytování: hotel ***
Ubytování je zajištěno v hotelu *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Strava: snídaně

Doprava: autokarem
Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady

Program zájezdu

1. den: V podvečerních hodinách odjezd z ČR do Itálie. 

2. den: Florencie  (UNESCO), město můžeme právem označit za jedno z hlavních center umění v Evropě, kolébku renesance, jejíž odkazy dnes nalezneme všude v ulicích, v galeriích, kostelech i muzeích. Prohlídka města, kostel Santa Croce, který za svými zdmi ukrývá pomníky mnoha věhlasných Florenťanů, Bargello, katedrála S.Maria del Fiore, baptisterium, hrobka Medicejských, náměstí Piazza della Signoria s Palazzo Vecchio, galerie Uffizi, nejstarší dochovaný most ve městě Ponte Vecchio, jeden z největších florentských paláců Palazzo Pitti aj. Odjezd na ubytování.

3. den: Snídaně. Starobylé město Lucca, známé především svým 4,2 km dlouhým renesančním opevněním, rodiště slavného skladatele Giacoma Pucciniho, významné kostely a muzea, románská katedrála San Martino, kostel San Michele, náměstí Piazza dell´Amfiteatro, zde byly středověké budovy vystavěny na stěnách římského amfiteátru. Pisa, město proslulé svou šikmou věží, náměstí Campo dei Miracoli (Pole zázraků), katedrála, baptisterium, Camposanto, šikmá věž. Město rodových věží. San Gimignano (UNESCO), připomínající středověký Manhattan, bazilika, poutní kostel a ochutnávka v nejlepší zmrzlinárně celé Itálie.

4. den: Snídaně. Oblast útesů, dostupná pouze vláčky, mezi Levanto a La Spezia Cinque Terre (UNESCO). Místním vláčkem (cca 16 EUR) odjedeme k poznání pěti unikátních středověkých městeček na útesech nad Ligurským mořem – úzké uličky, rybářské domky, pláže, vinice, strmé skály. Prohlídka Vernazzy, Manaroly a Riomaggiore. Fakult. výlet lodí podél pobřeží Cinque Terre a do malebného historického města Portovenere. Odjezd do ČR.

5. den: Návrat do ČR v dopoledních hodinách.

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 06.02.2018)