Okruh Rakouskem

0
Hallstatt, Austria 09 - Mondsee 800px - Mondsee from above Attersee Attersee155 berchtesgaden berchtesgaden berchtesgaden1 Dachstein Dachstein dachstein 1 Gosausee-29 - 06 - 2008 001 kaprun mooserboden 428 rdax 100 krimmler wasserfalle krimmler wasserfalle mondsee Mondsee (town) rakousko krimml vodopad T0858 Mattsee T0905 Mattsee vodopády1

Zájezd pořádá

Zlíntour trips s.r.o.
Štefánikova 17, 76001 Zlín

Rakousko
V nabídce od: 16.11.2009
Kód zájezdu: 176940

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění
    • Krásy přírody
    • Aktivní dovolená

K jezerům, vodopádům, do údolí alpských hor, malebných měst a upravených vesniček.

1. den: odjezd z Plzně, Prahy cca 05.00 hod , Jihlavy, Brna atd. v časných ranních hodinách. Dopoledne zastávka v městečku MONDSEE. Procházka, nebo projížďka vláčkem do centra města. Prohlídka katedrály Sv. Michala a přístaviště u jezera Mondsee. Poté přejedeme do oblasti Salzburku a německého BERCHTE-SGADENU, kde navštívíme známé „HITLEROVO ORLÍ HNÍZDO“ (1.834 m n.m.) umístěné v horské oblasti s překrásnými pohledy na okolní Alpy. Zastavíme se u nedalekého jezera KÖNIGSEE, kde si prohlédneme ulici plnou suvenýrů s možností nákupu a přístaviště u jezera. Dále zavítáme do známého rakouského turistického městečka LOFERU. Po procházce tímto malebným městem následuje odjezd do MAISHOFENU na ubytování v hotelu, večeře, nocleh.

2. den: snídaně. Dopoledne navštívíme známé údolí Kaprunnertal, kde se nachází mohutné přehradní dílo dvou vodních jezer a třech přehrad až ve výšce 2040 m.n.m.. Na místo se dostaneme tunely, horskou krajinou, místními busy a největším, otevřeným výtahem světa pro 185 osob jedoucím po svahu. Shlédneme zajímavé, technické vymoženosti a úchvatné přírodní scenérie. Pokračovat v programu budeme k soutěsce Sigmund –Thun Klamm, kterou vytvořila po století říčka vytékající z Klammského jezera. Jedná se o 320 metrů dlouhou cestu, po dřevěných schodech podél stěny soutěsky nad dravou říčkou, jejíž tvoření začalo cca před 14000 lety. Poté odjezd do romantického údolí VYSOKÝCH TAURŮ, na jehož konci jsou mohutné KRIMMELSKÉ VODOPÁDY. Podél této kaskády vodopádů řeky Aache (3,5 km) se můžete vydat pešky nebo minibusem. Před návratem na ubytování navštívíme městečko ZELL AM SEE a jeho přilehlé jezero. Ubytování, večeře, nocleh.

3. den * ( 4 denní program ): Po snídaní odjez do oblasti KAPRUNSKÉHO MASIVU, kde vyjedeme lanovkou do výše 1.800 m nebo 3.000 m na vrchol ledovce. Při zastávkách a z vyhlídek můžeme vidět vrcholky vysokých taurů, zelená údolí a při troše štěstí potkáme i kamzíky , nebo svište. Odpoledne následuje turistický program zaměřený na odpočinek a relaxaci. Například procházky na okolní vrcholky ZELL AM SEE, nebo MAISHOFENU v kombinaci lanovky a pěší tůry. Možnost procházky kolem zellerskeeho jezera, nebo koupání v termálním komplexu Tauren Spa s několika bazény, vířivkami, proudy, saunami, atd.. Před návratem na ubytování krátce navštívíme městečko ZELL AM SEE. Projdeme se historickým centrem a zavítáme k malebnému, stejnojmennému jezeru. Ubytování v hotelu, večeře, nocleh.

3/4.den – odjezdový den: po snídani odjezd do západní část DACHSTEINSKÉHO MASIVU přes malebné rakouské vesničky romantickou přírodou k horskému jezeru GOSSAUSEE pod ledovcem DACHSTEIN. Procházka podél jezera (1 hod.) nebo výjezd lanovkou na okolní vrcholky Zwieselalm (1.587 m.n.m.). Dále návštěva světoznámého městečka HALLSTATT, ležícího nad stejnojmenným ledovcovým jezerem, po kterém se můžeme projet lodí. Po prohlídce tohoto rakouského klenotu se vydáme zpět do ČŘ. Příjezd do ČR ve večerních hodinách (cca. o 21:00 hod. do Prahy a svozem z Českých Budějovic do Brna či Plzně. cca do 21:00 hod).

Poznámka: Minimální počet účastníků je 35. Změna programu vyhrazena.


Ubytování: hotel

Strava: polopenze

Doprava: autokarem
Nástupní místa bez příplatku : Praha, Žebrák, Beroun, Hořovice, Příbram, Písek, České Budějovice.
Výstupní místa: po trase České Budějovice, Písek, Praha, dále svoz z Českých Budějovic do Tábora, Pelhřimova, Jihlavy, Brna , nebo do Plzně.

Nástupní místa za příplatek 300 Kč: Brno, Jihlava, Humpolec, Pelhřimov, Pardubice, Hradec Králové, Tábor, Plzeň.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z České Republiky v časných ranních hodinách. Dopoledne zastávka v městečku MONDSEE, prohlídka centra a katedrály Sv. Michala. Následuje procházka k přístavišti u stejnojmenného jezera. Poté přejedeme do oblasti Salzburku - BERCHTESGADEN, kde navštívíme známé „HITLEROVO ORLÍ HNÍZDO“ (Kehlsteinhaus 1.834 m n.m.) umístěné v horské oblasti s překrásnými pohledy na okolní Alpy. Zastavíme se u nedalekého jezera KÖNIGSEE, kde si prohlédneme ulici plnou suvenýrů s možností nákupu a přístaviště u jezera, zastávka u známé kaple Sv. Bartoloměje. Po přejezdu německým územím zavítáme do známého rakouského turistického městečka LOFERU. Po procházce tímto malebným městem odjezd do MAISHOFENU na ubytování v hotelu, večeře, nocleh.

2. den: Snídaně, odjezd do romantického údolí VYSOKÝCH TAURŮ, na jehož konci jsou mohutné KRIMMELSKÉ VODOPÁDY. Podél této kaskády vodopádů řeky Aache (3,5 km) se můžete vydat pešky nebo minibusem. Odpoledne odjez do oblasti KAPRUNSKÉHO MASIVU, kde vyjedeme lanovkou do výše 1.800 m nebo 3.000 m na vrchol ledovce. Před návratem na ubytování krátce navštívíme městečko ZELL AM SEE. Projdeme se historickým centrem a zavítáme k malebnému stejnojmennému jezeru. Ubytování v hotelu, večeře, nocleh.

3. den: Snídaně, odjezd do západní části DACHSTEINSKÉHO MASIVU přes krásné rakouské vesničky romantickou přírodou k horskému jezeru GOSSAUSEE pod ledovcem DACHSTEIN. Procházka podél jezera (1 hod.) nebo výjezd lanovkou na okolní vrcholky Zwieselalm (1.587 m.n.m.). Dále návštěva městečka HALLSTATT, ležícího nad stejnojmenným jezerem. Po prohlídce tohoto rakouského klenotu se vydáme zpět do ČŘ. Příjezd do ČR ve večerních hodinách (cca. do 22:00 hod. do Prahy a svozem do Brna či Plzně.).

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 23.10.2017)