Příroda severního Norska - Lofoty a Vesterály

0
Norsko-Vesterály Norsko-Lofoty Aa Norsko-Nusfjord Norsko-severní polární kruh norský kostelík

Zájezd pořádá

LIKIDIS TRAVEL, s.r.o.
Josefská 3, 60200 Brno

Norsko / Lillehammer
V nabídce od: 09.03.2011
Kód zájezdu: 236787

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění
    • Krásy přírody

OSLO - LILLEHAMMER- TRONDHEIM - SNASA - LAKSFOSSEN - NARVIK - VESTERÁLY - LOFOTY - ANDALSNES - CESTA TROLLŮ - GEIRANGER - HAMAR

za krásami nádherné přírody Norska až za polárním kruhem, do země fjordů, vikingů a tajemných ság i horských skřítků Trollů


Ubytování: hotel
7x ubytování v turistických hotelech (převážně 4lůžkové pokoje)

Strava: snídaně
7x snídaně

Doprava: autokarem
TRASA - Havířov, Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, (Kroměříž, Zlín), Prostějov, Vyškov, Brno, Jihlava, Praha


PŘÍPLATKY ZA SVOZY: z nástupních míst - Havířov, Ostrava, Frýdek-Místek - 300 Kč/os.;
z nástupních míst - Nový Jičín, Hranice, Kroměříž, Zlín - 200 Kč/os.


Svozy mohou být zajištěny autobusem, mikrobusem nebo osobním autem dle počtu přihlášených osob. V případě menšího počtu osob z odjezdového místa je CK oprávněna svoz zrušit a klienti budou informováni o možnosti nejbližšího nástupního místa. Zrušení svozu není důvodem ke stornování celého zájezdu.

Program zájezdu

1. den: ODJEZD Z ČR: odjezd v dopoledních hodinách do Německa, večer nalodění na trajekt do Švédska, noční plavba.

2. den: OSLO – MJOSA: dopoledne přejezd Švédskem - zastávka v některé z typických rybářskýh vesniček západního pobřeží, pokračování v cestě do hlavního města Norska Oslo – prohlídka centra Oslo vč. přístavu, k večeru přejezd kolem jezera Mjosa na ubytování, nocleh.

3. den: DOMBAS – TRONDHEIM: snídaně, návštěva skanzenu lidové architektury, pokračování přes Dombas do významné královského města Trondheimu s katedrálou Nidaros s korunovačními klenoty norských králů, ubytování, nocleh.

4. den: SNASA – VODOPÁDY LAKSFOSSEN – TYSFJORD – NARVIK: snídaně, celodenní putování na sever Norska kolem jezera Snasa, zastávka na řece Vefsna u Lososích schodů a vodopádů Laksfossen, překročení severního polárního kruhu. Odjezd přes Tysfjord na ubytování v oblasti Narviku na severu Norska, nocleh.

5. den: LOFOTY a VESTERÁLY: snídaně, celodenní putování krajem severního Norska se zastávkami - oblastí souostroví Vesterály s řadou romantických přístavů přes Sortland, panoramatickou cestou podél fjordu přes Stokmarkens do Melbu, k večeru trajekt do Fiskebu a pokračování do přístavu Kabelvag na Lofotech, nocleh.

6. den: LOFOTY – KABELVAG – A – NUSSFJORD – MOSKENES: snídaně, celodenní pobyt na Lofotech – prohlídka Kabelvagu (typické dřevěné domky, roubený kostel, muzeum Lofot), cesta přes vesničku Henningsvaer na mysu s výhledem na moře i Lofoty, pokračování do nejjižnějšího místa souostroví A - během dne návštěva typických rybářských osad severního Norska Nussfjord a Moskenes, ubytování, nocleh.

7. den: KABELVAG – SVOLVAER – TROLLFJORD – VESTFJORD: snídaně, dopoledne volno v Kabelvagu, odpoledne návštěva malebně položeného přístavu Svolvaer s unikátní skálou (tzv. Svolvaerská koza), volno k procházkám, odjezd ze souostroví Lofoty a Vesterály lodí přes Trollfjord a Vestfjord na pevninu (panorama celého souostroví), noční přejezd na jih Norska.

8. den: ANDALSNES: odpoledne příjezd do rybářského městečka a přístavu Andalsnes ve fjordu, ubytování, volno k individuálním procházkám, nocleh.

9. den: CESTA TROLLŮ – GEIRANGER – LOM: snídaně - cesta nejkrásnější silnicí Norska - panoramatickou cestou Trollů k nejslavnějšímui fjordu Norska Geirangerfjord, možnost projížďky k vodopádu Sedm sester, pěší procházky v okolí fjordu, pokračování panoramatickou cestou přes městečko Lom směrem k hlavnímu městu Norska Oslo, ubytování, nocleh.

10. den: LILLEHAMMER: snídaně, odjezd přes středisko zimních sportů Lillehammer, zastávka u skokanskýcgh můstků, možnost návštěvy skanzenu, k večeru přejezd přs Oslo na jih Švédska, noční trajekt do Německa.

11. den: PŘÍJEZD DO ČR: dopoledne přejezd Německem do ČR, příjezd v pozdních večerních hodinách.

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena obsahuje

  • dopravu klimatizovaným autobusem s WC, video
  • 7x ubytování v turistických hotelech (převážně 4lůžkové pokoje)
  • 7x snídaně
  • trajekty dle programu
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • vstupné

Příplatky

  • komplexní cestovní pojištění (příplatek: 330 Kč)

Slevy

  • sleva 8% ze základní ceny zájezdu při zaplacení zálohy do 31.1.2017
  • sleva 4% ze základní ceny zájezdu při zaplacení zálohy do 28.2.2017

  • touroperátor: CK Rialto
(Popis zájezdu byl aktualizován 09.03.2017)