Savojské Alpy (bez nočních přejezdů)

0
mapa_SavojskeAlpy IMG 0380 IMG 0416 IMG 0618 IMG 1052

Zájezd pořádá

BUS TOURIST s. r. o.
náměstí 5. května 285, 50002 Hradec Králové

Francie / Chamonix - Mont Blanc
V nabídce od: 21.12.2016
Kód zájezdu: 662

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

hvězdicovité výlety z jednoho místa
Mont Blanc – nejvyšší hora Evropy
nejkrásnější panoramata Alp
nejvyšší a nejnavštěvovanější části Alp
alpská jezera a vysokohorská příroda
pestrá nenáročná turistika
Chamonix – světové centrum horolezectví
Grenoble, Annecy, Aix-les-Bains


Ubytování: hotel

Strava: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Hradce Králové v 7.00 hodin. Možnost nástupu v Chlumci nad Cidlinou, v Poděbradech, v Praze (Černý Most) a v Plzni. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa. Průjezd po trase Norimberk, Karlsruhe, Freiburg do Francie, večení pozornost, ubytování.

2. den: Snídaně v hotelu, procházka centrem města Belfort k Vaubanově pevnosti se slavnou sochou Lva od Bartholdiho. Následně přejezd do ojedinělé oblasti nejkrásnějších vesnic Francie. Vinařská vesnička Château-Chalon a malebná vesnice Baume Les Messieurs s výjimečnou přírodní scenérií vysokých vápencových stěn pohoří Jura. Polední pozornost. Dojezd na ubytování v okolí Chambéry, večeře samostatně.

3. den: Snídaně v hotelu, prohlídka lázeňských středisek u tyrkysových alpských jezer a pod horským masivem Bauges. Dopolední návštěva Annecy - „Alpské Benátky“ se spletí úzkých uliček a poklidných kanálů. Oběd samostatně. Odpolední procházka v Aix Les Bains, přístav, kasino, lázeňské budovy, osobní volno s možností koupání. Večerní pozornost, návrat na stejné ubytování.

4. den: Snídaně v hotelu. Celodenní pobyt v oblasti Chamonix-Mont-Blanc, světoznámého turistického střediska pod nejvyšším vrcholem Evropy, Mont Blanc (4 808?m n. m.) a v místech prvních zimních olympijských her 1926. Polední pozornost. Možnost výjezdu lanovkou nebo vlakem, nenáročná turistika dle fyzické zdatnosti v okolí, panoramatické výhledy na úchvatné vrcholky světoznámých hor. Návrat na stejné ubytování, večeře samostatně.

5. den: Snídaně v hotelu, odjezd na dopolední výlet do světoznámého sportovního střediska Grenoblu, největšího města francouzských Alp. Procházka centrem s gotickými a renezančními památkami, osobní volno. Možnost výjezdu kabinkovou lanovkou k pevnosti nad městem Fort de la Bastille, nádherný výhled na celé město i okolní Alpy. Oběd samostatně. Odpolední výjezd do alpského pásma Belledonne k návštěvě sportovního centra Chamrousse v nadmořské výšce cca 1 750 metrů. Středisko vzniklo v 60. letech 20. stol. při příležitosti 10. zimní olympiády 1968. Nenáročná turistika s jedinečnými výhledy na okolní krajinu. Návrat na stejné ubytování, večerní pozornost.

6. den: Snídaně, přesun do regionu Franche Comté. Město Lons-le-Saunier s náměstím Svobody a sochou Rougeta de Lisle, skladatele Marseillaise a vinařské městečko Arbois. Oběd samostatně. Odpoledne Besancon, hlavní město regionu. Procházka historickou částí vystavěnou v ohybu řeky Doubs s dominantní pevností ze 17. století. Ubytování, večerní pozornost.

7. den: Snídaně, celodenní průjezd Francií a Německem. Polední pozornost. Návrat hraničním přechodem Rozvadov do České republiky. Příjezd do Prahy a Hradce Králové ve večerních hodinách.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 17.05.2019)