Porto A Azory Nejen Pro 55+

0
vila-franca-do-campo -2-54 -3-41 -4-37 -4-40 -4-42 -5-34 -71 ananasova-plantaz-na-ostrove-sao-miquel kaldera-sete-cidades-na-ostrove-sao-miquel pobrezi-ostrova-sao-miquel porto-portske-vino-vdecny-suvenyr

Zájezd pořádá

Periscope Skandinávie, s.r.o.
Smetanova 347/9, Veveří, 60200 Brno

V nabídce od: 30.01.2016
Kód zájezdu: 63SV

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky

NÁŠ TIP NA KLIDNOU DESTINACI . Málo objevená evropská exotika na samém konci Evropské unie a daleko v Atlantském oceánu. Vychutnejte si dobré portské víno, osvěžte se mořských vzduchem a relaxováním v termálních koupalištích. Během více jak čtyřdenního pobytu na ostrově Săo Miguel objedeme ostrov kolem dokola, seznámíme se s dávnou námořní a velrybářskou historií a dějinami, jejichž významu si je vědoma i Evropská unie, která podporuje zdejší turistický ruch. Ostrov oplývá mnoha přírodními krásami. Užijeme si klidu a pohody v pěkném hotelu na dohled moře. Pokud je Vám více jak 55 let, je cena pro Vás o 2 000 Kč nižší!


Ubytování: hotel

Strava: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:  Odpoledne let Praha - Porto (v době tisku katalogu je plánován přímý let). Transfer na ubytování. Procházka po břehu řeky Douro. Možná vás však vtáhne do děje některá pouliční hudební nebo divadelní skupina.

2. den:  Celodenní prohlídka Porta, metrem a pěšky. Historický střed města kolem katedrály je chráněn UNESCO. Procházka kolem hradeb k dvoupatrovému mostu Dom Luis I. Oba břehy řeky Douro jsou centrem turistického dění. Na jihu najdete vinařské podniky produkující známé portské víno a užijete si krásné pohledy na řeku, lodě a protilehlé staré město. Budeme se toulat po pěkných místech historického města, pestrého nejen všemi stavebními styly. K nejzajímavějším místům patří katedrála, velké kachlíkové mozaiky na nádraží Sao Bento nebo na fasádě kostela Igreja de Santo Ildefonso, tržnice i věž Torre dos Clérigos. Transfer na hotel.

3. den: Dopoledne se můžete vyfotit v nejkrásnějším knihkupectví světa - secesní Livraria Lello. Porto si jistě vaši přízeň získá a vy se až do odjezdu na letiště, který je plánován na odpoledne budete toulat po tržištích, starém městě i po nábřeží. Odpolední odlet na Azorské ostrovy. Přistaneme na ostrově Sao Miguel blízko města Ponta Delgada, Transfer na hotel do nedalekého sídla Vila Franca do Campo. Večeře (v ceně zájezdu).

4. den: Prohlídka nejrušnějšího města ostrova Ponta Delgada, které je více jak 500 let staré. Dlouhé úzké ulice s desítkami honosných budov, přímořskou promenádou a pevností. Možnost návštěvy botanické zahrady s ukázkou flóry, kterou lze na ostrově vidět. Poté se vydáme do oblasti čajových plantáží s muzeem a dodnes funkčním zařízením z 19 stol. na zpracování světoznámé značky čaje Gorreana Tea. Večeře (v ceně zájezdu).

5. den:  Výlet do Furnasu, po cestě zastávka na vyhlídce Santa Iria s okouzlujícím výhledem na vnitrozemí a severní pobřeží. Příjezd do vesničky Furnas, proslulé sopkou a tzv. Caldeiras s kouřícími gejzíry a horkými vřídly, která jsou zdrojem léčivého bahna a minerální vody. Místo je známé i typickým pokrmem cozido, který se připravuje v hrnci, zakopaném do země a ohřívaném vulkanickou párou. Návštěva rajské zahrady s jezírky Terra Nostra – jedné z nejkrásnějších botanických zahrad na ostrově, kde vám bujná exotická vegetace doslova vyrazí dech. Návrat na hotel. 

6. den: Výlet do chráněné přírodní rezervace Lagoa do Fogo (Ohnivé jezero), která je bezesporu jednou z největších přírodních atrakcí ostrova. Dno vyhaslého kráteru, který vznikl erupcí v r. 1563, vyplňuje mystické modré jezero dlouhé dva kilometry. Okolní vysoké kopce s endemickou vegetací vytvářejí v kombinaci s písčitými plážemi nádherné scenerie. Večeře (v ceně zájezdu).

7. den: Vydáme se na prohlídku západní strany ostrova, které dominuje sopečný masiv Sete Cidades. Po cestě zastávka na vyhlídce Vista do Rei, která nabízí jeden z nejkrásnějších panoramatických výhledů na ostrově, a to na dvě jezera – modré a zelené – v obrovském sopečném kráteru s obvodem až 12 kilometrů a kolmými stěnami vysokými 300 metrů. Po cestě navštívíme dílnu, kde se dodnes vyrábí keramika podle tradiční receptury.  8. den: V Ponta Delgada ještě navštívíme ananasovou plantáž. Odlet do Prahy přes Lisabon.

8. den: V Ponta Delgada ještě navštívíme ananasovou plantáž. Odlet do Prahy přes Lisabon.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 16.08.2019)