Velká cesta říší Středu

0
Kamenný les u Kunmingu Čínský chlapeček Dali – pod vrcholky pohoří Cangshan Dlouhá zeď Hrající si pandy velké Lijiang  – podvečerní uličky starého města Lijiang – palác rodiny Mu Lijiang – střechy starého města Lijiang – tancující ženy menšiny Naxi Velká čínská zeď u Pekingu Vrchol Desetitisíce Buddhů na hoře Emei Xi'an – Hliněná armáda Yangshuo – řeka Yulong Zakázané město Zhouzhuang - malebné vodní kanály

Zájezd pořádá

CHINA TOURS, s. r. o.
Vítězné náměstí 2, 16000 Praha 6

Čína
V nabídce od: 25.10.2012
Kód zájezdu: 5657

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Dlouhá zeď, panda, rýže, čaj, hedvábí, bojová umění... Je mnoho věcí, které vás určitě napadnou ve spojitosti s Čínou. Na velké cestě říší Středu poznáte to nejlepší a nejzajímavější z její tradice i současnosti. Podáme si ruce s bohatou čínskou historií při prohlídce Pekingu a Xi'anu, atmosféry buddhismu se nadechneme při putování na posvátnou horu a po vzoru místních poutníků tu přivítáme východ slunce. Navštívíme typické středověké městečko, poznáme i ruch největších a nejmodernějších ekonomických center 21. století. Uchvátí nás krása jihočínské přírody i umění starých zahradníků při odpočinku v tradičních čínských zahradách. Projdeme se rýžovišti a proplujeme pohádkovou krajinou mezi homolovitými kopečky. To vše, a určitě nejen to, zažijete na opravdu velké cestě opravdu velkou zemí.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků


Ubytování: hotel **

Strava: vlastní
U tohoto zájezdu není žádné stravování zahrnuto v ceně – hlavním důvodem je, že tento zájezd je koncipován v úrovni **, což odpovídá i úrovni ubytování a hotely kategorie ** nemají většinou restaurace, nelze tam tedy zajistit ani snídaně. Určitě se ale nemusíte bát, že byste hladověli… Snídaně: V hotelech bývá varná konvice (nebo na chodbě termosky s horkou vodou) i sáčky s čajem, jen pokud máte rádi kávu, je třeba si ji vzít z domova, a k tomu si během předchozího dne můžete něco zakoupit v obchodech. Někde je možné snídani zajistit přímo v hotelu, nebo se dá zajít do blízké restaurace (stánku na ulici) na rychlou „čínskou“ snídani (knedlíčky/placky). V každém případě vždy průvodce předem informuje, která varianta bude u daného ubytování možná.Obědy: Většinou se z časových důvodů speciálně neřeší – na památkách/výletních místech bývají různé stánky s občerstvením (placky, nudle, knedlíčky, grilované špejle). V každém případě doporučujeme mít po celý den u sebe dostatek balené vody apod.Večeře: Je hlavním jídlem dne a průvodci ji pro zájemce organizují – vždy nabídnou, kdo má zájem jít na společnou večeři, zavedou vás do některé vytipované restaurace či jídelny a pomohou s výběrem. Výše veškeré útraty za jídlo a nápoje je tedy na zájezdu zcela v rukou klientů – dle volby úrovně stravování je třeba počítat s 10–15 USD/den.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha –  Peking : odpoledne přílet a procházka starými mizejícími uličkami Pekingu; večer fakultativně místní specialita –  pekingská kachna .

3. den: Peking : celodenní výlet na Dlouhou zeď , nazývanou také Velká čínská zeď – procházka po Zdi; cestou zastávka u olympijských sportovišť –  Ptačí hnízdo, Vodní kostka .

4. den: Peking : lamaistický chrám Yonghegong (Jung-che-kung) a konfuciánská akademie ; prohlídka areálu Letního paláce  – letní sídlo čínských císařů na břehu jezera Kunming (Kchun-ming) v podhůří Západních hor; večer představení pekingské opery .

5. den: Peking : procházka po náměstí Nebeského klidu (Tchien-an-men) a prohlídka tzv. Zakázaného města  – nejrozsáhlejší palácový komplex na světě; návštěva chrámu Nebes  – místo, kam se chodívali „synové nebes“ modlit za dobrou úrodu; noční přejezd lehátkovým vlakem.

6. den: Xi'an (Si-an): proslulá Hliněná armáda  – posmrtná armáda prvního čínského císaře; Velká mešita  a večerní procházka muslimskou čtvrtí.

7. den: Xi'an : taoistický klášter Osmi nesmrtelných , pagoda Malé divoké husy z 8. stol.,  monumentální  14 km dlouhé hradby ; odpoledne/večer odjezd lehátkovým vlakem.

8. den: Chengdu (Čcheng-tu) –  Baoguo (Pao-kuo): unikátní chovná stanice pandy velké ; přejezd do lázní Baoguo – dle času fakultativně možnost odpočinku v horkých pramenech .

