Kypr - Poznávání A Koupání

0
archeologicke-naleziste-pafos cerstve-plody-more-v-pristavu-pafos freska-z-kosteliku-archangelos-michael pristav-girne-se-nachazi-v-severni-casti-kypru vesnicka-pedoulas-v-pohori-trodos

Zájezd pořádá

Periscope Skandinávie, s.r.o.
Smetanova 347/9, Veveří, 60200 Brno

Kypr
V nabídce od: 09.11.2016
Kód zájezdu: 74SV

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Jako novinku jsme pro vás připravili další evropskou destinaci, ostrov, který nabízí mnoho zajímavého. Zájezd je plánován mimo hlavní letní sezónu, teploty tedy již nebývají tak vysoké, ale stále je možné se koupat v moři.
Na co se můžete těšit:
• pohodové tempo, možnost koupání, komfort malé skupiny
• vynikající kuchyni, která je směsicí řeckých, tureckých a orientálních vlivů
• poznávání zajímavých míst a procházky v přírodě
• archeologická naleziště zapsaná v UNESCO
• malebné vesničky, pravoslavné kostelíky a kláštery
• ochutnávku vína přímo ve vinařství
Zájezd nebude turisticky příliš náročný , ale několik procházek podnikneme. Ostrov je stále rozdělen na dvě části, nicméně situace je z bezpečnostního hlediska velmi dobrá a dlouhodobě zde k žádným incidentům nedochází. Na Kypru se žije daleko od ruchu pevninské Evropy a lidé jsou zde stejně jako klima velmi příjemní.


Ubytování: hotel

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: Dle aktuálního letového řádu odlet z Prahy nebo Vídně (svoz z Brna) do Larnaky. 

2. den: Projdeme se Larnakou a navštívíme kostel sv. Lazara, poté se vydáme se do vesničky Pano Lefkara, která je známá výrobou krajek a výrobků ze stříbra. Poté si prohlédneme rozvaliny starověkého Kourionu, jednoho z nejpůsobivějších archeologických míst ostrova. Zastavíme se také u jednoho z nejznámějších míst na Kypru – Afroditiny skály – a ubytujeme se v Pafosu (2 noci).

3. den: Dopoledne se vydáme na poloostrov Akamas. Nejprve podnikneme procházku s výhledem na moře u Afroditiných lázní. Během zastávky na oběd se budeme moci vykoupat. Cestou zpět do Pafosu se zastavíme v některé z malebných vesniček. Prohlédneme si Hrobky králů a archeologickou lokalitu Pafos, kde budeme moci obdivovat krásně dochované mozaiky (UNESCO). V přístavu bude také čas na večeři a procházku po promenádě. Návrat na ubytování.

4. den:  Zamíříme do vnitrozemí do pohoří Trodos. Uděláme si zastávku ve vesničce Omodos. Ochutnáme místní víno a pak vyrazíme na procházku ke Kaledonskému vodopádu. Přesuneme se do vesničky Pedoulas a prohlédneme si kostelík Archangelos Michail (UNESCO). 

5. den:  Dopoledne se vydáme do vesničky Kalo Panayotis a navštívíme kostel Ayios loannis Lampadistis (UNESCO). Následně se zastavíme v nejznámějším kyperském klášteře Kykos. Projdeme se po Artemidině stezce pod nejvyšším vrcholem Olympos, na níž budeme moci obdivovat krásný výhled i mohutné borovice. Poté se přesuneme do hlavního města Kypru Lefkósie (Nikózie). Protože budeme ubytovaní v centru, můžeme se projít večerním městem.

6. den:  Tento den věnujeme poznávání severní části ostrova. Po průjezdu hranicí se vydáme k hradu sv. Hilariona, prohlédneme si Augustiánský klášter v Bellapais a projdeme se v přístavu v Girne. V podvečer se přesuneme do oblasti Agia Napa. Ubytování nás čeká v hotelu u pláže. 

7. den:  Celodenní relax a odpočinek na pláži u hotelu v letovisku Agia Napa, koupání. Pláž se nachází nedaleko od hotelu. Zájemci se mohou s průvodcem vydat na procházku na mys Geco.8. den: Ráno transfer na letiště a odlet do Prahy a Vídně (svoz do Brna).

8. den: Ráno transfer na letiště a odlet do Prahy a Vídně (svoz do Brna).

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 09.05.2018)