Vánoce a Silvestr v Nepálu

0
Pókhara Bhaktapur Buddhistický oltář Loďky na jezeře Phéva, Pókhara Lodž v Astamu Mezi Dampusem a Phédi NP Čitván Obětní květiny na ulici v Pátanu Ochránci chrámu, Bhaktapur Pozorování zvěře v NP Čitván Spalovací gháty – Pašupatináth v Káthmándú Svajambhunáth Večeře u řeky Víra, Bhaktapur Výhled na vysokohorské velikány, Pókhara

Zájezd pořádá

CHINA TOURS, s. r. o.
Vítězné náměstí 2, 16000 Praha 6

Nepál
V nabídce od: 16.10.2014
Kód zájezdu: 10014

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: plná penzestrava: plná penze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Tento zájezd je horským střípkem v naší silvestrovské mozaice. Vyzkoušejte dovolenou, kde den za dnem plyne v příjemném tempu, na vlně poznávání, ale i pohody a oddechu v krásném prostředí nejvyšších hor planety. Nejedná se o fyzicky náročnou akci, i když pár kilometrů ujdeme i pěšky v kopcích nad Pókharou, volnější 6. den v okolí Astamu lze využít i k celodennímu výletu. Další program nás zavede na zajímavá místa, jako jsou Káthmándské údolí a jeho královská města, pevnost v Górkhce, jezero Phéva i NP Čitván. Věříme, že program osloví ty z vás, kteří chtějí zužitkovat volný čas kolem svátků k poznání tak zajímavé země, jakou Nepál bezesporu je.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků


Ubytování: hotel ***

Strava: plná penze
snídaně, polopenze, plná penze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den:

3. den: Káthmándské údolí : opičí chrám Svajambhunáth , jehož oči shlíží z pahorku na celé údolí; Tibeťané a jejich stúpa Bódhnáth ; nejposvátnější místo nepálských hinduistů Pašupatináth a svatí mužové .

4. den: Bhaktapur – Pókhara : dopoledne přelet do příjemné Pókhary – druhého největšího města Nepálu, jež se nám stane základnou pro výlet do podhůří Himálaje; projížďka lodičkou po jezeře Phéva k ostrůvku Tál Bárahí ; krátký, ale prudší výšlap k pagodě Míru – fantastické výhledy na jezero, město a hřeben osmitisícových Annapúren a posvátnou Mačhapučhre , přezdívanou "Rybí ocas"; příjemná štědrovečerní večeře .

5. den: Pókhara – Astam : přesun džípy a pak nalehko pěšky do ekolodže v 1600 m n.m. proslulé dechberoucími západy slunce a panoramatickým výhledem na zasněžené himálajské hřebeny ; odpoledne věnované zastavení a vychutnání klidné krásy přírody v kopcích nad rušným životem měst – kdo bude chtít, pokusí se uplést bambusový koš a může pomoci uvařit našemu kuchaři večeři.

6. den: Astam – Dampus : půldenní pěší túra podhůřím Himálaje ve výšce kolem 1700 m n.m. do vesnice Dampus – cesta vede horskými usedlostmi a rýžovými políčky , kde není nouze o úsměvy místních lidí.

7. den: Dampus – Pókhara : z Dampusu cca 2,5 h pěšky do vesnice Phédy a pak džípy sjezd do hotelu v Pókhaře – cestou zastávka v Muzeu horolezectví .

8. den: Pókhara – Górkha – řeka Trišulí : přejezd do kolébky nepálského národa, rodného města sjednotitele země Prthví Nárájana Šáha a sídla někdejší královské rodiny – opevněný palác Górkha Darbar s výhledy na osmitisícovou Dhaulágirí ; nocleh v příjemném rezortu u řeky Trišulí.

9. den: rišulí – Čitván: příprava člunů a následně splutí části řeky zakončené obědem ; odpoledne přejezd na jih země k NP Čitván.

10. den: Národní park Čitván : pobyt v nejstarším NP Nepálu, jenž je domovem 700 druhů volně žijících živočichů, včetně krále džungle tygra indického a nosorožce indického – navštívíme původní vesnici etnika Tharu , absolvujeme safari a projedeme se na slonech i člunem za gaviály; večer taneční vystoupení v krojích ; pro zájemce možnost strávit noc v pozorovací věži v džungli .

11. den: Čitván – Káthmándú : půldenní přejezd do Káthmándú – dle času příjezdu královské náměstí Darbar , volno na poslední nákupy a slavnostnější večeře před příchodem nového roku .

12. - 13. den: Káthmándú : ráno fakultativně možnost letu k Mt. Everestu ; toulky křivolakými uličkami čtvrti Thamel ; večerní či noční odlet z Nepálu a 13. den přílet do ČR.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 25.10.2021)