Omán, Dubaj

0
2018 Omán, Dubaj

Zájezd pořádá

CK AVETOUR s.r.o.
Počernická 699/62a, 10800 Praha 10

Arabské emiráty
V nabídce od: 26.05.2017
Kód zájezdu: 100218

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poznejte zemi zelených oáz, bílých písečných pláží, rozeklaných hor a vůní Orientu

Poloha: Dle programu


Ubytování: hotel ***
Dle programu

Strava: polopenze
Polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 10. 2. sobota - sraz všech účastníků na letišti Václava Havla. Přesný časový odlet Vám bude upřesněn ve finálních informacích. Odlet do Dubaje, přílet na letiště v Dubaji, transfer na hotel do Maskatu v Ománu.

2. den: 11. 2. neděle – snídaně, prohlídka nejvýznamnější ománské náboženské stavby - Velké mešity sultána Kábuse, v níž se nachází druhý největší ručně utkaný koberec a druhý největší lustr na světě, prohlídka budovy Královské opery, odjezd na hotel, večeře, nocleh.

3. den: 12. 2. pondělí - snídaně, návštěva starobylého a slavného tržiště - Mutra suk - možnost nákupu tradičních ománských suvenýrů (kadidlo, myrha), relaxační procházka v přístavu starého přístavního města Mutra s vyhlídkou na sultánovu jachtu, návštěva muzea Bait Al Zubair, palác sultána Kábúse ibn Saída (pouze zvenčí) který je obklopený pevnostmi al-Džalali a al-Mirani, návrat na hotel, večeře, nocleh.

4. den: 13. 2. úterý - snídaně, návštěva ruční výroby parfémů Amouage parfumes factory v Maskatu, návštěva hradu Nakhal Fort a přírodní rezervace Nakhal - možnost relaxace u místního teplého pramene, návrat na hotel, večeře, nocleh.

5. den: 14. 2. středa - snídaně, přejezd do rybářského městečka Súr. Po cestě navštívíme krasový přírodní útvar - Bimmah Sinkhole - možnost koupání a odpočinku. Krásné údolí a přírodní rezervace Wadí Shab, Súr - prohlídka slavné loděnice a zdejšího muzea plachetnic, ubytování na hotelu, večeře, nocleh.

6. den: 15. 2. čtvrtek - snídaně, poušť Wahiba - přestup do terénních automobilů, které nás vyvezou na nádherné písečné duny - překrásný zážitek, poté přesun do podhůří do města Nizwy, ubytování na hotelu, večeře, nocleh.

7. den: 16. 2. pátek - snídaně, prohlídka pevnosti v Nizwě s výraznou kulovitou obrannou věží, návštěva tradičního zdejšího tržiště včetně slavného kozího trhu, přesun do oázy Birket al-moz, která mimo jiné proslula pěstováním banánů - prohlídka zavlažovacího kanálu - tzv. faladže, prohlídka starobylé vesnice Manah s tradiční ománskou vesnickou architekturou, návrat na hotel, večeře, nocleh.

8. den: 17. 2. sobota - snídaně, přejezd do hor - prohlídka starobylé horské vesnice Misfat Al Abriyeens krásnou oázou a důmyslným zavlažovacím systémem, poté výjezd na nejvyšší horu Ománu - Džebel Šams, kde terénními automobily vyjedeme k strhující strží - ománskému Grand Canyonu - kratší trek vhodný pro všechny věkové skupiny, prohlídka vesnice Al-Hamra, návrat na hotel, večeře, nocleh.

9. den: 18. 2. neděle - snídaně, návštěva hradu v Bahle zapsaného na seznam světového dědictví Unesco, prohlídka jedinečného paláce ve městě Džibrín, který byl vybudován v sedmnáctém století sultánem Belarabem bin Sultánem a svou architekturou a stylem odrážel sultánovu zálibu o vědu a umění, návrat na hotel, večeře, nocleh.

10. den: 19. 2. pondělí - snídaně, přejezd do Dubaje, cestou si prohlédneme starověké pohřebiště Al-Ajn, které patří mezi památky zapsané na seznam světového dědictví Unesca, překročení hranic z Ománu do Spojených arabských emirátů, ubytování na hotelu v Dubaji, večeře, nocleh.

11. den: 20. 2. úterý - snídaně, okružní jízda po Dubaji po nejkrásnějších a nejznámějších architektonických skvostech, odpoledne možnost osobního volna, návrat na hotel, večeře, nocleh.

12. den: 21. 2. středa - snídaně, ranní transfer na letiště v Dubaji, odlet do Prahy. Přesný čas odletu Vám bude sdělen ve finálních informacích.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • leteckou dopravu Praha - Dubaj - Praha
  • turistický klimatizovaný minibus
  • letištní bezpečnostní taxy
  • palivový příplatek - v případě změny výše palivového příplatku bude aktuální cena v Kč sdělena 1 měsíc před odletem a rozdíl bude doúčtován
  • 11x ubytování
  • 11x snídaně
  • 10x večeře
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí
  • servis průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • 110 USD - platí se až v Ománu (vstupy do vybraných hrazených objektů
  • bakšiš na hotel a pro řidiče autobusu) + 25 USD na vízum na hranicích SAE s Ománem (platí se na hranicích
  • je nutné mít přesnou částku u sebe při vstupu do Ománu)
  • připojištění proti storno poplatkům (je nepovinné) 1 240 Kč/49 Eur/os./pobyt
  • do 18-ti let 1 060 Kč/41 Eur/os./pobyt. V případě zájmu nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • podmínky viz www.avetour.cz/pojištění
  • cena za jednolůžkový pokoj činí 8 990 Kč/346 Eur/pobyt
(Popis zájezdu byl aktualizován 14.07.2017)