Zakarpatská Ukrajina (bez nočních přejezdů)

0
ZAzmenseni.php 026. Ruské-mužský pravoslavný klášter 046. Chust-pravoslavný chrám 051. Koločava-památník ocházejícím do ciziny

Zájezd pořádá

BUS TOURIST s. r. o.
náměstí 5. května 285, 50002 Hradec Králové

Ukrajina
V nabídce od: 15.12.2017
Kód zájezdu: 664

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

historie prvorepublikového Československa
Koločava - Nikola Šuhaj loupežník
Siněvirské jezero - přírodní perla Karpat
Užhorod – metropole Pokarpatské Rusi
prastaré dřevěné kostelíky
roubené salaše se šindelovými střechami
poloniny – louky s roubenými salašemi
místa, kde čas plyne podstatně pozvolněji…


Ubytování: hotel

Strava: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Hradce Králové v 7.00 hodin, možnost nástupu v Pardubicích, v Holicích, ve Svitavách, v Olomouci, v Hranicích na Moravě. Přejezd do oblasti východního Slovenska. Večer dojezd na ubytování v oblasti Prešov - Košice, večeře v hotelu.

2. den: Snídaně v hotelu, odjezd na hraniční přechod Vyšné Nemecké ke vstupu na Ukrajinu. Zastávka v Něvické, impozantní ruiny největší a nejzachovalejší hradní zříceniny na Zakarpatí nad řekou Už. Přesun k Mukačevu, výstup na vyhlídkový kopec Palanok, kde se rozkládá jeden z nejpůsobivějších hradů a jedna z nejstarších stavebních památek oblasti. Polední pozornost. Odpoledne přesun do Mukačeva. Prohlídka druhého největšího města Zakarpatské oblasti, historické jádro, radnice, tržiště a sousoší Cyrila a Metoděje. K večeru ubytování, večeře v hotelu.

3. den: Snídaně v hotelu. Přesun k návštěvě velmi působivé přírodní lokality, perly Karpat národního parku Siněvir. Zastávka a procházka na Siněvirském sedle s krásnými výhledy po okolí. Polední pozornost. Dále Siněvirské jezero, největší jezero na Podkarpatské Rusi ležící v tisícimetrové výši. Nenáročná pěší turistika v okolí dle fyzické zdatnosti. Přejezd do Koločavy, rodné obce Nikoly Šuhaje loupežníka. Prohlídka muzea Ivana Olbrachta, hrobu Nikoly Šuhaje Loupežníka i českých četníků, dřevěného kostelíka sv. Ducha, četnické stanice se stylovou hospůdkou. Místní večeře a návrat na stejné ubytování.

4. den: Snídaně v hotelu. Dopoledne návštěva Chustu, města na soutoku řek Riky a Tisy. Vycházka na sopečný kopec ke zřícenině středověkého hradu s výhledem na celé město. Ukázka starého gotického kostela sv. Elišky obehnaného opevněnou zdí. Zastávka u barokního paláce Perenyi ve Vynohradiv, jednoho z mála šlechtických sídel v Podkarpatské Rusi. Polední pozornost. Přejezd k prohlídce vinařského městečka Berehova, v minulosti největší vinařské oblasti Československa, které je dnes přirozeným kulturním centrem Maďarů na Ukrajině. Návrat na stejné ubytování, večeře v hotelu.

5. den: Snídaně v hotelu. Odjezd do Užhorodu, významné metropole Podkarpatské Rusi a hlavního města Zakarpatské oblasti. Procházka v historickém centru s pěší zónou se spoustou památek, opravených kostelů a katedrály. Polední pozornost. Možnost prohlídky rusínského skanzenu s dřevěnými stavbami z celého Zakarpatí nebo hradu s muzeem karpatské přírody. V podvečerních hodinách přesun na Slovensko, večeře v hotelu.

6. den: Snídaně v hotelu. Přesun pod Vysokými Tatrami do České republiky. Návrat ve večerních hodinách.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 29.07.2019)