Rusko, Moskva, Petrohrad - letecký pohodový poznávací zájezd ***

0
Foto - Rusko, Moskva, Petrohrad - letecký pohodový poznávací zájezd *** Foto - Rusko, Moskva, Petrohrad - letecký pohodový poznávací zájezd *** Foto - Rusko, Moskva, Petrohrad - letecký pohodový poznávací zájezd *** Foto - Rusko, Moskva, Petrohrad - letecký pohodový poznávací zájezd *** Foto - Rusko, Moskva, Petrohrad - letecký pohodový poznávací zájezd ***

Zájezd pořádá

CK A-Z TOUR
Bystřice č.p. 265, 73995 Bystřice nad Olší

Rusko / Moskva
V nabídce od: 09.11.2017
Kód zájezdu: AZT11002610318

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Popis : Letecký pohodový poznávací zájezd do srdce Ruské federace


Ubytování: hotel ***
7x ubytování v 3* hotelech - 2 lůžk. pokoje s kompletním sociálním zařízením

Strava: polopenze
7x snídaně formou švédských stolů, 6x večeře (mimo 3.den - večerní příjezd do Petrohradu), servírované.

Doprava: letecky
Letecky - Praha - Moskva a + Petrohrad - Praha + transféry

Program zájezdu

1. den: V dopoledních hodinách odlet z Prahy do Moskvy, transfer do 3* hotelu, ubytování, večerní prohlídka okolí osvětleného Kremlu, Rudého náměstí s chrámem Vasila Blaženého a mauzoleem.

2. den: Prohlídku Moskvy, hlavního města Ruské Federace, (přes 12 mil. obyvatel) začneme v samém jejím srdci - na Rudém náměstí s chrámem Vasila Blaženého, mauzoleem V.I.Lenina, obchodním domem GUM a Chrámem matky boží Kazaňské. Kolem národního muzea před, kterým uvidíme jezdeckou sochu maršála Žukova k Velkému divadlu. Dále okolo Ruské státní Dumy, hrobu neznámého vojína přes Manéžní náměstí přijdeme k hlavní dominantě Moskvy a celého Ruska – Kremlu. Sídlo ruského prezidenta, Car puška, 200 tunový Zvon Car Kolokol, zvonice Ivana Velikého, Uspecký chrám a Kateřinský palác. Prohlédneme si rovněž katedrálu Nanebevstoupení se slavnými freskami, katedrálu sv. Archanděla Michaela, chrám Krista spasitele s nádherným výhledem na Kreml a pomník Petra I. Návštěva českého domu v Moskvě.

3. den: Prohlídka Vrabčích hor se slavnou Lomonosovou universitou, Moscow city, s moderními výškovými budovami, Olympijský stadion v Lužnikách se nám ukáže v celé své kráse. Dále navštívíme Novoděvičí klášter. Přesun na nádraží a odjezd rychlovlakem do Petrohradu, ubytování v hotelu. Večerní prohlídka nábřeží Něvy s půlnočním otvíráním mostů, možnost projížďky lodí po řece Něvě případně individuální volno.

4. den: Prohlídka Petrohradu a jeho nepřeberného množství památek. Co památka to neopakovatelný zážitek. Prohlédneme si Kazaňskou katedrálu, Něvský prospekt, Yusupův palác, náměstí Isaac s chrámem svatého Isaaca, náměstí Děkabristů, jezdeckou sochu Petra I. Velikého, budovu Admirality, Zimní palác s galérií Ermitáž s 3 mil. exponátů (doporučujeme individuální prohlídku), palácové náměstí s Alexandrovým sloupem, Chrám spasitele v krvi (Chrám Kristova vzkříšení).

5. den: Michajlovský zámek, Martovo pole, Letní zahrada s Letním zámkem, Muzeum Leningradské blokády, klášterní komplex Smolný, křižník Aurora, dům Petra Velikého, Petropavlovská pevnost s katedrálou sv. Petra a Pavla s více než 120 m vysokou zvonicí a hrobkami dynastie Romanovců, včetně posledního cara Mikuláše II. zavražděného bolševiky.

6. den: Carskoje selo – nyní Puškin, bylo letní rezidencí ruských carů od 18. století až do Únorové revoluce 1917. Zde se rovněž nacházela více než 200 let světoznámá jantarová komnata, která byla při blokádě Leningradu odvezena a od konce druhé světové války je nezvěstná. V Kateřinském paláci se nyní nachází její věrná kopie. V okolí je mnoho parků a paláců, z nichž nejhonosnější je Kateřinský palác.

7. den: Plavba lodí přes Finský záliv do Petrodvorce, bývalé rezidence carů z dynastie Romanovců. Město nechal postavit car Petr I. Veliký, inspirací mu bylo francouzské Versailles. Ve zdejším pozoruhodném palácovém a parkovém celku z 18. a 19. století, který se rozkládá ve Finském zálivu na pobřeží Baltského moře, je umístěno přes 170 fontán různých velikostí. Nejznámější fontány jsou např. socha Samsona bojujícího se lvem, kaskády Zlatá hora, Šachová hora, Velká kaskáda, Římské fontány a fontána Slunce. Překrásný Velký palác rozděluje areál na Horní a Dolní park. Dále je k vidění palác Petra II., paláce Marli a Monplaisir. Petěrgof byl výrazně poničen a rozkraden německými vojáky za druhé světové války. V dnešní době je už obnoven do své původní krásy (UNESCO).

8. den: Odhlášení z hotelu v dopoledních hodinách, odjezd na letiště, odlet.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 24.04.2018)