Francie - Provence

0
Foto - Francie - Francie / Provence 001 002 003 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 017 018 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 034 035 036 037 038 Foto - Francie - Francie / Provence Foto - Francie - Francie / Provence Foto - Francie - Francie / Provence Foto - Francie - Francie / Provence Foto - Francie - Francie / Provence Foto - Francie - Francie / Provence Foto - Francie - Francie / Provence Foto - Francie - Francie / Provence Foto - Francie - Francie / Provence

Zájezd pořádá

Jana Koderová - CK Levante
Trstěnice 5, 56957 Trstěnice

Francie
V nabídce od: 08.11.2011
Kód zájezdu: F008

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: vilaubytování: vila
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Příroda a lidé vytvořili v Provence nádherné krajiny a hluboce zakořeněné tradice. Zde zasadili Řekové 600 let př.n.l. první francouzskou vinici a zavedli umění vína.

Dnes se pokračovatelé této tradice – červená, růžová a bílá provensálská vína – pěstují v této středomořské půdě, jejíž charakter je stejně silný a robustní jako zdejší vinaři. Provensálský vinohrad, který zkrášluje mnoho význačných a prestižních lokalit, představuje pro příznivce příjemného životního stylu báječné místo k poznávání.

Provence, jedna z neodolatelných oblastí Francie, se rozkládá na jihovýchodě země galského kohouta. Z geografického hlediska se táhne od sněhem pokrytých vrcholků jižních Alp až k rovinám Camargue a pobřeží Středozemního moře. Tyto přírodní hranice obepínají krajinu roklí a kaňonů, levandulových polí a sluncem zalitých pláží.
Dávné hranice Provence dodnes symbolicky hlídají opevněná města a vrcholky kopců jsou posety vesnicemi, které své polohy využívaly k ochraně před nepřátelskými útoky. Vnitrozemí Provence si i přes množství návštěvníků dokázalo zachovat svůj nenapodobitelný charakter. Dodnes zde najdete řadu památek připomínajících místní nejstarší obyvatele, Řeky, Římany, ale také nájezdné Saracény. Svou stopu tu zanechali schizmatičtí papeži i místní vládcové, kteří často měnili spojence.

Provence je krajem, který svou barevností již dávno okouzlil řadu malířů. Modré nebe, fialové lány levandule, žluté, modré a oranžové fasády domů prozářené sluncem, které zde svítí v průměru 300 dnů v roce, vás okouzlí i dnes.

Provence je spojena s teplem, vůní levandule, dobrým jídlem a vínem. Regionálním pokrmům z mořských ryb a jehněčího masa dodávají chuť a vůni růžový česnek, černé olivy, artyčoky a houby, i směs rozmarýnu a tymiánu.


Ubytování: vila
Venkovský dům na vlastním pozemku, 4 dvojlůžkové ložnice, kuchyně, 2x koupelna a WC, obývací pokoj, terasa se zahradním nábytkem.

Strava: snídaně
Snídaně i večeře - možnost vlastního vaření, možnost nákupu potravin v místě.

Doprava: autokarem
Autokarem, nebo pohodlným klimatizovaným mikrobusem, odjezd z Prahy, Berouna, Rokycan a Plzně. Minimální počet osob nutný pro realizaci zájezdu = 7.

Program zájezdu

1. den: (pá): odjezd z Prahy ve 14:00 hod, transfer přes Německo do Francie

2. den: (so): dopoledne příjezd do Pujaut , ubytování, osobní volno k inidividuální prohlídce města, nocleh

3. den: (ne): Orange - prohlídka města, Pont du Gard - akvadukt, možnost koupání, návrat na ubytování, nocleh

4. den: (po): snídaně, celodenní výlet do Nimes - prohlídka města, přírodní rezervace Camarque, Aigues Mortes - prohlídka, nocleh

5. den: (út): snídaně, celodenní výlet do Arles - prohlídka města, Les Baux de Provence a Tarasconu, nocleh

6. den: (st): snídaně, celodenní výlet do pohoří Lubéron - národní park - městečka Apt, Roussillon, Bonnieux, Gordes

7. den: (čt): snídaně, celodenní výlet do Montpellier a okolí, spojený s koupáním u moře, nocleh

8. den: (pá): snídaně, celodenní výlet do Avignonu, nocleh

9. den: (so): snídaně, v dopoledních hodinách přejezd do Valence - prohlídka města, krátká zastávka v Grenoble, následuje noční přejezd přes Švýcarsko a Německo do ČR

10. den: (ne): návrat do ČR v dopoledních hodinách

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 30.10.2020)