Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie

0
Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie Foto - Sibiř, Bajkal - Sibiřská rapsodie

Zájezd pořádá

AGL travel
Jungmannova 733/6, 11000 Praha 1

Rusko
V nabídce od: 16.11.2017
Kód zájezdu: AGL21100110009

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: plná penzestrava: plná penze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Ubytování v hotelích na místech dle programu.

Doporučujeme: V CENĚ: PLNÁ PENZE, BOHATÝ PROGRAM, VÝLETY, VSTUPY, ČESKY HOVOŘÍCÍ PRŮVODCE

Další informace : Minimální počet: 10 osob.
Změna programu i odletových časů vyhrazena.
Doporučené očkování: proti klíšťové encefalitidě.


Ubytování: hotel

Strava: plná penze
8x plná penze (snídaně, oběd, večeře)

Doprava: letecky
letecky Praha - (Moskva) - Irkutsk - (Moskva) - Praha

Program zájezdu

1. den: Večerní odlet z Prahy

2. den: Irkutsk Po příletu do Irkutsku v dopoledních hodinách transfer do hotelu, ubytování, oběd v hotelu. Po obědě prohlídka historické části města – Znamenský klášter, dřevěné domy s vyřezanými motivy na stěnách a rámech oken, ulice Karla Marxe, památník Alexandra III., břehy řeky Angary, 130. okrsek (nově zrekonstruovaná historická část města) a návštěva muzea Děkabristů (hrdinové povstání proti carovi r. 1825). Návrat do hotelu, večeře, nocleh.

3. den: Bajkal Po snídani přejezd k jezeru Bajkal, nástup na loď a celodenní plavba podél bajkalské železnice vybudované na začátku 20. st., která měla být pokračování Transsibiřské magistrály. Na trati je velké množství tunelů a mostů a dalších zajímavých inženýrských staveb. Po cestě zastávka na oběd ve vesničce na pobřeží. Návrat do hotelu v Irkutsku, večeře, nocleh.

4. den: Listvjanka Po snídani odjezd do vesničky Listvjanka, nejbližšího turistického centra v okolí Irkutsku na břehu jezera Bajkal. První zastávka je ve skanzenu v Taltsy, muzeu s dřevěnými domy, kostely a hospodářskými budovami, které se rozkládá na ploše 67 ha a zahrnuje 40 staveb a více než 8000 předmětů vysoké historické hodnoty. Skanzen přibližuje život obyvatel žijících u Bajkalu v 17. až 19. st., přičemž nejstarší budovou je věž pevnosti Ilimsk z r. 1667. Přejezd do vesničky Listvjanka k ústí řeky Angary, oběd v místní restauraci. Po obědě následuje návštěva bajkalského muzea, kde jsou umístěna akvária s endemickými bajkalskými druhy ryb a tuleňů. Poté výjezd lanovkou nebo pěšky (40 min. chůze) na vyhlídkovou plošinu Kamen Čerského s panoramatickým výhledem na Bajkal a ústí řeky Angary, návštěva kostela Sv. Mikuláše. Nakonec prohlídka rybího trhu a trhu s místními suvenýry (výrobky ze dřeva, kůry, kamene a skla). Ubytování v hotelu v Listvjance, večeře, nocleh.

5. den: Listvjanka – zátoka Pesčanaja Po snídani odjezd rychlým člunem na písčitou pláž zátoky Pesčanaja, které se přezdívá „Sibiřská riviéra“, neboť se jedná o místo s nejteplejší vodou a nejvíce slunečnými dny na Bajkalu. Pláž je dostupná pouze člunem, proto zde nebývá mnoho lidí. Na dunách u pláže rostou tzv. „stromy na chůdách“, které mají erozí odhalené kořeny. Odpočinek na pláži a koupání v jezeru, poté následuje oběd v místní restauraci. Návrat do hotelu v Listvjance, večeře, nocleh.

6. den: Irkutsk – Usť-Orda – ostrov Olchon Po snídani transfer na ostrov Olchon (asi 320 km minibusem, poté krátký přejezd lodí). Přibližně v polovině cesty bude zastávka ve vesnici Usť–Orda, setkání se šamanem, informace o životě a zvycích národů, které osídlovaly jižní Bajkal (např. Burjati, Evenkové aj.), návštěva oblastního muzea v Usť–Ordě se zajímavou expozicí z oblasti paleontologie (kosti mamutů, nosorožců, jelenů a také bytová kultura Burjatů z 19. st.. Po zastávce na oběd přejezd do přístavu Černorud, odjezd lodí na ostrov Olchon, ubytování v hotelu, večeře, nocleh.

7. den: Ostrov Olchon Po snídani odjezd k mysu Choboj – nejsevernějšímu mysu a současně nejkrásnějšímu místu ostrova Olchon. Dále návštěva mysu Sagan-Chušun, mysu Burchan (Šamanské skály), který je jedním z devíti posvátných míst v Asii a nachází se nedaleko vesnice Chužir, největšího sídla na ostrově. Následuje obědový piknik. Návrat do hotelu, večeře, nocleh.

8. den: Souostroví Uškani – ostrov Olchon Po snídani odjezd lodí k souostroví Uškani, které se nachází uprostřed Bajkalu. Souostroví tvoří 4 ostrovy s rozlohou pouhých 10 km2 a jsou považovány za nejtajemnější ostrovy Bajkalu. Ostrov Olchon je porostlý hustou vegetací a druhy lesa se zde střídají i po 100 m, vyskytují se zde endemické druhy borovic a modřínů. Žije zde také endemický druh sladkovodního tuleně, tzv. Něrpa. Na tomto malém souostroví jsou jich tisíce. Vstup na souostroví podléhá velmi přísným pravidlům. Oběd na palubě, návrat do hotelu na ostrově Olchon, večeře, nocleh.

9. den: Ostrov Olchon Po snídani odjezd na jih ostrova Olchon k starověké Kurykanské zdi. Tato obranná zeď je dlouhá 185 m, vysoká až 2 m. Žily zde dva předchůdci sibiřských národů – Jakutů a Burjatů, kteří dodnes obývají Sibiř. Oběd, přejezd lodí na pevninu a návrat minibusem do Irkutsku (asi 250 km), ubytování v hotelu, večeře, nocleh.

10. den: Irkutsk Po snídani transfer na letiště, odlet přes Moskvu do Prahy.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 16.11.2017)