Sardinie a Korsika (ostrovní perly)

0
20 Kors CIMG3075 CIMG6003 CIMG6223 CIMG7752 DSC04946 DSCI2610 IMG 20121002 125738 IMG 20121002 144919 IMG 7639

Zájezd pořádá

BUS TOURIST s. r. o.
náměstí 5. května 285, 50002 Hradec Králové

Francie / Korsika
V nabídce od: 16.01.2013
Kód zájezdu: 665

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: apartmánubytování: apartmán
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

dvě ostrovní perly Středomoří
ubytování vždy na jednom místě
čarokrásná flóra i fauna, horské masívy
přírodní ráj s překrásnými plážemi
ostrovy plné historie, pirátů a pašeráků
Korsika – rodný ostrov Napoleona Bonaparte
Bonifacio – „černá perla“ Korsiky
Costa Smeralda – nejexkluzivnější pobřeží


Ubytování: apartmán

Strava: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Hradce Králové v 11.00 hodin, možnost nástupu v Chlumci nad Cidlinou, v Poděbradech, v Praze (Černý Most) a v Plzni. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa a přes Mnichov do Rakouska.Večerní pozornost, Brennerským průsmykem do Itálie.

2. den: Snídaně, dopolední trajekt z italského přístavu Livorno na ostrov Sardinii. Během plavby výhledy na ostrovy Capraiu, Elbu a Korsiku. Polední pozornost. Odpoledne připlutí do Olbie. Přesun na severní část do oblasti Costa Paradiso, ubytování v apartmánech u moře v typickém rybářském městečku Isola Rossa, večeře od stewarda.

3. den: Po snídani odjezd do nejmalebnějšího města Sardinie se španělským původem – Alghera, nazývaného také „malá Barcelona“. Ve městě dodnes vládne španělský, resp. katalánský duch, neboť většina obyvatel dodnes mluví katalánštinou a proto jsou i názvy ulic psány dvojjazyčně. Historické jádro se zbytky středověkého opevnění a věžemi lemuje pobřežní promenáda Magellano s přístavem, luxusními bary, restauracemi a obchody s nabídkou výrobků především z červeného korálu. Již z pěší promenády lze dohlédnout ke kouzelnému mysu Capo Caccia. Polední pozornost. Odpoledne přejezd okolo areálu nuraghského sídliště Palmavera k oblasti mysu Capo Caccia. Členité a velmi strmé skalnaté útesy s malebnými plážemi, vyhlídky na záliv u Alghera. Dle stavu moře možnost sestoupení po 654 schodech vytesaných do skalního masivu k romantické Neptunově jeskyni, vytvořené erozním působením mořské vody nebo koupání či turistika. Návrat na stejné ubytování, večeře od stewarda.

4. den: Snídaně, přejezd přes členité vnitrozemí údolím Valle della Luna, hornatou částí La Gallura, oblastí vinic, kamenů, zelených strání a hájů korkových dubů do nejluxusnější a nejdražší oblasti Sardinie – Costa Smeraldy (Smaragdové pobřeží). Území, které nabízí jedinečné pohledy na nejkrásnější části u Středozemního moře, zátoky, útesy a smaragdovou barvu vody. Hlavní oblast dovolené celebrit celého světa, hollywoodských hvězd a královských rodin. Prohlídka některého z prázdninových středisek s přístavem luxusních jachet. Polední pozornost. Přesun do oblasti Palau a výstup na skalisko Roccia dell´Orso, žulový útvar, který byl vymodelován erozní činností do tvaru připomínajícího medvěda. Panoramatický výhled na Národní park ostrovů La Maddalena, toto početné souostroví tvoří sedm ostrovů a více než 40 malých ostrůvků. Krátká zastávka v malebném městečku Santa Teresa Gallura, procházka centrem města. Návrat na stejné ubytování.

