Francie - Alsasko na kole - vinná stezka*

0
Francie - Alsasko.JPG Francie_alsasko_dreamstime_xl_41862187 Francie_alsasko_dreamstime_xl_46605717 Francie_alsasko_dreamstime_xl_46690405 Francie_alsasko_dreamstime_xl_52683236 Francie_alsasko_dreamstime_xl_55288492 Francie_alsasko_dreamstime_xl_59632973 Francie_alsasko_dreamstime_xl_62573343

Zájezd pořádá

CK Poznání s.r.o.
Palackého třída 2744, 53002 Pardubice

Francie
V nabídce od: 09.11.2016
Kód zájezdu: ala

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená
    • Cyklistika

Alsasko v sobě spojuje to lepší z Francie i z Německa. Jsou zde typické hrázděné domy, místní lidé sice mluví francouzsky, ale rádi a dobře mluví i německy. Taktéž lahodné bílé víno a alsaská kuchyně nám zprostředkuje gastronomický zážitek dle vynikajících receptů obou zemí. Typickým dekorem domů jsou čapí hnízda (čáp je symbolem Alsaska). Vše je čisté a upravené, ale nepřezdobené. Ubytujeme se ve stylovém hotýlku, odkud budeme za podpory autobusu vyrážet na jednodenní výlety.

Poznámka : Tento zájezd je pořádán ve spolupráci s CK Adventura.


Ubytování: hotel

Strava: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd v pozdních večerních hodinách, noční přejezd do městečka EGUISHEIM; výlet zvlněným pohořím mezi vinicemi do Rouffachu nebo CESTA PĚTI HRADŮ (Route des cinq Châteaux), jedno z nejkrásnějších měst Alsaska - COLMAR, centrum s radnicí a muzeum Unterlinden, dojezd do hotelu (50 km).

3. den: autobusem na HORU SV. ODILY - unikátní výhled na okolní krajinu, léčivá studánka, tajemná Pohanská zeď, na kole do kouzelného městečka OBERNAI, ROSHEIM s nejstaršími domy v Alsasku a nejkrásnějším románským kostelem, MOHLSHEIM se středověkým jádrem, ale také kolébka vozů Bugatti (50 km).

4. den: autobusem na hrad HAUT KOENIGSBOURG, vyložení kol a sjezd do Sélestatu, středověká městečka RIQUEWIHR a RIBEAUVILLÉ, vinicemi do HUNAWIHRU (opevněný kostel a chovná stanice čápů), zakončení v rodišti Alberta Schweizera - KAYSERSBERGU (50 km).

5. - 6. den: autobusem do sedla BONHOMME (949 m), na kole po hřebenové silničce budované za 1. světové války, mezi lesy a pastvinami VOGÉZ, dojezd do hotelu (65km) nebo nejkrásnější cyklostezka jižního Německa - vinařská oblast KAISERSTUHL (46 km), večerní odjezd domů, návrat 6. den v ranních hodinách.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 09.11.2016)