Ski Amadé - lyžování Rakousko

0
21 Ski 1 IMG 0870 IMG 0916 The Beatles

Zájezd pořádá

BUS TOURIST s. r. o.
náměstí 5. května 285, 50002 Hradec Králové

Rakousko / Flachau
V nabídce od: 09.12.2010
Kód zájezdu: 649

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Lyžování

4 dny celodenního lyžování
nejrozsáhlejší rakouská lyžařská oblast
domácí svahy nejslavnějších lyžařů
vhodné pro začínající i pokročilé lyžaře
impozantní kulisa vrcholu ledovce Dachstein
5 lyžařských regionů, 25 lyžařských středisek
760 km sjezdových tratí, až 7 km dlouhé sjezdy
90% sjezdovek s možností umělého zasněžování
každý den jiné lyžařské středisko
(Flachau, Obertauern, Schladming, Pichl, ...)
autobus k dispozici po celý pobyt


Ubytování: pension

Strava: polopenze

Doprava: autokarem
Hradec Králové, Pardubice, Praha, České Budějovice

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Hradce Králové ve 21.00 hodin, z Pardubic ve 21.30 hodin, z Prahy ve 23.00 hodin. Noční přejezd Rakouskem po trase Linz, Salzburg.

2. den: V ranních hodinách příjezd do věhlasného sportovního střediska Flachau. Celodenní pobyt ve středisku mistrů světa a olympijského vítěze Hermanna Maiera a Manuely Rieglerové. Sportovní vyžití v areálu SNOW SPACE s nejnovější lanovkou G-link na lyžařské houpačce tří údolí Flachau – Wagrain – St. Johann/Alpendorf. V 17.00 hodin odjezd na ubytování a večeři do penzionu ve Forstau.

3. den: Snídaně v penzionu, celodenní sportování v oblasti Obertauern, jednoho ze sněhově nejspolehlivějších neledovcových středisek Rakouska s rozmanitými sjezdovkami v kompaktním prostoru a terény s podobou dolomitské malebnosti. Všechny sjezdovky přesahují hranici 2 000 m n. m. a tím výrazně převyšují mnohé lyžařské vrcholy Ski Amadé. Oblíbené je tzv. Okružní safari zvané Tauernrunde, které vede prakticky po všech zdejších sjezdovkách. V roce 1965 zde The Beatles natáčeli lyžařské scény k úspěšnému filmu Help! V 17.00 hodin odjezd zpět do Forstau na ubytování a večeři v penzionu.

4. den: Snídaně v penzionu, celodenní sportování v oblasti SKI AMADÉ. Možnost lyžování v malém rodinném středisku Forstau v oblasti testovací dráhy firmy Atomic v prostředí prapůvodních horských bud. Středisko Pichl, které spojuje několika lanovkami 2 vrcholy, Hochwurzen a Reiteralm. Středisko s nejvýkonnější lanovkou Štýrska, kde vynikajících lyžařských podmínek těchto cvičných hor využívá světová elita k tréninku a závodům. Mnoho přímých sjezdů s možností využití zkoušky rychlosti sjezdu, lyžařské zábavné parky, carvingové tratě. V 17.00 hodin odjezd zpět do Forstau na ubytování a večeři v penzionu.

5. den: Snídaně v penzionu, celodenní pobyt v centru celé oblasti SKI AMADÉ ve sportovním středisku Schladming, kde se pravidelně uskutečňují celosvětová lyžařská mistrovství v alpských disciplínách. Lyžování na severních svazích nad Schladmingem ve sportovních areálech vrcholů Planai a Hauser Kaibling, které nabízejí 115km upravených sjezdovek propojených moderními lanovkami a vleky. Na samotné Planai je lahůdkou 5 km dlouhá FIS sjezdovka dolů do Schladmingu. Možnost návštěvy Ramsau či sjezdovek na Dachsteinském ledovci. V cca 18 hodin odjezd přes Rakousko (údolím řeky Enns, přes Liezen a Linz) zpět do České republiky.

6. den: Příjezd do České republiky dle nástupních míst, předpokládaný návrat v časných ranních hodinách.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 17.05.2019)