5. den: Snídaně, dopoledne pobyt ve starobylém pobřežním městě Castelsardo. Prohlídka dominantního hradu, panoramatické vyhlídky, procházka po útesech a v historickém jádru v úzkých uličkách s obchůdky s charakteristickými proutěnými a tkanými výrobky. Odpoledne mys Falcone, výhled na Národní park ostrova Asinara. Původně rybářské městečko Stintino se španělskou věží a jednou z nejslavnějších pláží Sardinie La Pelosa s neuvěřitelně zbarveným mořem, luxusními rezidencemi a krásnými plážemi s možností koupání a turistiky na útesech. Při návratu zastávka u přírodního skalního útvaru Roccia dell Elefante, tvar slona vytvořený erozní činností. Večerní pozornost, ubytování opět na stejném místě.

6. den: Snídaně, uvolnění apartmánů. Trajektem přejezd na Korsiku. Prohlídka Bonifacia, „černé perly Korsiky“. Nejkrásnější a nejpůsobivější opevněné město ostrova vystavěné na strmých křídových útesech. Zachovalé historické centrum města uvnitř hradeb s vyhlídkou na ostrov Sardinii. Polední pozornost. Osobní volno s možností koupání u skalisek nebo procházky po pobřežních útesech s panoramatickými výhledy na město, okolní malé ostrůvky nebo toulání se v historickém jádru města (katedrála, pevnost, schodiště krále Aragonského, námořní hřbitov, množství hospůdek a obchůdků s charakteristickými výrobky z korku a červeného korálu). Přesun podél východního pobřeží lemovaného písečnými plážemi do jižní části ostrova na ubytování v mobilhomech, večeře od stewarda.

7. den: Snídaně, výjezd do horského vnitrozemí přes přehradu Ospedale ke starodávné horské vesničce Zonza. Krátká zastávka a pokračování k průsmyku Col de Bavella (1 218 m n. m.). Pěší turistika dle fyzické zdatnosti v okolí grandiozních žulových jehel na známé horské trase GR 20, která prochází nejkrásnějšími částmi celé Korsiky. Polední pozornost. Odpoledne návrat údolím potoka Polischeli a soutěskou Solenzara na stejné ubytování, osobní volno s možností koupání, večeře od stewarda.

8. den: Snídaně, dopolední výlet do oblasti jihozápadní části ostrova. Členité pobřeží se strážními věžemi a různými skalními útvary (např. Lví skála), nejtypičtější město Korsiky – Sarténe, kde na vás z úzkých křivolakých uliček dýchne duch minulosti krevní msty a pirátských výprav. Procházka ulicemi s typicky strohými žulovými domy, Chrám sv. Marie. Odpoledne odpočinek v jednom z nejoblíbenějších letovisek Korsičanů – Proprianu, osobní volno s možností koupání v průzračné vodě či procházek podél členitého pobřeží. Polední pozornost. Přes vnitrozemí malebnou scenérií hustých smíšených lesů a vesniček v Alta Rocca do rušného letoviska Porto Vecchio, ležícího v nejchráněnějším cípu hlubokého zálivu jihovýchodní části ostrova. Večerní prohlídka přístavního a lázeňského města, procházka historickým jádrem s citadelou, výhled na přístav a oblast těžby mořské soli. Návrat na stejné ubytování.

9. den: Snídaně, dopolední přesun podél východního pobřeží do Bastie. Prohlídka největšího města a přístavu na Korsice – náměstí Saint Nicholas s ponorkou Casabianca, několik nádherných kostelů, staré město s úzkými uličkami, přístav s citadelou. Polední pozornost. Rozloučení s ostrovem, odpolední trajekt z Korsiky, večer vylodění v italském Livornu. Přejezd přes Itálii do Rakouska.

10. den: Pokračování cesty zpět do České republiky, průjezd Rakouskem a Německem, příjezd do Prahy a Hradce Králové v poledních hodinách.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 29.07.2019)