To nejlepší z Tibetu a Nepálu

0
Buddhovy oči na stúpě Kumbum, Gjance Bhaktapur Gjance - Buddha Jezero Jamdok Káthmándú - Durbar Square Mt. Everest Mt. Everest ze severu Nepálec Nepálské děti Pašupatináth Potála – tzv. Červený palác Stupa nad Gandänem Svajambhunáth Tibetský mnich Tradiční tibetská restaurace

Zájezd pořádá

CHINA TOURS, s. r. o.
Vítězné náměstí 2, 16000 Praha 6

Nepál
V nabídce od: 10.10.2013
Kód zájezdu: 6140

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Magickou atmosférou prostoupené chrámy a kláštery. Nedozírné pláně s pasoucími se jaky a majestátní zasněžené osmitisícové velikány. To je Tibet. Zavedeme vás na nejkrásnější a nejznámější místa této stále ještě civilizací málo dotčené, nicméně pod vlivem Číny se velmi rychle měnící tajuplné země na "střeše světa". Z výšin náhorní planiny pak hlubokými zelenými údolími sjedeme na druhou stranu nejvyššího pohoří na světě – do Nepálu. Zde budeme obdivovat zručnost a umění starých mistrů v bývalých královských městech Káthmándského údolí a pozorovat překotný život v úzkých křivolakých uličkách kontrastující s nekonečným tichem Tibetské náhorní plošiny.
Poznámka:

Zájezd lze individuálně prodloužit programem v Bhútánu – více informací v kanceláři.
Velikost skupiny:

6–16 účastníků
Náročnost:

Upozorňujeme na zvýšenou náročnost zájezdu – v Tibetu se pohybujeme v nadmořské výšce až okolo 5000 m. Pro zájezd není nutná žádná extrémní fyzická zdatnost, spíš momentální dobrý zdravotní stav a schopnost aklimatizace.


Ubytování: hotel ***

Strava: snídaně
snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha –  Peking : dle času příletu případná prohlídka města – lamaistický klášter Yonghegong (Jung-che-kung); večer typická čínská specialita –  pekingská kachna .

3. den: Peking –  Lhasa : ráno přelet do hl. m. Tibetu – bývalé letní sídlo dalajlamů Norbulinka , uličky staré Lhasy, náměstí Barkhor .

4. den: Lhasa : impozantní bývalé sídlo dalajlamů –  Potála ; jeden z největších klášterů tzv. sekty žlutých čepic – klášter Sera .

5. den: Lhasa : půldenní výlet do kláštera Gandän ležícího v nádherné scenérii přírodního amfiteátru vysoko nad údolím řeky Kjičchu (4300 m); nejstarší chrám ve Lhase Džokhang .

6. den: Lhasa – Gjance: celodenní přejezd kolem posvátného jezera Jamdok přes pětitisícový průsmyk s nádherným výhledem na 7200 m vysokou horu Nanťingaca.

7. den: Gjance – Žikace : klášter Palkhor-čchöde s jednou z největších stúp v Asii Kumbum , nad starým tibetským městem tyčící se pevnost Gjance ; odpoledne přesun do Žikace –  poutní okruh kolem kláštera k monumentální zrekonstruované pevnosti .

8. den: Žikace – Šäkar: jeden z nejvýstavnějších tibetských klášterů a sídlo pančenlamů Tašilhünpo ; odpoledne přejezd přes průsmyk Gjaco (5220 m) do Šäkaru.

9. den: Šäkar –  základní tábor Mt. Everestu  : odbočka do základního tábora (5200 m) nejvyšší hory světa, 8850 m vysoké Matky hor  odpoledne pěší návštěva základního tábora; nocleh v klášterní ubytovně nedaleko Rongphu –  nejvýše položeného kláštera na světě .

10. den: Rongphu –  tibetská hranice : východ slunce nad Everestem; celodenní přejezd směrem na tibetsko-nepálské hranice s výhledem na další osmitisícové vrcholy , zejména nejnižší osmitisícovku Šišapangma .

11. den: Hranice –  Káthmándú : celodenní přesun do Nepálu a dále hlubokým lesnatým údolím ; večerní Káthmándú – obchodní čtvrť Thamel .

12. den: Káthmándské údolí : celodenní okruh pronajatým mikrobusem – hinduistické centrum Pašupatináth se spalovacími gháty, bývalé hlavní město Bhaktapur , tzv. opičí chrám se stúpou Svajambhunáth s výhledem na celé údolí.

13. - 14. den: Káthmándú – Praha: dopoledne volno na nákupy, nebo fakultativně možnost letu k Everestu ; další královské město Pátan  a odpoledne odlet, přílet do ČR 14. den.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 24.08.2017)