Krásy francouzských a švýcarských Alp

0
Foto - Krásy francouzských a švýcarských Alp Foto - Krásy francouzských a švýcarských Alp Foto - Krásy francouzských a švýcarských Alp Foto - Krásy francouzských a švýcarských Alp Foto - Krásy francouzských a švýcarských Alp Foto - Krásy francouzských a švýcarských Alp

Zájezd pořádá

ČESKÉ KORMIDLO s.r.o.
Hlinky 27, 60300 Brno

Švýcarsko / Ženeva
V nabídce od: 16.01.2017
Kód zájezdu: 3654

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Popis:
Oblast Francouzských a Švýcarských Alp je pro svůj půvab obrovským lákadlem. Můžeme shlédnout vysoké zaledněné hory, skalní masivy, jezera, plesa či dechberoucí soutěsky. Zavítáme také do hlavního města Švýcarska - Bernu a do kosmopolitní Ženevy, která je oblíbeným cílem turistů.




Program zájezdu:

1. den: odpoledne odjezd z ČR.
2. den: ráno příjezd do švýcarské metropole Bern, který leží na hranici mezi francouzsky a německy mluvícími oblastmi a je důležitým a strategickým střediskem Švýcarska. Město vzniklo na vysokém skalnatém polostrově, který tvoří řeka Aare. Mezi nejvýznamnější stavby patří sídlo spolkového parlamentu, který se nachází na náměstí, dále shlédneme památník letce O. Bidera, který jako první přeletěl Alpy, památník světového poštovnictví, Chrám Ducha svatého z roku 1720, katedrálu sv. Vincence, hodinovou věž s orlojem, historické uličky zdobené úžasnými kašnami. Zaujme Vás skutečně impozantní pohled na panorama Alp. Během prohlídky uvidíte turistickou atrakci Bärengraben – příkop s medvědy – symbol Bernu. Odjezd na ubytování.
3. den: vysokohorskou krajinou do Chamonix, fakultativně vyjížďka lanovkou na nejvyšší horu Evropy Mont Blanc do výšky 3 842 m n. m. (Aiguille du Midi) nebo zubačkou k ledovci Mer de Glace. V podvečer procházka nádherným městečkem Annecy kolem četných kanálů a průplavů vybíhajících z jezera Annecy, které se nezývají malé Benátky. Odjezd na ubytování.
4. den: Ženeva - jedno z nejvýznamnějších měst země na břehu stejnojmenného jezera. Prohlídka historické části města - Katedrála sv. Petra, kostel Nore Dame la Neuve pocházející z 13. Století, Palais de Justice z roku 1707, památník reformace – 100 m dlouhý v jehož středu jsou sochy čtyř hlavních představitelů, anglická zahrada s velkými květinovými hodinami a Národním památníkem z r. 1869, monumentální fontána Jet d'Eau – symbol města, náměstí Národů, Palác národů (po zámku Versailles největší objekt v Evropě). Individuální volno. Odjezd do ČR.
5. den: Příjezd do ČR.




Cena zahrnuje: dopravu autobusem, 2x ubytování v hotelu s vlastním sociálním zařízením a snídaní, služby průvodce, pojištění CK proti úpadku.



Cena nezahrnuje: příplatek za nástupní místa Brno a Jihlava, příplatek za jednolůžkový pokoj 800 Kč/noc, pojištění léčebných výloh, vstupy do jednotlivých památek, městská hromadná doprava ve městě, případná city taxa - platí se na místě.



Orientační ceny vstupného: Bernské historické muzeum 5 CHF (1 CHF cca 25 Kč), muzeum Alberta Einsteina 2 CHF, lanovka na Aiguille du Midi 55,00 €.



Doporučené kapesné: min. 90 €




Změna programu vyhrazena.


Minimální počet cestujících k uskutečnění zájezdu je 40. V případě, že nebude tato minimální kapacita naplněna, zájezd se neuskuteční a my vám celou zaplacenou částku za zájezd vrátíme zpět.



Nástupní místa a orientační časy odjezdů:

Brno (18:00 od Janáčkova divadla, Rooseveltova ulice) - s příplatkem 300 Kč

Jihlava (19:00 z parkoviště u Billy, třída Legionářů) - s příplatkem 200 Kč

Praha (21:00 z parkoviště naproti Hl. vlak. nádraží, skleněné kopule) - bez příplatku

Plzeň (22:30 z parkoviště před bránou Škoda u pneuservisu, Tyllova ulice) - bez příplatku


Ubytování: různé

Strava: snídaně

Doprava: autokarem

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 16.01.2017)