Etiopie

0
2018 Etiopie

Zájezd pořádá

CK AVETOUR s.r.o.
Počernická 699/62a, 10800 Praha 10

Etiopie
V nabídce od: 26.05.2017
Kód zájezdu: 280218

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Cesta za poznáním afrického kontinentu v doprovodu předního českého odborníka

Poloha: Dle programu


Ubytování: hotel ***
Dle programu

Strava: polopenze
Polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 28. 2. středa - sraz na letišti Václava Havla v Praze. Přesný čas odletu Vám bude sdělen ve finálních informacích cca měsíc před odletem. Přílet do Addis Abeby ve večerních hodinách, turistické vízum na letišti, ubytování v hotelu.

2. den: 1. 3. čtvrtek - snídaně, prohlídka Addis Abeby, Etnografického muzea- nachází se v komplexu univerzity, kde jsou soustředěny sbírky především z jihu země, artefakty z křesťanské a islámské kultury. Zajímavé jsou i soukromé prostory posledního etiopského císaře Haileho Selasieho, Národního muzea - nachází se zde nejstarší historie Etiopie, aksumská keramika, 3,2 mil.let stará kostra hominida Astralopithecus afarensis tzv. „Lucy“, Muzea obětí Rudého Teroru - historie popisující dobu svržení císaře Selasieho radíkálními důstojníky v čele s Mengistuem Hailem Mariamem, jenž pak nastolil „rudý teror“ a vládl až do roku 1991, návrat na hotel, večeře, nocleh.

3. den: 2. 3. pátek - snídaně, přejezd do města Bahir Dar ležící na břehu nejvýše položeného riftového jezera TANA (1830 m.n.m) přes klášter Debre Lebanos ze 13.století - významné poutní místo, v okolí lze na skalních útesech spatřit skupiny endemických opic dželad hnědých. Po cestě možnost vyhlídek k fotografování hluboké krajinné jizvy, kterou za miliony let vytvořil Modrý Nil, ubytování na hotelu, večeře, nocleh.

4. den: 3. 3. sobota - snídaně, prohlídka Bahir Daru – dopolední prohlídka moderního, univerzitního města, bahirdarské tržnice, možnost ochutnávky jedné z nejlepších káv světa, odpolední vyjížďka k vodopádu Tis Issat na Modrém Nilu – mohutný a impozantní vodopád sahající do výšky 43 metrů a šířky 400metrů, dostaneme se po zavěšeném mostě přímo až k vodopádu. Místní ženy zde nabízejí čaj či kávu, které si můžete vychutnat při pohledu na vodopád, návrat na hotel, večeře, nocleh.

5. den: 4. 3. neděle - snídaně, cesta do Gondaru – prohlídka historického města ze 17.století s italskou architekturou z období druhé světové války, gondarského hradního komplexu, který je zapsán na seznam světových kulturních památek UNESCO. Prohlídka Fasilidových lázní, paláce Kusquam, kostel Debre Birhan Selassie – kde najdete světoznámý ikonicky vyobrazený strop s hlavami cherubínů, návrat na hotel, večeře, nocleh.

6. den: 5. 3. pondělí - snídaně, přejezd do města Axum – nejsvatějšího místa kresťanské Etiopie, po cestě možnost focení přírodních scenérií na pravidelných zastávkách, ubytování na hotelu, večeře, nocleh.

7. den: 6. 3. úterý - snídaně, prohlídka Axumu – historie tohoto města sahá do doby před více jak 2600 lety. Prohlídka malé kaple s Archou úmluvy, stélová pole – naleznete zde 70 obelisků – které označovaly hroby aksumských králů nebo důležitých osobností říše, hrobky krále Kaleba a jeho syna Gebre Meskela, prohlídka kamenného domku který chrání žulovou desku s nápisy v řečtině, sebejštině a místním jazyce geez (deska je datována ze 4.století n.l.), komplex Panny Marie ze Sionu – novodobá katedrála, kostel Panny Marie ze 17.století, který postavil Fasilides z Gondaru, malá kaple s originálem Archy úmluvy (pouze zvenčí), návrat na hotel, večeře, nocleh.

8. den: 7. 3. středa - snídaně, přejezd do Mekene – směr do Lalibely za skalními chrámy - během cesty budete mít možnost fotografovat krásné přírodní scenérie na pravidelných zastávkách, cesta bude průběžně vyplněna poutavým vyprávěním o etiopské historii, ubytování na hotelu v Mekene, večeře, nocleh.

9. den: 8. 3. čtvrtek - snídaně, přejezd do Lalibely, během cesty budete mít možnost fotografovat krásné přírodní scenérie na pravidelných zastávkách, cesta bude průběžně vyplněna poutavým vyprávěním o etiopské historii, ubytování v Lalibele, večeře, nocleh.

10. den: 9. 3. pátek - snídaně, celodenní prohlídka Lalibely – prohlídka nejznámějších a nejvýznamnějších skalních chrámů světového unikátu spadajících do kulturních památek UNESCO, ubytování na hotelu, večeře, nocleh.

11. den: 10. 3. sobota - snídaně, přelet místním letadlem do Addis Abeby, poté přejezd k jezeru Langano, během cesty budete mít možnost fotografovat krásné přírodní scenérie na pravidelných zastávkách, cesta bude průběžně vyplněna poutavým vyprávěním o etiopské historii, ubytování v hotelu, večeře, nocleh.

12. den: 11. 3. neděle - snídaně, relaxace u jezera Langana – návštěva národního parku Shala-Abyata National Park, ubytování na hotelu, večeře, nocleh.

13. den: 12. 3. pondělí - snídaně, odpočinek u jezera Langana – volný program, relaxace, ubytování na hotelu, večeře, nocleh.

14. den: 13. 3. úterý - snídaně, návrat letadlem do Addis Abeby, transfer na letiště, odlet z Addis Abeby do Prahy. Přesný čas odletu z Addis Abeby Vám bude upřesněn ve finálních informacích cca měsíc před odletem.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • leteckou dopravu Praha – Addis Abeba - Praha
  • dopravu v Etiopii
  • 13x ubytování
  • 12x večeře
  • 13x snídaně
  • letecké a bezpečnostní taxy
  • palivový příplatek - v případě změny výše palivového příplatku bude jeho aktuální cena v Kč sdělena 1 měsíc před odletem a rozdíl bude doúčtován
  • servis průvodce
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • 250 USD (z těchto peněz se platí vstupy do vybraných objektů v Etiopie
  • bakšiš na hotely
  • bakšiš pro řidiče dopravy - platí se až v Addis Abebě v USD) + 50 USD na vízum na letišti (platí se na letišti
  • je nutné mít přesnou částku u sebe při vstupu do Etiopie). Připojištění proti stornu (nepovinné) 1.650 Kč/os./pobyt
  • do 18-ti let 1.350 Kč/os./pobyt nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • podmínky viz http://www.avetour.cz/pojištění.html. Cena za jednolůžkový pokoj činí 9 000 Kč/os./pobyt
(Popis zájezdu byl aktualizován 26.05.2017)