9. den: Baoguo – Emeishan   (E-mej-šan): výstup nebo výjezd autobusem a lanovkou na  jednu ze čtyř posvátných buddhistických hor  Emei (3099 m) – cestou prohlídka klášterů a nocleh v hotelu v horách.

10. den: Emeishan – Leshan (Le-šan):  východ slunce na posvátné hoře a sestup/sjezd do Baoguo; přejezd do Leshanu a prohlídka areálu Velkého Buddhy  (největší sedící Buddha na světě – 71 m); noční přejezd lehátkovým vlakem.

11. den: Panzhihua  (Pchan-č'-chua)  – Lugu  (Lu-ku): vyhlídková cesta nádhernou krajinou JZ Číny  ke křišťálovému horskému jezeru Lugu ve výšce 2685 m, jehož okolí obývá  jedinečné matriarchální etnikum  Mosu. Pozn.:  V letním termínu bude návštěva jezera Lugu z důvodu špatné dostupnosti nahrazena dnem navíc v Lijiangu a okolí – vesnička Baisha (Paj-ša) , park Tůně černého draka. (Z Panzhihua bude celodenní přejezd přímo do Lijiangu.)

12. den: Lugu –  Lijiang  (Li-ťiang): půldenní přejezd do oblasti obývané zajímavou národnostní menšinou Naxi (Na-si) – cestou překročení Dlouhé řeky , procházka 600 let starým městečkem .

13. den: Lijiang : půldenní výlet a nenáročná procházka téměř 4 km hlubokou soutěskou Tygřích skoků podél Dlouhé řeky pod 5596 m vysokou Sněžnou horou Nefritového draka ; prohlídka paláce bývalé vládnoucí rodiny Mu .

14. den: Lijiang – Dali (Ta-li): přejezd do městečka na březích jezera Erhai (Er-chaj) –  projížďka po jezeře s návštěvou bývalé rybářské vesnice a fakultativně  typickým venkovským obědem .

15. den: Dali – Kunming (Kchun-ming): návštěva rozsáhlého areálu Tři pagody z 9. stol. –  nejvyšší měří 70 m ; fakultativně výjezd lanovkou na vrchol pohoří Cangshan (Cchang-šan) do výšky 3920 m s nádhernými výhledy ; odpoledne přejezd linkovým autobusem do Kunmingu.

16. den: Kunming  – Yangshuo (Jang-šuo): „město věčného jara“  a  výlet do unikátního Kamenného lesa s až 30metrovými vápencovými věžemi; přelet do Guilinu (Kuej-lin) a následný přejezd do Yangshuo.

17. den: Yangshuo  –   městečko v pohádkové krajině homolovitých kopečků : dopoledne možnost tradiční čínské masáže; odpoledne plavba po řece Li mezi homolemi.

18. den: Yangshuo : celodenní nenáročný cyklo/motovýlet mezi rýžovými políčky – výstup na Měsíční "horu" (380 m) s neopakovatelným výhledem na do nekonečna se táhnoucí homole .

19. den: Yangshuo – Longji (Lung-ťi): výlet na terasovitá rýžová pole v oblasti Dračí hřbet, obývané zajímavými etniky  Zhuang (Čuang) a Miao (Miao); noční přejezd lehátkovým vlakem.

20. den: Shenzhen (Šen-čen): dopoledne příjezd do supermoderního velkoměsta (zvl. ekon. zóna) – souzvuk subtropické přírody s moderní architekturou; odpoledne odpočinek na pláži Jihočínského moře .

21. den: Shenzhen – Hongkong  – Praha: ráno přechod hranice do Hongkongu – výjezd lanovou dráhou na Victoria Peak s výhledem na celý ostrov, rušné ulice moderního velkoměsta, pohled na večerní panorama  z městské části Kowloon; večer odlet, přílet do ČR 22. den.   PRODLOUŽENÍ DO SUZHOU A ŠANGHAJE:

22. den: Shenzhen –  Šanghaj : 21. den večer návrat zpět do Shenzhenu; dopoledne přelet do Šanghaje –  nábřeží Bund (centrum života šanghajské smetánky 30. let 20. stol.); večer obchodní třída Nanking .

23. den: Šanghaj – Suzhou (Su-čou): ráno přejezd vlakem do města kdysi nazývaného „Benátky Východu“ – světoznámé zahrady čínských úředníků  možnost návštěvy dílny na výrobu hedvábí .

24. den: Suzhou –  Zhouzhuang (Čou-čuang) – Šanghaj: ranní posezení v zahradě Mistra rybářských sítí ; přejezd do malebného „vodního městečka“  protkaného nesčetnými kanály – architektura dynastií Qing (Čching) a Ming; večer dojezd do Šanghaje.

25. den: Šanghaj  – Praha: prohlídka „města 3. tisíciletí“ v moderní části Pudong (Pchu-tchung) – vyhlídka ze 492 m vysoké budovy SWFC, fakultativně projížďka nejrychlejším (magnetickým) vlakem na světě , zanikající staré čínské město ; v noci odlet, přílet do ČR 26. den.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 18.09.2018)